Jeg vil bare at det skal være oss

Kristian Bergquist Aschehoug 2020 26 anmeldelser

Jeg er forelska i deg ikke si det til noen si det til alle Kristian Bergquists andre diktsamling for ungdom handler om en sårbar lengsel etter kjærlighet, en lengsel om å være to og en lengsel etter å bli sett. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Maria Steinset Teigen

Maria Steinset Teigen

Skrevet av 15. desember 2020 av Maria Steinset Teigen på Luster ungdomsskole

Jeg er forelska i deg, ikke si det til noen, si det til alle

( s.6 Jeg vil bare at det skal være oss)

Denne boka handlar om kjærleik. Om nokon som er forelska. Og det er ei kjærligheitsbok for ungdom. Kvar side er forskjellige dikt, men alle dikta handlar om same person. Dikta heng i saman til ei historie. Han som skriv boka tell ned i boka frå 3,2,1,0 til nå. Det er ein ung mann som skriv kjærleiksdikt til ei jente han er forelska i.

Første side i boka er talet 3, men neste side startar med eit dikt på ein setning, og den setninga er «eg er forelska i deg ikkje si det til noen si det til alle» Boka er veldig lettlest og sidene blir ikkje fylt opp, han har mange gode ordspel, og handlinga er kronologisk.

Boka er original og det er to diktbøker om kjærleik mellom U-prisen bøkene 2020. Boka er sannsynleg sjølvopplevd, eg får eit sterkt inntrykk av at dette er noko forfattaren har opplevd og no skriv om. Denne boka er på bokmål, og var, som sagt, lett å lese fordi på nesten alle sidene er det berre korte setningar. Det var også lett å forstå kva det eigentleg handla om.

Det er kjærleik, noko som kan ha skjedd i det daglege livet, sett frå gutars perspektiv. Ho handlar om korleis livet til gutar er når dei er forelska. Det er flott at forfattaren vil vise det frå gutars perspektiv og, ikkje berre frå jenter sine opplevingar. Dei små dikta gjev deg mykje å tenke på, som dette med korleis gutar har det når dei er forelska, kanskje du begynner å tenke på den du sjølv er forelska i. Boka fortel litt om det å vere ung. Det er mange som likar lese om kjærleik i ungdommen, og då er denne boka passande. Dersom du ikkje likar å lese om det, er ikkje boka noko for deg.

Det beste ved denne boka er at det er ein mann som har laga dikta, eg har inntrykk av at menn som skriv slik om kjærleik er litt sjeldne, det gjer boka litt extra spesiell. Å velje korte dikt og denne sjangeren er noko av det beste med boka, og eg syns verkeleg atdenne boka bør nominerast til U-prisen.

« Jeg er forelska i deg ikkje si det til noen si det til alle»

s.6 Bergquist, Kristian (2020) jeg vil bare at det skal være oss Oslo: H.Aschehoug og Co (W.Nygaard)


Marit

Ambefaler virkelig ikke denne boken

Skrevet av 14. desember 2020 av Marit på Hommelvik ungdomssskole

Boken «Jeg vil bare at dette skal være oss» er en diktbok med 73 sider som handler om kjærlighet og kjærlighetssorg. Den er lettlest og enkel. I dikt så må man kunne lese mellom linjene. Dette kan være utfordrende dersom du ikke er vant til det.

Boken er skrevet av Kristian Bergquist. Dette er ikke hans første bok. De forrige bøkene hans har fått mange gode anmeldelser, men de er for målgruppen voksne. Boken her er for ungdommer. La meg bare si at kanskje han bør holde seg til «for voksne». Boken her hadde mange fine og gode dikt, men mesteparten vil jeg si var et mislykket forsøk på kjærlighetsdikt for ungdom. Noen kan kanskje kjenne seg igjen i enkelte dikt, men diktene traff ikke meg. Jeg anbefaler virkelig ikke denne boken som første diktbok. Det finnes så mange bedre diktbøker enn denne. Jeg gir den terningkast svak 3, fordi den hadde noen bra dikt.


Liam

Kjærlighet og forelskelse

Skrevet av 14. desember 2020 av Liam på Bjørnsveen ungdomsskole

Tittelen på boka er. Jeg vil det bare at det skal være oss.
Sjangeren på boka er dikt.
Forfatteren av boka er Kristian Bergquist.
Boken har mange kjærlighetsdikt og mange av diktene handler om forelskelse.
Det er 72 sider i boken.
Forlag er Aschehoug.
Et eksempel på et dikt.
Ser du også på deg selv
som forskjellig
fra alle
andre?
Jeg var
Annerledes
allerede før jeg
ble født
inni
i magen
var andre
normale fostre
og jeg
et misfoster?
Noen av diktene var veldig korte og noen var lange. Jeg forsto ikke alle diktene
det var litt vanskelig å forstå alle. Jeg vil det bare skal være oss er en
diktsamling om kjærlighet og forelskelse.
Jeg vil si at leseopplevelsen ikke er så intens. Jeg synes boka var litt kjedelig for
det er ikke helt min bok. Jeg liker mer action og spennende bøker.
Jeg vil si at boka er viktig for de som har kjærlighets sorg eller for noen som er
forelska i noen


Sander

Helt grei

Skrevet av 11. desember 2020 av Sander på Bjørnsveen ungdomsskole

Helt grei
Sjanger: Kjærlighetsdikt
Navn: Jeg vil bare at det skal være oss
Forfatter: Kristian Bergquist
Forlag: Aschehoug
Antall sider: 72

Om boka
Boka er en diktbok som handler om kjærlighet, ensomhet og lengsel. Boka i seg selv er enkel å lese et dikt på vær side med ca 2-6 linjer lange dikt. Ikke alle diktene er like enkle og forstå noen ganger må du ta et dypt pustedrag og tenke over hva dikte handlet om.

Min mening
Jeg synes ikke boka er den beste, men den er helt grei. Boka trengte ikke bare og ha temaet kjærlighet den kunne også hatt noe annet så kunne boka vært litt mere «spennende», men boka i seg selv vil jeg gi terningkast 3. Den var litt kjedelig fordi den hadde bare et team, men ellers så var den bra jeg likte at diktene handlet litt om ungdommen i dag, og noen av diktene fant jeg meg selv i.


Jeg vil bare at det skal være oss

Skrevet av 11. desember 2020 av på Tryggheim skole

Tittel: Jeg vil bare at det skal være oss
Forfatter: Kristian Bergquist
Forlag: Aschehoug
Antall sider: 72
Utgitt: 2020

Dette er ei diktbok som handler om kjærlighet, savn og kjærlighetssorg.
Eg synes det var gode dikt som var veldig forståelige og kan få fleire folk til å relatere.
Eg blei ferdig med denne bok på ein halvtime eg synes alt i alt denne boka var veldig bra.

Vis flere anmeldelser

Til toppen