Jeg vil bare at det skal være oss

Kristian Bergquist Aschehoug 2020 10 anmeldelser

Jeg er forelska i deg ikke si det til noen si det til alle Kristian Bergquists andre diktsamling for ungdom handler om en sårbar lengsel etter kjærlighet, en lengsel om å være to og en lengsel etter å bli sett. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Aksel Evensen Romie

Jeg vil bare at det skal være oss

Skrevet av 21. oktober 2020 av Aksel Evensen Romie på Seljestad ungdomsskole

Tittel: Jeg vil bare at det skal være oss.
Sjanger: kjærlighet
Førfatter: Kristian Bergquist.

Boken inneholder mange kjærlighetsdikt. Jeg oppfattet at kjærlighetsdiktene var om forelskelse. Noen dikt var lange, noen var korte, noen forsto jeg og noen forsto jeg ikke. Jeg synes det var noen vanskelige ord som jeg ikke visste hva betydde. Boken er delt opp i ett dikt på hver side og delt opp i deler. Disse er merket med «3», «2», «1», «0», «nå». Det er 72 sider så det er 72 dikt til sammen i boken. Den er noen lettleste dikt, men det er et par vanskelige ord der som kan gjøre at diktene blir vanskeligere å lese.
Jeg anbefaler ikke denne boka til noen som ikke har lest dikt før, men til de som har lest dikt før anbefaler jeg boken. Og hvis noen trenger tips til dikt eller kjærlighet så anbefaler jeg denne boka til dem. Jeg følte at den ble litt kjedelig etter hvert, siden det var bare kjærlighetsdikt i den. Den er delt opp i «3», «2», «1», «0», «nå» og de er delt opp i forskjellige tider som, «3» Er delt opp i forelskelse eller at man vil ha noen inntil kroppen sin. «2» Er delt opp i sorg at man trenger hjelp «1» Er delt opp i masse fine og søte komplimenter til den han eller hun er forelsket i. «0» Er delt opp i at han liksom vil veldig mye være sammen med den personen eller at dem er sammen. «nå» Nå er tiden der dem er sammen.
Alt i alt så var boken grei. Det var noen vanskelige ord som jeg ikke forsto helt, men det var mage dikt som var lettleste. Jeg anbefaler denne boken til folk som har lest dikt før og folk som kanskje trenger noen tips.
Jeg gir boken terningkast 2.


Ajiba

Om du ikkje holdar rundt meg snart så knusast eg!

Skrevet av 21. oktober 2020 av Ajiba på Bremnes ungdomsskole, 9A

Om du ikkje holdar rundt meg snart så knusast eg!

Boka er ei diktsamling for ungdom, og handla om ein lengsel etter kjærleik, ein lengsel om å vere to og ein lengsel etter å bli sett. Dikta blander humor og alvor, og byr på både trøst og forståing.

Eg kjente meg igjen
Eg likte boka knallmykje. Det er mange setningar eg kjente meg igjen i. Eg er utrolig glad i sånne kjærleiksbøker fordi eg sjølv liker å skrive dikt. Boka var både lett å lese og lett å forstå. Det er forskjell frå ein til ein korleis du tolkar boka. Fordi det er masse som du må lese mellom linjene. Mange av dikta minner oss på situasjonar som garantert vi ungdommar har opplevd.
Eg anbefaler deg absolutt til å lese den. Du vil kjenne deg igjen i mange av dikta. Eg gir ho terningkast 6 for det fortene ho garntert.


Vegard Sandness

jeg er forelska i deg ikke si det til noen si det til alle

Skrevet av 21. oktober 2020 av Vegard Sandness på Seljestad ungdomsskole

Tittel: JEG VIL BARE AT DET SKAL VÆRE OSS

Forfatter: Kristian Bergquist

Sjanger: Diktsamling

Sider: 72

Jeg vil bare at det skal være oss er en diktsamling som handler om kjærlighet og forelskelse. Den har mange fine dikt og ord, men noen av diktene er litt lange og vanskelig å forstå. Det kan også fort bli vanskelig å vite hvor fort man skal lese diktene. Jeg opplevde boka som både fin og hjelpsom. Den er fin vis man ikke er så kjent med dikt, så jeg anbefaler denne diktsamlingen viss du vil bli mer interessert i dikt.

Terningkast 4


Ina Marie

«jeg er forelska i deg, ikke si det til noen, si det til alle»

Skrevet av 20. oktober 2020 av Ina Marie på Siljan ungdomsskole

Kjærlighetsdikt
Tittel: Jeg vil bare at det skal være oss
Forfatter: Kristian Bergquist
Forlag: Aschehoug
Sider: 72

Jeg vil bare at det skal være oss er skrevet av Kristian Bergquist og er en kort diktbok om kjærlighet og forelskelse. Den var veldig lett å lese fordi det bare var et lite dikt på hver side. Det er en samling av forskjellige kjærlighetsdikt, trolig mellom to personer som holder seg anonyme. Det er dikt fra første side til siste side. En fin flyt gjennom hele boken, diktene henger på en måte sammen.

På en måte en diktene være en kjærlighetshistorie mellom disse to menneskene. Og man kan kjenne seg igjen i diktene når det kommer til følelser, tanker og ikke minst kjærlighet. Diktene setter tankene i gang, og lar deg virkelig tenke over dine egne følelser. Hele boken oser av kjærlighet.

Jeg gir den terningkast 4 fordi den er treffende og man kjenner seg igjen.


Emil Strandheim

Jeg vil bare at det skal være en ok diktsamling

Skrevet av 12. oktober 2020 av Emil Strandheim på Smestad ungdomsskole

Jeg vil bare at det skal være oss er en diktsamling skrevet av Kristian Bergquist. Boka handler for det meste om forelskelse. Samlingen er veldig kort og sidene inneholder bare et dikt. Med andre ord så er det veldig få dikt. Det i seg selv er ikke så problematisk, men når du da har dikt som hjertet ditt er en utrolig sårbar plass, jeg er forelska i deg ikke si det til noen si det til alle og nå jeg klarer å holde ut i en verden der du er mulig. Hva skulle liksom de diktene gi meg? Du har også noen veldig gode som jeg vil ikke bety noe for alle i verden. Jeg vil bety all verden for deg. Det traff enten ganske bra eller ikke fullt så bra. Jeg synes det er en sterk 3. Hadde jeg vært mere poetisk av meg og skjønt meg mer på dikt så hadde nok terningkastet vært annerledes.

Vis flere anmeldelser

Til toppen