Jegeren

Tor Arve Røssland mangschou 2021 10 anmeldelser

Erik har flyttet for å bryte med en nynazistisk gruppe. Men han klarer ikke å glemme bestevennen Thomas, som fremdeles er en del av det voldelige miljøet. Nå vil han redde vennen, før han ødelegger livet sitt helt. Hvor langt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Klasse 8b

Jegeren skrevet av 8b

Skrevet av 16. desember 2021 av Klasse 8b på Rommen skole

Tor Arve Røssheim er en Norsk forfatter. Han ble født den 30. Oktober 1971 på Husnes i Kvinnherad. Tor Arve Røssheim har bodd på ulike steder blant annet Voss, Trondheim og Bergen. Gjennom karrieren sin har han skrevet ulike bøker i ulike sjangere, blant annet Jegeren.

Boken Jegeren er basert på ny-nazister. Det er en ganske original bok, samtidig som det, så er Jegeren den første boken jeg har lest som handler om ny-nazister. Mens temaet er annerledes, endrer det ikke fortellingen. Jeg synes at boken er bare en annen Gamer bok eller en annen norsk "gangster" bok.

Hovedpersonen i denne boka heter Erik. Han har nemlig kommet seg ut av en nynazistisk gruppe, men bestevennen Thomas er fortsatt en del av det farlige miljøet hva vil Erik gjøre for å få Thomas ut av det skumle miljøet?

Når det er snakk om personligheten til Erik, så er han ikke redd for å gjøre dårlige ting. Han bryr seg ikke om andre, og er ute etter hevn. Erik er ganske aggressiv og er ganske kjent med mange folk. Jeg synes at han er en manipulerende gutt.

Selve boka har mange avsnitt, hvorfor det er slik kan være at det er en stor aggressivitet som kommer til å få folk til å følge med i teksten. Boken er skrevet i første person perspektiv, hvor det er ganske mye beskrivelser på en tid, samtidig som dette så varierer språket også mellom dialektspråk, og slengord.

Etter å ha lest noen sider begynner Erik å bli ganske opptatt med å fortelle politiet hva vennen hans Thomas driver med. Erik lyver til moren sin at han henger med vanlige folk, og det samme med vennene sine slik at han ikke blir mistenkelig foran øynene til moren hans. Målet til Erik er å få Thomas ut av den nynazistiske gruppa, og helst ut av miljøet der.

Jeg synes at boken gir deg mye informasjon på starten uten å være kommentator. Spenningstoppen er nesten hele tiden på topp, og det er et eller annet som skjer hele tiden, og du har dermed lyst til å lese den videre. Jeg anbefaler denne boken til alle barn som liker krim og spennende bøker.


Kristian

Veldig spennende

Skrevet av 13. desember 2021 av Kristian på Dokka ungdomsskole

Erik har kommer seg ut av en nynazistisk gruppe, men bestevennen Thomas er fortsatt en del av det farlige miljøet hva vill Erik gjøre for og få Thomas ut av det skumle miljøet, det finner du ut i spennende boka jegeren laget av, ( Tor Arve Røssland).

Nå har jeg lest boka jegeren, og dette var en veldig bra bok. Det var spennende hele tiden og det føltes at hovedpersonene var i fare hele tiden, så du liksom var redd for de. Det betyr at det er en bra bok, fordi oppgaven til forfatteren er og binde oss med personene og det har Tore Arve Røssland gjort bra! Slutten var veldig bra, mye spennende, mye blod og en veldig skummel opplevelse for noen unge gutter, men det er det som gjør det unikt. Ungdommer som leser det vil og tenke, hva om dette var meg- hva ville jeg ha gjort hvis jeg var i denne stillingen? Dette har vært en av de beste bøken jeg har lest, og jeg gir jegeren en 6/6 jeg syntes ingen ting var dårlig med boka, bare at den kan være litt skummel for noen eller ekkel, men denne bør absolutt nomineres og vinne uprisen 2021.


Lars

spendene!

Skrevet av 13. desember 2021 av Lars på Husnes ungdomsskule

Jegeren

Denne boka handlar om Erik som blir del av ei nazistisk gruppe mellom anna med mål om å få nokre andre ut av den. Eg syns denne boka er spanande. Det skjer alltid noko! Boka er god, ein kan leva seg inn i handlinga frå start til slutt. Ein håpar gjennom boka at Erik klarer å gjere det som han ynskjer.

Eg vil gje denne boka terningkast 6. Eg likte boka og kva den handla om, og kan anbefale den vidare.


Hanna

Kunne vert bedre

Skrevet av 10. desember 2021 av Hanna på Husnes ungdomsskule

Jegeren handler om at ein som heiter Erik. Han har reist til Trondheim for å bryte mot ei nyazistisk gruppe. Han bur på eit vandrehjem med ei 16 år gammal jente som heiter Kari. Men klarer ikkje å legg ifra seg sinn gammle venn Thomas, som framleis er en del av det voldlege miljøet.

Eg likar ikkje boka så godt fordi den er veldig lang og ikkje noko spanende, sett vekk frå ifra helt til slutten. Eg syns det var masse unødvendig innhald og ikkje min type bok.

Eg synes forfattaren kunne ha puttet meir action, spenning, litt mindre detaljer og meir om sjølve hendinga. Eg synes boka passer til folk som er 12 og oppøver.

Eg gir boka terning kast 2


Elias

Jeg er en bokanmeldelse

Skrevet av 8. desember 2021 av Elias på DaVinci Montessori ungdomsskole

Jegeren handler om at Erik som har flyttet for å bryte mot nynazistisk gruppe. Men klarer ikke og legge fra seg bestevennen sin Thomas, som fremdeles er en del av det voldelige miljøet. Nå vil han redde sin gode venn tilbake. I boken så flytter Erik til Trondheim. Han bor på et vandrerhjem hvor han deler rom med en 16 år gammel jente som heter Kari.

Jeg liker boken grunnet at det var action og det skjedde noe hele tiden. I boken blir det brukt masse forferdelige ord, som jeg føler ikke barn under 12 år skal få høre. derfor synes jeg at denne boken passer for ungdommer fra 12 år og oppover. Boken var spennende, men den var ikke spennende nok. Manglet action mot slutten, de kunne ha forkortet teksten og det var detaljer som var unødvendig. Alt i alt en ganske gøy og engasjerende bok, og i den forstand anbefaler jeg sterkt å lese denne boken.

Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen