Jakten (world of spycraft 2)

Tom Kristensen Cappelen Damm 2016 78 anmeldelser

Elever og lærere på ungdomsskolen er i sjokk da de får høre at Lives beste venninne har begått selvmord. Live finner venninnens dagbok. Der skriver hun at en falsk profil på Facebook presser henne til å sende flere nakenbilder av Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mathusan Sriskantharajah

Mathusan Sriskantharajah

Skrevet av 11. desember 2017 av Mathusan Sriskantharajah på Kinsarvik Skule

Bokmelding

Fakta om boka:
Forfattar: Tom Kristensen
Tittel : World of spycraft, Jakten
Sjanger: Spennende / skremmende
Forlag: Cappelen Damm AS 2016
Antall sider: 155

Handlingsreferat:
Lives bestevenninna har begått selvmord. Live finner dagboken til veninna. Der vennen hadde skreve at ein falsk profil på Facebook presser hun til å sende flere nakenbilder av seg selv, ellers truer han med å legge det ut på nettet.

Eric og Live starter jakten etter overgriparen. Ender opp med at Eric blir anklaget for og være utpresseren, det viste seg at den lokale motorsykkelgjengen “ death row “ han hadde møtt tidlegere på bedriften til faren hans var nådeløst interessert i å ta han.

Min vurdering:
Eg syns boke var ein ganske lett lesande og spennande bok.
Den hadde ein god “krimfortelling” som vart fint dratt ut på fleire sider. Terningkast 4.

Så om du vil finna ut om Eric og Live finner ut av hvem som egentlig er den ekte utpresseren eller om hva motorsykkelgjengen vil eller ikke vil gjøre med Eric og Live, les boka!.


Kristian Trump

Kristian Trump

Skrevet av 27. november 2017 av Kristian Trump på Granmoen oppvekstsenter

Jakten

Bokrapport av boka «Jakten».
Boka er skrevet av forfatteren Tom Kristensen.
Den er med i en serie av bøker som heter World of Spycraft.

Boka er en spenningsroman om det skjulte livet på sosiale medier.
Hovedkarakterer:
-Live
-Eric

Boken:

Boka handler om at en av Lives venninner har begått selvmord, og at hun har funnet venninnas dagbok.
Der står det at en falsk profil på Facebook presser henne til å sende flere nakenbilder av seg selv, ellers så truer avsenderen med å legge ut et bilde på sosiale medier.
Da starter Live og Eric jakten på å finne overgriperen, men da havner de i en felle. Eric blir da anklaget for å være utpresseren, og en lokal motorsykkelgjeng viser seg nådeløs i sin interesse i å ta ham.

Opplevelsen:

Boka starter litt treigt med tanke på innhold, og den starter mer beskrivende.
Spenningskurven er ganske forutsigbar når du har lest en stund gjennom boka.
Boken slutter ganske uventet og er rolig/flat.
Den var ikke så vanskelig å legge fra seg, for den var egentlig litt treg i innhold.
Boka var passelig lett å leve seg inn i selv om den var treg fordi karakterene er konstant med på noe som skjer.
Noen ord for å beskrive boka: litt treg, passelig gripende og litt troverdig.

Språk:

Boka var ganske lett å lese med tanke på språkbruk og innhold.
Det brukes ikke så lange setninger i-gjennom hele boka.
Språkbruken passer til innhold.

Oppsummering:
Denne boka handler egentlig om den mørke siden av sosiale medier og hva som kan skje.

Boka forteller litt om at du må være forsiktig på nettet som ungdom.
Det beste ved boka er spenningskurven.
Bokas svakhet er at den er litt treg.
Hvis du liker spenningsbøker som er litt trege med passelig innhold, bør du lese denne boka.


Anonymt

Anonymt

Skrevet av 3. april 2017 av Anonymt på anonym

Typisk ungdomsbok, men om et viktig tema
Boka handler om den sossete vest-kant gutten Eric Elton og emo-venninna Live. Live har akkurat opplevd at hennes beste venninne har tatt selvmord og hun vil finne ut hvorfor. Med hjelp av en av Erics sine hacker-venner klarer de å komme inn på venninnas pc og finner ut at hun hadde blitt presset av en på nettet til å sende nakenbilder. Gjennom boka blir man kjent med både utpresseren og ungdommene på jakt etter han. Man blir også kjent med en motorsykkel-gjeng som har sterke meningen om pedofile som presser ungjenter til å sende nakenbilder. Dette er en troverdig historie som ofte skjer i samfunnet i dag.
Noen av delene i boka blir jeg veldig hengt opp i hva som skjer og vil vite mer, men andre deler syns jeg det kan bli litt kjedelig. Og (Spoiler Alert) når utpresseren ga seg ut for å være Eric for og da få lillesøstera til sjefen i motorsykkel-gjengen til å sende nakenbilder ble jeg fasinert over hvor fort handlinga snudde seg. Og jeg ble veldig «nervøs» når motorsykkel-gjengen kom for å ta Eric, for da å banke han opp.
Gjennom boka endret spesielt karakteren Eric seg i mine øyne. I starten var han en sånn vest-kant soss med forferdelig Canada Goose jakke og virket veldig pinglete. Og når motorsykkelgjengen møter han første gangen skjønner jeg fordommene. Men etter hvert virker det som både jeg og motorsykkel-gjengen får et annet inntrykk av han.
Språket i boka passer bra til at det er en ungdomsbok. Det var ingen deler i boka der det var et ord jeg ikke forsto eller trengte hjelp med for å forstå handlingen. Og ordforrådet var ganske perfekt for ungdom.
Boka var spennende, selv om slik som i alle bøker, var det veldig åpenbart at (SA) alt ender bra til slutt. Selv om man tviler i noen punkter, var det åpenbart at de skulle klare å ta den pedofile utpresseren. For å få fram spenninga i boka bruker han korte kapitler med spennende avslutninger. Men det jeg syns var mest spennende var når utpresseren var forteller. Selv om det var i en veldig liten del av boka var det veldig spennende.
Jeg vil gi boka terningkast 5 fordi den var lett å følge med på tross av mange personer, den var lett å lese og språket var forståelig for ungdom, men slutten var åpenbar. Jeg vil ha en mer brå slutt, med en uventet ending og at man vil høre hva som skjer videre. Den type bøker liker jeg. Men det er kanskje noe av det som gjør boka er veldig lett. Den er veldig «typisk».


Haakon

Haakon

Skrevet av 27. februar 2017 av Haakon på Hyllestad skule

Jakten
Jakten handlar om Live som mista bestevennen sin. Bestevennen tok sjølvmord fordi ho blei utpressa til å sende nakenbilder. Det var ein falsk profil på Facebook som hadde gjort dette. Eric sin far har eit firma som driv med spionutstyr. Eric er ein nær venn av Live, og han skal hjelpe ho med å finne ut kven som har laga den falske Facebook brukaren.
Boka startar midt i handlinga, og vi måtte nesten leve oss inn i boka for å forstå kva som var handlinga.
Eg gir boka terningkast 6.


Thea

Thea

Skrevet av 15. januar 2017 av Thea på Hovedgården ungdomsskole

«JAKTEN: WORLD OF SPYCRAFT 2» av Tom Kristensen – En bok med et aktuelt tema og en realistisk handling.
Jakten er en troverdig spenningsroman som har et veldig alvorlig tema. Forfatteren klarer å fortelle om virkeligheten, men legger til det lille ekstra for å få leserne litt mer engasjert.
Boka handler om to tenåringer, Live og Eric, som jakter på en utpresser. Utpresseren har truet unge jenter til å sende nakenbilder av seg selv til han. Live og Eric starter jakten etter utpresseren når de får vite at bestevenninnen til Live, Hanna, har tatt selvmord fordi utpresseren har truet Hanna til å sende nakenbilder. Live og Eric har som mål å finne ut hvem utpresseren er, men veien til det svaret er mye farligere enn det de skulle tro.
Boka starter med et lite utsnitt fra dagboken til Hanna som gir et sterkt inntrykk av hvordan hun har det. Det mener jeg er et viktig virkemiddel for å få leserne til å bli spent og nysgjerrig allerede på første side. Alt i alt var boken spennende og ga et sterkt innblikk i hvordan hverdagen til noen ungdommer er. I starten av boka ble det byttet på synsvinkler en del ganger noe som gjorde boka litt forvirrende. Jeg fant ut at jeg må fokusere for å få med meg hvilken vinkel det blir fortalt fra, for å klare å danne bilder av situasjonen i hodet. Det kan være en svakhet i boka.
Skildringen i boka er god og Kristensen skriver enkelt, men med noen utfordrende ord innimellom. Forfatteren er flink til å formulere seg etter ungdommens språkbruk og lever seg inn i det moderne språket. Et eksempel på språkbruket; "Er du like svart i rasshølet også?" Hørte Eric en av dem rope. "Fuck you," ropte Live tilbake. "Kom deg for faen hjem og vask deg," ropte en annen.
I tillegg til å passe inn i ungdommens språkverden, beskriver Kristensen tydelig situasjonene karakterene befinner seg i. Måten forfatteren beskriver situasjoner og personer på gjør det lettere å leve seg inn i handlingen, både hvordan omgivelsene er og hvordan hovedpersonene føler det.
Dette er en ungdomsbok for både gutter og jenter som liker å leve seg inn i en verden med spenning, krim og drama. Jeg vil anbefale denne boka til ungdommer som er mellom 13 og 16 år. Boka er relativt lettlest og krever ikke så mye tid og krefter å lese. Jeg vil gi denne boken en svak 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen