Jeg vil bare at det skal være oss

Kristian Bergquist Aschehoug 2020 26 anmeldelser

Jeg er forelska i deg ikke si det til noen si det til alle Kristian Bergquists andre diktsamling for ungdom handler om en sårbar lengsel etter kjærlighet, en lengsel om å være to og en lengsel etter å bli sett. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Julie Innvær

Dikt om kjærleik og kjærlighetssorg

Skrevet av 30. november 2020 av Julie Innvær på Bremnes ungdomsskole, 9E

Dikt om kjærleik og kjærlighetssorg
«Jeg vil bare at det skal være oss to» er ei diktbok som handler om kjærleik og forelsking. Boka er lettlest og enkel å forstå. Det blir brukt mykje bilete-språk i boka. Til dømes: å ha tung bagasje og å ha noko på hjarte. Det handlar om lengselen om å vera to.
Eg synest dikta var fine, og den var for lettlest. Det tok meg rundt 15 minuttar å lese boka. Boka var ikkje så engasjerande og hadde lite spenning. Det var fine dikt, men eg hadde nok ikkje lese boka igjen om eg hadde moglegheita.
Eg anbefaler boka for folk som likar diktbøker, likar å lese kjærleiksdikt eller har kjærleikssorg. Eg gir boka terningkast 4.


Simon

Kjærlighetsdikt for ungdom

Skrevet av 30. november 2020 av Simon på Hagebyen skole

Tittel: Jeg vil bare at det skal være oss

Forfatter: Kristian Bergquist

Forlag: Aschehoug

Antall sider: 72

Utgitt: 2020

Denne boken er en samling av kjærlighetsdikt. Det er dikt på alle sidene. Jeg følte at det var få av dem som ga mening. Jeg er ikke noe glad i dikt så jeg måtte tvinge meg igjennom dem, men for de som liker korte kjærlighetsdikt så ville jeg sagt at det er perfekt. Jeg gir den terningkast 2.


Kantima Ramai

Jeg vil bare at det skal være oss

Skrevet av 27. november 2020 av Kantima Ramai på Bremnes ungdomsskole, 9A

Bokmelding

Tittel: Jeg vil bare at det skal være oss

Forfattar: Kristian Bergquist

Sider: 72

Dette er ein dikt bok som er dikt på alle sidene, Alle diktene handlar om kjærlighet. Boka var godt skrevet og anbefale det for nokon som like å lese dikt, ikkje like å lese så lange tekster, er litt små forelska i nokon osv. men det var noko av dei diktane som forvirra meg og. Det er også ikkje alt man skjønne på sånne dikt bøke. Det kan være at man som like sjangeren “kjærlighet” like boka meir enn det andre som ikkje er så interessert i å lese om kjærleig. Boka er veldig lettles så man blir fort ferdig med den. Det kunne har tatt inn meir dikt på sidene for no er det barre 1 dikt på kvar sida. Eg sjølv likte boka veldig godt.


Jostein Volan Johansen

Burde du lese "jeg vil at det bare skal være oss"

Skrevet av 20. november 2020 av Jostein Volan Johansen på Averøy ungdomsskole

Boka handler om masse kjærlighets brev.
Boka er ikke så lang og den er veldig lett lest, jeg brukte maks to skole timer på å bli ferdig.
Selv om den var lett lest og kort var den ganske så kjedelig og det var egentlig det samme på hver eneste side, men hva forventer man av en bok med kjærlighets brev.
Jeg ville anbefalt boka til de som ikke liker å lese eller ikke er flink til og lese.
Jeg gir boka terningkast: 3


Birgitte

Anbefaler denne boken

Skrevet av 19. november 2020 av Birgitte på Hommelvik ungdomssskole

Forfatter : Kristian Bergquist
Sider : 72
Tittel : jeg vil bare at det skal være oss

«Jeg vil bare at det skal være oss» er en dikt bok om kjærlighet og forelskelse. Diktene er veldig fine og man klarer å relatere til de veldig bra. «Jeg vil bare at det skal være oss» ligner veldig på «ingenting usagt», så hvis du liker å lese dikt bøker anbefaler jeg å lese disse bøkene. Her er et av diktene som er med i boken.

Hvorfor sitter det
så langt inne
å fortelle
Deg
alt som sitter
så langt inne?

Jeg oppfatter boken som en veldig bra bok, men det kunne ha vært litt lenger dikt eller litt flere dikt på en side, siden nå er det bare et dikt på hver side å det er litt lite tekst. Boken er veldig lettlest så du blir kjapt ferdig med den. Boken kunne hatt noen bilder i den slik at du får litt mere innlevelse, men det gikk fint uten også. Jeg anbefaler denne boken til noen som liker å lese korte og lettleste bøker.
Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen