Jag är supermann

Lars Mæhle Samlaget 2017 71 anmeldelser

Bjørn, Eskil og ei svensk jente dreg ned til elva for å bade. Syriske Aya kjem til Sunndalsøra etter å ha flykta gjennom heile Europa. Anders blir besøksvenn på aldersheimen for å imponere Marianne. Karl gruar seg for å halde Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Tuva Krafft Myhren

Tuva Krafft Myhren

Skrevet av 10. januar 2018 av Tuva Krafft Myhren på Velg skole

Bygdedrama
I dalen ved Sunndalsøra skjer det veldig mye. Bjørn og Eskil har hort rykter om en heit svensk jente som er på besøk hos anders og andre slektninger. De finner ho og sammen drar de ned til elva for å bade. Men det viser seg at Ulla (den svenske jenta) har noe ekkelt skjult inni seg.
Samme dag føler Anders en trang til å gjøre opprør. Han drar fra jordbærplukkingsjobben og den strenge moren. Han møter Marianne på kirkegården, og blir besøksvenn for å imponere den søteste jenta han vet om. Det viser seg å være vanskeligere enn han hadde trodd.
Den syriske jenta Aya er i det nye huset sitt i dalen. Ho har flykta med resten av familien og den senile bestefaren gjennom hele Europa. Med det samme de er framme i bygda, forsvinner bestefaren.
Karl hatet lillebroren sin. Nå er han død, og Karl bestemmer seg for å holde tale i begravelsen. Han klarer ikke å få frem sannheten i døden, så han må fortelle det til moren sin.
Foreldrene til Tuva liker ikke at kjæresten er narkoman, at ho nasker i butikkene og oppfører seg dårlig. Derfor sender de ho til Sunndalsøra for å bo hos tanta si. Der kan hun få fri fra det mørke bylivet i Oslo, og få seg en sommerjobb med mye frisk luft. Men hjelper dette?
Jeg synes boka var spennende, og selv om den var på nynorsk, leste man den like lett som på bokmål. Men jeg synes den var litt forvirrende noen steder.
Terningkast 4


Erlend Svalbjørg

Erlend Svalbjørg

Skrevet av 19. desember 2017 av Erlend Svalbjørg på Fagerborg skole

Jag är supermann

"Jag är supermann" er ei bok skrive av Lars Mæhle. Ho handlar om livet til forskjellege ungdommar som bur ein stad på nordvestlandet, som heiter Sunndalsøra.

Eg synast at denne boka liknar litt på "Sveiseblink". Det er fordi handlinga her også skjer på landet. Boka handlar om mykje av dei same tinga, til dømes rus og bilkøyring.

Eg mislikar boka fordi det var vanskeleg å skjøne kven som var hovudpersonen når, og fordi boka ikkje har ei tydeleg problemstilling. I tillegg kan det vere vanskeleg å knytte alle personane i boka saman, fordi det heile tida kjem inn ein ny hovudperson. Boka hadde ein litt uventa slutt, fordi det verkar som om boka stoppar midt i forteljinga.

Eg har lese ei anna bok av Lars Mæhle, "Bouvetøya 2052". Den syntest eg var betre enn denne boka. Derfor blei eg litt skuffa. Likevel er det fint å sjå synsvinkelen til fleire personar.

Språket i boka var ganske bra, og tilpassa ungdommar. Det var ei lettlese bok, og eg trur dei fleste ikkje synes det er ei for vanskeleg bok å lese.

På bakgrunn av dette gir eg boka terningkast 3+


Maren

Maren

Skrevet av 17. desember 2017 av Maren på Nedenes skole

Jeg syntes at denne boken var helt grei. det var litt forvirrende at de hoppet mellom hvem som fortalte og Noen av orda i boka var litt vanskelig å forstå siden den var på nynorsk. Boka ble litt kjedelig noen ganger men det var noen ting som var spennendes å.
tertingkast: 3-4


Linn

Linn

Skrevet av 17. desember 2017 av Linn på Korgen sentralskole

Jag är superman.
Boka handler om 5 ungdommer som bor i den lille bygda susendalsøra. Alle hovedpersonene har hvert sitt kapittel. Det første kapitlet i boka heter ”jag är superman” det handler om Eskild og Bjørn. Og hun svenske jenta som var på besøk i bygda. Hun var elder enn de og annerledes fra de jentene de var vandt med. Det var et bra kapittel med mye spenning.

Favoritt kapittelet mitt var nummer 2, 489 mil til Aleppo. Kapittelet handler om Aya. Aya hadde flyktet til Norge fra Syria for det var krig i hjemlandet. Historien om Aya er sterk og veldig aktuell i dagens samfunn.

Boka vekker mange følelser og tar opp flere viktige tema. Det som vekte mest følelser hos meg var når Karl holdt tale i begravelsen til den 14 år gamle broren. I talen forteller han at broren ikke alltid har vært snill med alle rundt seg og ber om unnskyldning på brorens vegne. Karls kapittel var nok det aller tristeste.

Jeg syns boka bar litt vanskelig og forstå i starten. Fordi det plutselig handlet om en ny person. Jeg syns boka var kjempe bra. Den var skrevet på en bra måte, det var flere spenningstopper. Det var vanskelig og skulle legge fra seg boka når man først begynte å lese den. Dette er garantert den beste boka jeg har lest fra uprisen så langt. Det eneste som trekker ned er at boka er på nynorsk.

Boka får terningkast 5+ av meg.


sumaya abdirashid mohamed

sumaya abdirashid mohamed

Skrevet av 16. desember 2017 av sumaya abdirashid mohamed på Sagene skole

først og fremst så synes jeg at denne boka var litt forvirrende på starten. fordi det var jo mange noveller i en samling. men jeg likte spesielt godt den novellen om den syriske jenta Aya, fordi den er veldig realistisk. jeg gir denne boka terningkast:4

Vis flere anmeldelser

Til toppen