Jenta som lette etter stillhet

Klaus Hagerup Aschehoug 2013 19 anmeldelser

Magdalena Mørk hater bråk. Men livet hennes er stappfullt av det. Bråk. Overalt. Hvor hun går og står. Faren hennes elsker å sage og hamre. Moren hennes sitter hjemme hele dagen og ser på TV. Med lyden på topp. Broren Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Hvorfor fins det slike bøker?

Tittel : Jenta som lette etter stillhet
Forfatter :Klaus Hagerup
Forlag : Aschehoug
Årstall : 2012
Sjanger : Drama

Boka handler om en jente, Magdalena mørk, som er lei av alt bråket rundt seg. Hun leter etter stillheten, men hun klarer ikke å finne den. Hun forsøker å holde seg rolig, men en dag koker det over og hun roper så høyt hun kan og stormer ut av døra.

Boka er lettlest og har ikke mange ord og det er bare ti setninger på hver side, som er utrolig irriterende når du har lest en stund. Men det som virkelig trekker ned på denne boka er innholdet, det er direkte kjedelig og jeg syntes det var vanskelig å kjenne meg igjen og å skjønne hva forfatteren mener.

Jeg tror kanskje denne boka kan passe til 10-12 år gamle jenter, men den er egentlig ikke noe jeg vil anbefale til noen.

Kristoffer 14 år


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

For mye barnebok

Forsiden var uinteressant, baksiden gjorde det enda verre og karakterene toppet kaka av elendighet. Det var en kjempe tabbe av Klaus Hagerup og bruke de rare navnene. Magdalena Mørk, Morten Moldau og Damen med pressboret er karakterer som kunne vært med i en barnebok. Den minte mer om det enn en ungdomsbok. Hadde det ikke vært for at jeg skulle anmelde denne boka til Uprisen, ville jeg aldri ha lest den. Alt sa meg at den var kjedelig.

Jeg holdt på å sovne i løpet av de første sidene. Frustrasjonen og irritasjonen steg, for det passet ikke meg. Likevel var det plasser der du kjente det litt i magen av spenning, selv om det aldri kom til noe høydepunkt. For eksempel når Magdalena kysset Morten Moldau i luftballongen eller da de var på vei inn i stormen.

Boka er svært lettlest. Det er få ord på hver side, det er tydelige linjer og enkle avsnitt. Hvis du er en lesehest anbefales ikke denne boka til deg, men hvis du har problemer med å lese er denne boka et godt valg.

Karakterene representerer ulike sider av ungdomstida. Magdalena er hun som prøver å finne seg selv i alt kaoset som oppleves i ungdomstiden. Damen med pressboret er en som tør å bryte med forventningene, og Morten Moldau er den trøblete og vanskelige typen som kanskje var grei likevel. I ungdomstiden prøver man å finne seg selv og Hagerup minner oss på at det er i oss selv at vi må starte, vi må bli kjent med oss selv først. Boka handler om en jente som leter etter stillhet, altså ungdommene som prøver å finne seg selv, men Hagerup skriver på en altfor barnslig måte. Det treffer deg ikke før etter du er ferdig å lese den, når du skjønner hva den egentlig handler om. Det er for sent. Den burde dra deg inn allerede i omslaget.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

HER ER DET GJORT EN STOR FEIL!

Helt ærlig likte jeg ikke boka. Starten er kjedsommelig, det er vanskelig å forstå alt og jeg følte ikke jeg satt igjen med noe når jeg var ferdig. Boka er sikkert bra for de som liker metaforiske noveller, men for meg var den kjedelig og dårlig.

Boken er skrevet veldig merkelig. På hver linje er det én setning, så teksten ble oppdelt på en sånn måte at hvis det hadde vert en film, hadde det vert som å se bilde for bilde. Det gjør den også veldig lettlest, noe som flere kan synes er bra, for eksempel folk med lesevansker.

Den målgruppen boka passer for er de som tar seg god tid med å lese og som er villig til å ta tenkepauser og som er villig til å lese ting om igjen for å forstå alt som er skrevet. Teamet er aktuelt for flere ungdom, sjangeren er mer for voksne, og skrivemåten er mest for barn.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Dette var merkelig!

«Hun klatret opp på stuebordet. La hodet bakover og brølte så høyt hun kunne, -stille.» Boken handler om Magdalena Mørk. Hun har en mor, en far og en bror. Magdalena virker som en normal jente, å forsåvidt er hun det. Det er bare et problem, hun hater bråk. Tilfeldigvis er familien hennes tydeligvis verdens mest bråkete. Hun bor også i en by full av bråk.
Jeg føler ikke at jeg får noe ordentlig forhold til personene i boken. Dette fører til at boken blir en kjedelig opplevelse. Personene er godt skildret men siden de er så overdrevent i det de gjør blir det en negativ skildring av personene. Boken blir veldig ensformig å det er lite nytt som skjer i de forskjellige kapitlene. Alle kapitlene handler om hvordan man skal finne stillhet eller hvordan bli kvitt bråket.
Boken er kun 95 sider lang å det er ca. 10 setninger på hver side. Boken har også en barnslig handling å dette medfører at jeg synes boken passer best for barn mellon 9 og 11 år

Kasper 15


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

EN BRILJANT BOK

«Jenta som lette etter stillhet» handler om Magdalena som leter etter stillheten, jeg trodde at noe kom til å skje med Magdalena. Det skjer noe helt uventet og dette gjør boken bedre. Den måten han skriver på er både lettlest og morsom på en annerledes måte. Han skrev en god bok og skriver enkelt og fascinerende.
Det er mange som ikke helt har likt denne boka. Jeg tror dette er på grunn av at de ikke helt forstod boken sånn som Klaus Hagerup ville, boken er merkelig men jeg mener at dette er grunne til at boken er bra. Boken er rett og slett briljant.

Vis flere anmeldelser

Til toppen