Isla Bonita

Terje Torkildsen Samlaget 2019 47 anmeldelser

Carlo trekkjer pusten og fyller lungene med frisk sjøluft. Strekkjer ut armane og smiler mot alt og alle. Skjøner ikkje kva som ventar han. Veit ikkje betre. Aner ikkje at denne vesle øya langt ute i Atlanterhavet vil forandra livet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hadis obeye

Isla bon drita :/

Skrevet av 11. desember 2019 av Hadis obeye på Blomdalen skole

Denne boka handler om en gutt som heter Carlo som reiser til isla bonita med sin mor. Han gleder seg til en vanlig sydenferie men på denne øya er det masse mysterier og skumle folk. Han blir forelska i jenta på kaien som heter Julieta.
Denne boka var veldig uinteressant og ting skjedde altfor sakte eller skjedde ikke i det hele tatt. Boka var også trettende. Jeg var ikke fornøyd med slutten.
Denne boka ville jeg ikke anbefalt til noen og jeg tror jeg gir denne boka en terningkast 2.


Marius

Er dette årets bok??

Skrevet av 10. desember 2019 av Marius på Halbrend skule

Isla Bonita handlar om ein gut som heitar Carlo som er med mora på ein ferie til Isla Bonita. Han forventa ein roleg og varm veke, men han anar ikkje at om berre nokre dagar skulle alt endre seg. Når han begynner å henge med ei jente som heiter Julieta, har han blitt innblanda i nokre forferdelege greier.

Eg syntest boka var god, fordi etter kvart vart det berre meir og meir spennande og eg klarte å førestilla meg korleis det var i hovudet når han skildra for eksempel miljøet der. I dei aller første kapitla kunne eg lett legge frå meg boka, for då syntest eg det ikkje var noko særleg spennande og det gjekk seint framover, men når det vart meir spennande vidare utover, hadde eg problem med å legge frå meg boka om kvelden.

Boka var litt drøy syntest eg til å vere ei ungdomsbok, fordi dei hadde eit par drøye scener mellom Carlo og Julieta. Viss eg skulle gitt terningkast på boka, ville eg gitt boka ein firar. Eg har lese fleire bøker som er betre enn dette.


Mikkel

En artig bok

Skrevet av 10. desember 2019 av Mikkel på Kråkerøy ungdomsskole

Isla bonita av Terje Torkildsen. sjanger: en spennings roman. Forlag: Samlaget.

16 år gamle Carlo fra Haugesund reiser til den kanariske øya Isla bonita. Han reiser sammen med den rare kunstnermora si. På øya møter han en mystisk jente som heter Julieta. Han blir forelsket ved første blikk, men hver gang etter at han har møtt ho stiller Carlo seg spørsmål om henne. En dag får han en pose med urter av Julieta som viser seg å være mariuana. Han skal til å gå inn til politiet når han ser ansiktet hennes på et ark utenfor politistasjonen der det står Julie Veronica Olsen. Dette får Carlo til å tenke. Noen ganger kan det være farlig å bli forelsket.

Språket i boka var nynorsk så noen ord var vanskelige å forstå som: kvilelaust, vore og lågare og derfor litt vanskelig å lese. Det var mye ungdommelig språk og en del banning i boka. Det passet bra inn i boka fordi det handler om ungdommer. Boka handler mye om narkotika, alkohol og nakenhet.
Jeg tror forfatteren har skrevet boka for å fortelle en historie.

Boka har kronologisk rekkefølge, og det tar derfor litt tid før spenninga kommer. Da er det mye detaljer og forklaring av stedet og personene. Spenningskurven varer over lengere tid, men topper seg mot slutten. Det mest spennende kommer ganske brått og jeg litt overrasket. Jeg likte boka fordi den er spennende, morsom til tider og fordi det var mange mysterium i boka. Jeg kan anbefale boka til alle som liker disse tingene. Det jeg ikke likte med boka var at det tok litt tid før boka begynte å bli spennende. Boka er original og troverdig.

Terningkast: 5


Mari Dokken Hoff, Hans Gutubø og Tom Martin Jonsson

Intressant action romantiker

Skrevet av 9. desember 2019 av Mari Dokken Hoff, Hans Gutubø og Tom Martin Jonsson på Vågå ungdomsskole

Boka Isla Bonita er skreve av Terje Torkildsen, og handlar om Carlo og mora hans som er på ferie. Mora er kunstnar og vil ha inspirasjon frå øya Isla Bonita, men fleire rare hendingar dukkar opp og Carlo blir dratt oppi ting som han ikkje burde vore involvert i.

Boka kan vere litt kjedeleg til tider, men når ho fyrst var spennande var ho veldig spennande. Boka hadde gode skildringar av miljøet, men manglar skikkelege skildringar av personar. Fengande namn og fint omslag gjer at boka ser interessant ut og open slutt gjer at man kan gå å fantasere på kva som skjer vidare i fleire dagar.

Terningkast: 4
Passar til folk i alderen 14 og oppover.


Mats, Iver, Ingrid, Mari

Mats, Iver, Ingrid, Mari

Skrevet av 9. desember 2019 av Mats, Iver, Ingrid, Mari på Vågå ungdomsskole

Denne boka skildra øya godt og oss fekk ein god oppleving med Carlo og mora hans. Det er eigentleg ikkje mykje oss kan kritisere med denne boka. Det einaste den boka mangla vare meir skildring, det som var bra med boka var at det var mykje spenning. Det var bra at ein kunne fantasere korleis det såg ut på øya, korleis folk såg ut og kva som skjedde i "fortsettelsen"
Boka handlar om ein gut som reiser til Isla Bonita med mora si. Der er det ein del som skjer. Det er hippiar som driver med smugling og narkotiske stoff. Guten møter ei jente som han blir glad i.

Terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen