Jenta i speilet

Torbjørn Moen Omnipax 2015 6 anmeldelser

Alle tenåringer opplever forandringer i kroppen. Men så voldsomt som det blir for Truls, er det heldigvis ikke i real-life. Han våkner nemlig en dag og har blitt jente! Forvandlingen settes i sammenheng med et eksperiment kvelden før, da han Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ana Marija

Ana Marija

Skrevet av 13. desember 2015 av Ana Marija på Grim skole

Jenta i speilet av Torbjørn Moen er en bok som handler om identitet og hvem er egentlig jeg og hvem er jenta i speilet? Truls er en ganske vanlig ungdom med venner, en storbror og en bikkje. Men en morgen våkner han og har blitt jente! Det er mye å finne ut av og mange pinlige situasjoner å oppleve. Videre gir han seg ut på stor jakt etter ønskepulver som kan snu «tiden tilbake»! Men han letter etter pulveret opplever han nye erfaringer og etterhvert finner ut at det også har positive sider å være jente. Men vil han bli seg selv igjen?

Jenta i speilet er en original ungdomsroman med masse humor og spenning. Men også litt romantikk må jeg si. Jeg synes at Torbjørns skrivemåte er spennende og han legger vekt på det sentrale i boka, det vil si kjønn og identitet. Forfatteren bruker dialekten sin i boka, men det finnes ordforklaring under teksten som er veldig bra! Boka har en åpenslutt. Det er det eneste som trekker ned terningkasten. Ellers vil jeg anbefale boka til alle ungdommer.
Terningkast:4

Til toppen