Jeg er ikke

Martina Gaux Gyldendal 2016 49 anmeldelser

Ryan opplever en nestenulykke i New York, og brått husker hun ikke hvem hun er, hvordan og hvorfor hun har havnet der. Det eneste sporet hun har, er et sett nøkler og et krøllete brev adressert til broren som hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Nikolai

Nikolai

Skrevet av 14. desember 2016 av Nikolai på Sandnes skule

Tittel: Jeg er ikkje

Forfattar: Bartina Gaux

Sidetal: 300

Ryan opplever ei nestenulykke i New York, og brått hugsar ho ikkje kven ho er, korleis og kvifor ho har havna der. Det einaste sporet ho har, er eit sett nøklar og eit krøllete brev adressert til broren. Som ho trur er broren.

Eg synest ikkje boka var spennande. Den fekk meg til å sovne.
Den var ekstremt uinteressant. De var ikkje noko som skjedde i boka.
Eg synest ikkje denne boka skall nominerast til uprisen.
Det var ikkje litt action. Upassande ord og ikkje noko logikk.
Denne boka gir eg terningkast 1.


Johannes

Johannes

Skrevet av 14. desember 2016 av Johannes på Sandnes skule

Bok: «Jeg er ikke»
Forfattar: Martin Gaux
Sidetal: «286»
Eg skjønte ikkje mykje av boka, men da eg skjønte at det var ei dame som hadde vore i eit bil kræsj og ho hadde mista alle minne om familien. Hovudpersonen heiter Ryen Korsvol.
Boka «Jeg er ikke» handlar om ei jenta som bur i New York. Ho mista hukommelsen i en ulykke, så prøver ho å finne ut kven ho er. Ho snakke med taxi sjåføren som kjørte på ho og han prøver å hjelpa ho med å finne ut kor ho bur og Kem ho er. Ho finne ut kor ho bur ved hjelp av en lapp som hun fann i lomma si. Det var ein lapp frå mora henna som fortsatt bur i Norge bike var lit treig av og til å komme til handlinga.
Eg synes at boka er veldig dårleg.. Boka var lett lest men det var ikkje lett å få me seg då som skjedde i boka.
Eg vil ikkje anbefale boka til nokon, sia eg synes at den var veldig dårleg, kanskje viss du like å lesa mykje men til dei som like å lesa mykje.
Johannes Andvik 22.11.16

Terningkast: 1


Kristin Paasche

Kristin Paasche

Skrevet av 12. desember 2016 av Kristin Paasche på Rørvik skole

Trøbbel i New York
Boken`s sjanger er drama
Boken handler om (slik jeg oppfatter det) en jente som havner i en nesten ulykke som gjør at hun glemmer hvem hun er og hvor hun er.
Boken er ikke en del av en serie
Boken startet tregt, og forfatteren hadde en god mulighet til å gjøre øyeblikket spennende, men jeg synes ikke hun utnyttet det godt nok. Boken er egentlig veldig forutsigbar og det er nesten ikke noen spenningskurver. Siden boken er forutsigbar så sluttet den nesten som jeg forventet. Boken var ikke vanskelig å legge fra seg, det var heller slik at jeg gledet meg til jeg var ferdig med det ene kapittelet slik at jeg kunne få lagt den fra meg. Boken var ikke særlig troverdig heller, så det er ikke noe jeg kunne sett for meg faktisk kunne skje i den virkelige verden, selv om skildringene var gode, og jeg faktisk kunne se for meg hvordan området var. Jeg hadde også en anelse om hvordan personene så ut. Boken er liksom «Bare en bok» det er ikke noe spesielt med den. Boken er ikke med på en trend. Hovedpersonen er en tenårings jente, så forfatteren prøvde best mulig å skrive som en, men det synes jeg ikke gikk så bra… Man kan heller si hun prøvde for hardt, og det ble på en måte barnslig. Jeg synes det var litt for mange banneord i den.
Som sagt så handler denne boken om en jente som prøver å finne sin identitet, og jeg tror det forfatteren prøvde å få frem med denne boka var at det er vanskelig å finne identiteten sin, men du vil finne den, men hun prøver også å få fram det med å elske seg selv. Dette er veldig viktige budskap som er viktige å få frem, og akkurat det synes jeg var bra med denne boken.
Jeg vet ikke om jeg vil anbefale denne boken til noen, i hvert fall ikke for noen under 12 år, siden jeg tror det må være noen som har forståelse for handlinga i denne boka som kan lese den.
Jeg vil ikke nominere denne boka til uprisen.
Med dette sagt gir jeg den terningkast:2


Ingebjørg Dahl

Ingebjørg Dahl

Skrevet av 9. desember 2016 av Ingebjørg Dahl på Ankenes skole

Boken handler om Ryan som mistet hukommelsen etter en ulykke. Alt hun har å gå etter er et brev og noen nøkler. Minner svirrer i hodet hennes, men hun klarer ikke gripe noen av dem. Derfor må hun nesten starte helt på nytt og finne seg selv igjen. Mennesker og ting virker ukjent, samtidig som det er kjent. Lidenskap er der fortsatt, men vennskap blir satt på prøve. Hun må finne alle brikkene til puslespillet, for å klare å huske seg selv.

Boken var helt grei. Handlingen var grei, med en fin vri. Men jeg synes den ble litt lang, og det hendte ikke så mye. Jeg fikk ikke følelsen av at jeg måtte lese videre. Det som var veldig fint var at boken setter lys på noe kanskje de fleste ungdommer sliter med; å finne seg selv. Det er godt språk og forfatteren skriver bra. Jeg gir denne boken terningkast 4.


Nadia Linnea hollerud

Nadia Linnea hollerud

Skrevet av 8. desember 2016 av Nadia Linnea hollerud på Vear skole

Tittel: Jeg er ikke
Forfatter: Martina Gaux
Hovedperson: Ryan
Boka kom ut i 2016.
Boka er en spenningsroman, men har tatt en liten bit fra krim. Den starter i In Medias Res, det vil si at den startet midt i handlingen. Boka hadde veldig mange detaljer som noen ganger gjorde det litt forvirrende og jeg måtte lese noen avsnitt om igjen for å forstå hva som skjedde. Men utenom den forvirringen synes jeg boka var bra. Men det var ikke helt troverdig, fordi Ryan gjorde noen ting som kanskje ikke vi ville gjort. Boka hadde noen spenningstopper i midten, mens de fleste stedende gikk det ganske treigt og det ikke frem i handlingen nesten. Det var ofte ikke så overaskende hva som skjedde fordi det var masse frampek, selv om var slutten overaskende.
Boka handler om en jente som blir utsatt for en nestenulykke i New York. Hun husker ikke hvem hun er eller hvor hun kommer fra. Det eneste sporet hun har om seg selv er et nøkkel-knipe og er krøllet brev med broren sin adresse i jakkelomma. Etter hvert i historien finner hun mer ut om seg selv og flere minner kommer på plass. Og etter hvert finner hun ut at hun har byttet kjønn. Slutten av boka kom ganske brått og det var veldig overaskende.
Boka hadde ett lett språk og den var lett å lese.
Jeg gir boka terningkast 3-4 fordi det var litt forvirring og veldig mye detaljer men jeg anbefaler fortsatt boka til aldergruppen 13-16.

Vis flere anmeldelser

Til toppen