Istimen

Helle Cecilie Natholm Liv 2014 18 anmeldelser

Istimen er en magisk realistisk roman for ungdom og unge voksne. Her møter du Mia, som sammen med moren har reist til øya moren vokste opp på. Det er sterk storm og strømmen har gått. For å fordrive tiden leser Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Maria Teigen

Maria Teigen

Skrevet av 25. september 2014 av Maria Teigen på Lom ungdomsskole

En verden du ikkje visste om

Boka minner litt om Narnia. Personar havner i ei verd dei ikkje visste om, der er magi og underlege ting går an.

Det er litt vannskeleg å skjønne kven dei forskjellige personane er i starten av boka. Dette blir lettare å forstå når du har lese ca 1/3 av boka. Når du skjønner dette blir boka spennande å lese.

Istimen er ei fantasybok. Mia og moren hennes er på øya der moren voks opp. Det er blir full storm ute i løpet av natten og Moren finner fram en gammel bok. Boka moren finner fram handler om ei jente som går inn i Istimen. Jenta i boka ligner veldig på Mia, å dei to blir på ein måte hovudpersonane i boka. Dei som er i Istimen er på ei øy som ligger under havet og øya Mia bur på. For jenta som er inne i Istimen skjer det mykje, og ho finn ut att ho har magiske evne. Jenta hører stemmer i hodet. Ho må finne ein ny vokter for å beskytte øya mot det onde, og det litt fort for tida er snart ute.


Lyndsay Patricia Nilsen

Lyndsay Patricia Nilsen

Skrevet av 18. september 2014 av Lyndsay Patricia Nilsen på Åkra ungdomsskole

Boken som virkelig får deg til å tenke

Denne boken var veldig spennende å lese. På noen plasser i boken var det litt vanskelig å henge med men den var også vanskelig å legge fra seg. Det fins bøker som får deg til å leve deg helt inn i historien dette er en av dem. Du kan virkelig føle med hovedpersonene i boka som heter Marja og Mia. Hvordan Marja hele tiden lurer på om familien hennes har løyet for henne hele sitt liv. Det med hvordan tiden står stille eller går som den vil er noe alle kan føle av og til. Det at forfatteren (Helle Cecilie Notholmen) klarer å blande fantasy og virkelighet sammen på en så realistisk måter er helt fantastisk.


Therese Molander

Therese Molander

Skrevet av 17. juni 2014 av Therese Molander på kungshamn

Otroligt välskriven och liteklurig bok som fänger. Du är fast från första stund.

Til toppen