Jente (17) ikke savnet

Camilla Helene Sandmo Vigmostad & Bjørke 2021 21 anmeldelser

Hva hvis du forsvant og ingen savnet deg? 17 år gamle Kristiane forsvinner sporløst uten å bli meldt savnet. Tretten år senere oppdager Beatrice at Kristiane var tanten hennes, og bestemmer seg for å lete etter henne. Hvordan kunne hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Elfrida

hvor er hun?

Skrevet av 25. november 2021 av Elfrida på Røyrvik oppvekstsenter

Jente (17) ikke savnet
Boken "jente (17) ikke savnet handler om ei jente som het Kristiane. Hun har en notatbok der hun skriver hva hun ska gjøre hele tiden og hvordan hun skal gjøre det. Hun har det ikke helt bra for faren hennes døde og moren hennes tror det er Kristianse sin feil. søsteren hennes støtter moen sin mer enn si egen søster. Kristiane har en venn som heter lineli og de har vert venner lenge. Når det var 13 år siden Kristine gikk på skole var det tantebarnet til Kristiane som ville finne ut hvor Kristiane ble av for ingen har setthun åp 13 år men det er ingen som har lett etter henne heller. Når kristiane går på skole kommer det en ny jente som het hedda og først ville ikke kristiane ha noe med hun å gjøre, men etter vert blir Kristiane og Hedda bestevenner. Hedda er velig mystisk. men hva skjer med kristiane? er hun død eller ikke?

jeg syns denne boken var veldig bra for den var spennende, lett og følge med på og det var bra skrevet av forfatteren med brae ord som passer godt til teksten. Siden det var to forsellige tidsepoker så kunne det ha vert vanskelig å følge med på når detter skjr osv. men forfatteren klarte dette velig bra. Det var enkelt å finne ut når ting hendte. jeg syns denne boken var velig bra. Har ikke så mye å pirke på.

Jeg gir denne boken ternigkast 6


Bahar razavey

"Sjokkerende"

Skrevet av 21. november 2021 av Bahar razavey på Rommen skole

I boka «Jente (17) ikke savet» får vi møte på Beatrice Lyng som prøver å spore opp tanten sin som hadde blitt forsvunnet 13 år siden, uten å bli meldt savnet. Vi får også vite om Kristianes liv, tanten til Beatrice, og om hennes forhold til andre folk. Før Kristiane ble forsvunnet fikk hun en ny venn som het Hedda. Hvem er Hedda? Hva skjedde mellom henne og hedda?

«jente (17) ikke savnet» er en veldig spennende bok med litt treig start. Det tar litt tid før handlingen i boken skjer. Jeg likte veldig godt at boken hoppet framover i tid og tilbake til Kristianes historie, og Beatrice sin etterforskning. totalt så er boken veldig bra og spenningen bare bygger seg opp hele tiden. Det var ikke så forutsigbart, og jeg hadde ingen anelse om hva som skulle skje. Boken sluttet veldig uforventet og overraskende. Det var lett å leve seg inn i boken. Hovedpersonen gikk gjennom mye, som ungdommer i dag kan oppleve. Det var skolemiljøet og karakterene, som gjorde det enkelt å leve seg i det. Boka i helhet, henger veldig bra sammen. Starten, midten og slutten, gikk hånd i hånd med handlingen. Språket passer kanskje ikke så mye med handlingen. Forventet at noen flere karakterer skulle ha uformelt språk.
Boken ligner ikke på noe annet jeg har noen gang lest. Det var skikkelig oppslukende, og man fikk ikke nok av å lese den. Innholdet er veldig kreativt. Historien i min mening er veldig realistisk, i store deler. Skolemiljøet og det med de «Fake» venninne, kan man ha godt opplevd selv. Boken er en veldig fin novelle, som lever opp til dine forventninger. Spenningen, sjokket og karakteren funket veldig fint med historien. Jeg synes også at boka var lett å lese, Ikke for lange eller korte setninger. Det var heller ikke så mye banning, men mye replikker. Språkbruket er god nok for en bok som denne, veldig mild.

Jeg tror boken handler om å føle seg alene, og hva man er villig til å gjøre for å bli sett. Jeg tror forfatteren har skrevet dette for å vise at, våres handlinger har mye å si for vår fremtid. Jeg har lært man ikke kan stole på hvem som helst, fra boken. Boken forteller mye om det å være ung og ta dårlige avgjørelser. Den forteller også at alle trenger litt hjelp av og til, og at man må akseptere det. Det beste ved boken var når hun sto opp for seg selv imot storesøsteren. selv om Kristiane kunne ha sett ting fra en annen perspektiv og var litt selvopptatt. Det som irriterte meg mest ved boka, var Hedda. Alt det hun gjorde, gikk med på nervene. Hun var veldig manipulerende og snudde saker rundt. Jeg anbefaler denne boken for folk som liker spenning og noe uforventet. Jeg synes boken er verdt en pris. Jeg gir terning kast 6, for denne boken.


ida

en mystisk forsvinning

Skrevet av 17. november 2021 av ida på Kjeller ungdomsskole

Denne boken handler om en forsvinning. Det er masse spenning. Den handler om to personer den som forsvant (Kristiane) og den som prøvde å finne henne etter 13 år (Beatris).
Jeg syntes boken var lit forvirrende i starten med de to hovdepersonene og at det hoppet fram og tilbake med de to personene. Boken ble etter hvert var veldig enkel å lese og forstå når jeg forsto systemet. Det var en veldig spenningsfylte bok og jeg syntes den var veldig bra. Boka var skrevet på en slik måte at jeg greide å leve meg inn i og det var vanskelig å legge den fra seg fordi den var så spennende.

Jeg anbefaler boken til ungdommer, men kanskje den passer best til jenter
Treningskast: 6


Dhiviyajothy Shankkar

Jente (17) ikke savnet

Skrevet av 16. november 2021 av Dhiviyajothy Shankkar på Rommen skole

Jente (17) ikke savnet
Jente (17) ikke savnet handler om en jente som heter Kristiane som ble forsvunnet. Boken er skrevet av Camilla Sandmo.
13 år senere prøver tantebarnet hennes, Beatrice og vennen hennes, Anine å finne Kristiane. 4 uker før forsvinningen var Kristiane en god student som fikk gode karakterer. Hun hadde en bestevenn som het Lineli. Faren døde for noen dager siden før det alt det her skjedde, og det forandra Kristiane helt. I tillegg likte ikke moren og søstra (Annika) henne, fordi de mente at hun er et djevelbarn. Og derfor flyttet hun med Odin og en annen jente. Etter en stund fikk hun møte en ny jente. Da snudde livet hennes helt.
Boka starter med at Kristiane er veldig lei seg for at faren døde, men starten gikk litt treigt. Høydepunkten kom når Hedda og Kristiane begynte å bli veldig gode venner, men også begynte å krangle ofte. Avslutningen av boka er veldig brått og uventet, og det var veldig overraskende. Noen ganger følte jeg at jeg var levde inn i handlingen, fordi jeg var så oppslukt i avslutningen.
Denne boka ligner ikke på noen av bøkene jeg har lest før eller hørt. Det er her en bra ungdomsbok, som også beskriver hvordan det er når en person ødelegger og forandrer livet til andre. Det er noe som skjer i et vanlig ungdomsliv. Jeg vet ikke helt om det er en del av en trend, men jeg føler at handlingen av boka skjer i vanlig liv også. Språket i den boken er litt dårlig, fordi det er noen banneord. Men det er ikke en barnebok, så det gir mening.
Jeg gir «Jente (17) ikke savnet» et terningkast 6. Jeg har veldig lyst til at boken skal vinne fordi den er veldig annerledes i forhold til de andre bøkene.


Maida Jhanger

jente (17) ikke savnet

Skrevet av 16. november 2021 av Maida Jhanger på Rommen skole

Hvor er Kristiane?
sjangeren er drama.
Jente (17) ikke savnet er en bok skrevet av Camilla Sandmo. Boken handler om en 17 år gammel jente med navn Kristiane som forsvinner. Tretten år senere finner niesen hennes Beatrice ut at Kristiane var tanten hennes. Hun prøver å finne ut om hva som har skjedd med Kristiane og hvorfor ingen leter etter hun og hvorfor ingen melder hun savnet?

Hva handler boken om?
I boken møter vi mange forskjellige karakterer. De to hovedpersonene er Kristianne og Beatrice. Boken begynner med at Beatrice får vite at tanten hennes Kristianne forsvant sporløst for 13 år siden. Beatrice og venninnen hennes bestemmer seg for å lete etter Kristiane. Familien til Kristianne likte hun ikke, hun fikk skylden får alt dårlig som skjedde. Hun ble behandlet dårlig av moren sin og søsteren sin. De mener hun er en ulykke for dem.
Den starter veldig spennende, og det skjer veldig mye på starten av boka som var litt vanskelig å få med seg. Boken var litt tunglest, det var ikke mye tekst, men det var mange navn og ting som skjedde på samme tid. Den startet også veldig brått så derfor var det vanskelig å følge med. Boka var litt spennende spesielt på slutten. Det skjer nye ting hele tiden og jeg likte hvordan vi fikk se at karakterene endret seg i løpet av boken.

Det eneste jeg ikke likte med denne boka var at den begynte veldig brått. I begynnelsen var det vanskelig å forstå hvem som var hvem og hva som egentlig skjedde.

Boken var helt grei jeg gir den terningkast 4/6

skrevet av: Maida Jhanger

Vis flere anmeldelser

Til toppen