Istimen

Helle Cecilie Natholm Liv 2014 18 anmeldelser

Istimen er en magisk realistisk roman for ungdom og unge voksne. Her møter du Mia, som sammen med moren har reist til øya moren vokste opp på. Det er sterk storm og strømmen har gått. For å fordrive tiden leser Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Julie

Julie

Skrevet av 20. oktober 2014 av Julie på Finnsnes ungdomsskole

Istimen
Boken handlet om en jente som het Mia som dro på besøk til barndomshjemmet til moren. Der det skjer mystiske ting i en kraftig storm. Mormoren til Mia finner frem en gammel bok som de er fast bestemt på å lese som om det var den viktigste tingen i hele verden. Historien i boka handlet om en jente som het Marja som dro ut i istimen og kanskje aldri kom tilbake…..

Jeg syntes boken var så utrolig bra, til jeg kom til slutten. Jeg be faktisk irritert over slutten fordi boken hadde bygd seg så bra opp. Når man tror man får alle svarene sitter man faktisk bare igjen med flere… Jeg syntes at forfatteren var flink på beskrivelser selv om beskrivelsen var kort så jeg det for meg. Boken var ikke tung å lese men starten var ganske kjedelig for å være helt ærlig hadde jeg ikke så lyst til å lese ferdig boken før spenningstoppene startet. Alt i alt en bra bok, men en dårlig start og slutt. Jeg syntes boken burde bli nominert men den kunne vært bedre.
Terningkast 4….Rakel

Rakel

Skrevet av 7. oktober 2014 av Rakel på Verket skole

Boken som virkelig får deg til å tenke men til tider er den vanskelig og forstå.
Du kan virkelig føle med hovedpersonene i boka som heter Marja og Mia. Hvordan Marja hele tiden lurer på om familien hennes har løyet for henne hele sitt liv. Det med hvordan tiden står stille eller går som den vil er noe alle kan føle av og til. alt over synes jeg det er Ok bok.


Ørjan

Ørjan

Skrevet av 6. oktober 2014 av Ørjan på Dokka ungdomsskole

Denne boka er ei fantasy bok der marja og mia er hovedpersoner fra helt forskjellige verdener. Mia og moren hennes er på en øy, og på natten blir det storm. Da finner moren til Mia frem en bok som heter Istimen. Dette blir da en bok i en bok. Marja som er i boken inni boka begynner å tro hun har magiske evner som hun kan beskytte øya mot det som er ondt. Marja mener at familien hennes har løyet for henne hele tiden og da tror mia det samme.
Vurdering: syntes at det var litt vanskelig og forstå denne boka og det ble litt mye rot med hvordan jeg forsto boka. helt grei bok som du leser fort igjennom hvis du er fokusert.
Gir boka en vurdering på 7 av 10.


Kristin Dvergedal

Kristin Dvergedal

Skrevet av 25. september 2014 av Kristin Dvergedal på Tangen skule

ISTIMEN – Kristin

Boka:
Boka Istimen er ei magisk fantasi bok der personar hamnar i ei verd dei ikkje visste om. Den fortel oss om Mia og mora som er på øya der mora hennas vaks opp. I løpet av natta blir det full storm og mora finn fram ei gammal bok, Istimen. Denne boka fortel oss om ei jente som liknar veldig på Mia, og dei to er hovudpersonane i boka.
Dei som er i Istimen er på ei øy som ligg under havet og øya. For Marja, jenta som er inne i Istimen skjer det mykje rart. Ho finn ut at ho har magiske krefter og at ho må beskytta øya mot dei onde. Mia derimot, finn seinare ut i boka ut at mora ikkje har vore heilt ærlege mot ho.
Eiga Meining:
Eg synast at denne boka var litt keisam og det var litt vanskelig å forstå kven dei ulike personane i boka er. Kanskje boka er meir spennande for dei som synast unaturlige krefter, hekser og ei verd under havet.
Eg trur forfattaren prøver å få deg til å tenkje. Den passar kanskje best for dei i alderen tolv til fjorten år.
Terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen