Istimen

Helle Cecilie Natholm Liv 2014 18 anmeldelser

Istimen er en magisk realistisk roman for ungdom og unge voksne. Her møter du Mia, som sammen med moren har reist til øya moren vokste opp på. Det er sterk storm og strømmen har gått. For å fordrive tiden leser Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Bjørn Olav R.

Bjørn Olav R.

Skrevet av 12. desember 2014 av Bjørn Olav R. på Tromstun skole, 9c

Istimen

I boka skifter det mellom to handlinger. Noe jeg ikke skjønte med en gang, så det ble vanskelig å få med se hva som skjedde i starten. Jeg Klarer heller aldri å leve meg inn i handlingen. Det skjer lite, spenningen øker aldri og det blir kjedelig å lese. Det var lite med beskrivelser i så det gjorde det vanskelig å se for seg hvordan personene og landskapet så ut. Uten disse beskrivelsene blir handlingen lite troverdig. Boka får terningkast 3, fordi jeg aldri klarer å komme meg inn i handlingen, det blir aldri spennende, og det som skjer er lite troverdig.


Jenny

Jenny

Skrevet av 11. desember 2014 av Jenny på Lundenes skole

Introen som varte i hundre år

Debutboka Istimen, skrevet av Helle Cecilie Natholmen, er nok en av de verste bøkene jeg har lest. Den gikk saktere enn en snegle i sirup. I begynnelsen trodde jeg at det kom til å bli en bra bok, helt til jeg kom til side tretti. Gjennom alle sidene var det bare to spenningspunkt, og de var over på tre setninger. I tillegg var dialogen veldig vanskelig å forstå. Det kunne bare være to stykker som snakket og det ble aldri nevnt noen navn. Derfor var boka veldig forvirrende. De eneste jeg anbefaler denne boka til er lesere som er veldig tålmodige.


Sunniva Selliken 9D

Sunniva Selliken 9D

Skrevet av 27. november 2014 av Sunniva Selliken 9D på Åkra ungdomsskole

UNDER ISEN LIGG VERKELEGHEITA

Istimen – ei bok av Helle Cecilie Natholmen. Istimen er ei spennande og idyllisk bok. Handlinga går føre seg i to vidt forskjellige verdenar, også i ei verd ingen visste noko om. Boka byrjar med at Mia og mora flytter inn på Gloøya for sommaren. Gloøya er barndomsheimen til mora. Her finn dei ei gammal bok som før har blitt lesen av bestemora til Mia, for mora til Mia. Boka kan fort bli kjedeleg og tung. Boka som dei fann på øya handlar om Marja som før levde på øya, gjekk ned til havet under istimen, og blei sugd av havet. Istimen er ei spesiell tid på året. Under isen møter Marja underlege menneske som har vært der i lang tid. Marja blir ekstra godt kjend med Jonas og Peter. Marja prøver å finne ut korleis ho skal komme seg heim.

Forfattaren har klart å formidle orda på ein kreativ, men kanskje på ein litt vanskeleg måte. Handlinga blei dratt langt ut før eg fekk greie på kva som skjedde. Det gjorde at eg syntest det var litt kjedeleg i byrjinga, men spenninga bygde seg meir og meir oppover mot slutten. Det var veldig mykje skildringar og detaljar i boka som gjorde at eg ville bla vidare. Boka baseras på ein veldig urealistisk historie, men forfattaren klarar å leggje om orda på ein bra måte slik at boka blir meir truverdig. Boka fekk ein brå ending, men eg tenkjer at det var ein bra måte å avslutte boka på, og kanskje del 2 også kjem  boka er definitivt verdig til å bli nominert til U-prisen!
Terningskast: 5


Eira Solstad

Eira Solstad

Skrevet av 25. november 2014 av Eira Solstad på Dokka ungdomsskole

«Istimen» av Helle Cecilie Natholm
Når enden er dårlig er allting enda verre
Terningkast: 4

Mia og moren hennes finner frem en gammel eventyrbok. Sammen leser de boka mens stormen utenfor herjer. Boka bringer dem til et annet sted hvor de følger jenta Marja som er fanget der. Samtidig som mystiske ting skjer hos Marja må også Mia takle noen mystiske hendelser i sitt liv. Mot slutten av boka begynner Mia også lure; kan boka være mer enn bare et eventyr?

I starten ble jeg veldig forvirret over måten boka var satt opp på. Mia og moren leser fortellingen som blir fortalt og det skiftes mellom disse synspunktene. Plutselig kunne Mias’ synspunkt dukke opp midt inni fortellingen de leste. Dette kom jeg ikke helt inn i før en stund uti boka. Men det fortsatte å irritere meg ut hele historien.

Slutten skuffet meg veldig. Fortellingen hadde vært ganske bra helt frem til da. Den var ganske sær men helt grei til tross av det. Slutten derimot var veldig merkelig og jeg skjønte ikke hvorfor det endte slik det gjorde.

Jeg følte i starten av boka at dette kunne være en kandidat til Uprisen, men dette endret seg etterhvert. Den utviklet seg til å bli litt for barnslig. Derfor er ikke dette lenger en kandidat til Uprisen.


Helene Ekle

Helene Ekle

Skrevet av 24. november 2014 av Helene Ekle på Lom ungdomsskole

Ein annan verden

Istimen er ei fantasybok på 188 sider som er skrevet av Helle Cecilie Natholmen.

Boka minner litt om Narnia sidan personer havner i ei anna verd som dei ikkje visste fantes, og der skjer det underlige ting som eigentleg ikkje går an. Så om du liker denne typen bøker er nok dette boka for deg.

Det er vanskeleg å skjønne kven dei forskjellige personane er i starten og ein må vere nokså fokusert for å skjøne og få med seg alt som skjer. Ein må lese ein del av boka før ho kjem i gang og skjønar kva som verkeleg skjer der, men da blir boka kjempespennande.

Boka handler om Mia og mora hennes som er på ei øy. Mora til Mia voks opp på denne øya og mormora til Mia bur her fortsatt. Mora og mormora har hemmelegheiter for Mia, det er noko spesielt med denna øya som Mia ikkje skal få vite om, men ho finn ut av det til slutt. Ei natt blir det full storm ute og mora finn fram ei gamal bok. Boka handlar om ei jente som går inn i Istimen. Jenta i boka ligner veldig på Mia og minner ein om ho. Dei to jentene blir hovudpersonane i boka. Jenta og dei andre som er i Istimen er på ei øy som ligg under havet. For jenta i Istimen skjer det mykje. Ho høyrer stemmer og ser ting. Ting ho kanskje ikkje vil sjå. Alt ansvar ligg plutseleg på ho. Det er ho som har krefter nok til at dei kan utføre det dei skal og det er ho som må finne ein ny voktar til øya. Alt dette må skje veldig fort, for tiden, den er snart ute.

Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen