Isla Bonita

Terje Torkildsen Samlaget 2019 47 anmeldelser

Carlo trekkjer pusten og fyller lungene med frisk sjøluft. Strekkjer ut armane og smiler mot alt og alle. Skjøner ikkje kva som ventar han. Veit ikkje betre. Aner ikkje at denne vesle øya langt ute i Atlanterhavet vil forandra livet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Bukkein

Isla Bonita

Skrevet av 9. desember 2019 av Bukkein på Vågå ungdomsskole

Carlos er ein 16 år gamal gut, som skal på ferie med si litt spesielle mor når han plutseleg befinn seg i ein situasjon han aldri hadde førestilt seg på ferieparadiset Isla Bonita.
Han blir forelska i ei jente som bur der ulovleg, han utgjer seg på ein ferd som er med at ho involverer han i mykje rart som ho eigentleg ikkje vil, også døm jukk. Terningkast 6 fordi døm æ jukk.


maria

ja

Skrevet av 9. desember 2019 av maria på Vågå ungdomsskole

3/6
Bra:
Kokain
Drikking
Bar
Dåle:
Bok
Sku våre meir kokain
Sku våre Meir jukk


Kelly, Alvin, Synnøve

isla bonita

Skrevet av 9. desember 2019 av Kelly, Alvin, Synnøve på Vågå ungdomsskole

Denne boka handlar om Carlo som er på ferie på Isla Bonita med mora si som er kunstnar. Mora planslegger denne turen for å lage et kunstverk av denne øya. Carlo var ikkje forberett på å møte Julieta. Julieta har rømt fra Norge og foreldrene sine fordi hun har barnevernet etter seg. Carlo blir forelska i Julieta. Han finner ut at hun er i trøbbel å røyker hasj. i tilleg har det kommet ulovlige flykninger på øya.

Vi gje terningkast fire.

Denne var bra fordi det var jukk, drap, romanse og spenning.

Negativt med denne boka var litt kjedeleig i blant, og det ble noen tomme sider iblant.


Råmund Vang

isla bonita

Skrevet av 9. desember 2019 av Råmund Vang på Vågå ungdomsskole

Boka handlar om at Carlo er med moren sin på isla bonita. Når han kommer dit så skjer det rare ting. Han møtte ei jente som heiter julia og da starter alt.

Denne boka er så kjedeleg som bare det.bdet skjer ingenting og det æ ikkje spenning. Når det skjer noko så er det bare domme ting eller er det bare kjedelege ting. Det er vanskeleg å fårstå kår han er og hvor han er. vi gir terningkast 1.


Irma

Farlig forelskelse

Skrevet av 8. desember 2019 av Irma på Sunnland skole

“Isla Bonita” er en spenningsroman for ungdom, som handler om en 16 år gammel gutt fra Haugesund, ved navn Carlo. Han og hans litt “spesielle” kunstnermor er på ferie i Kanariøyene, mer spesifikt, øya Isla Bonita. Plutselig får Carlo øye på en dansende jente ved kaia, og blir forelsket i samme sekund. Lite vet han at han nå har viklet seg inn i et eneste stort kaos.

Boka er ei middels vanskelig bok, hvor setningslengden varierer, og som er skrevet på nynorsk. Den inneholder noen spanske ord, noe jeg synes er fint, siden det tross alt foregår på en spansktalende øy. Det kan kanskje være litt forvirrende om man ikke kan litt spansk, men det skal gå greit uansett. Boka omhandler mange viktige tema som barnevern, narkotikasmugling, flyktningkrisen mm. Allikevel om det er slike heftige temaer, klarer forfatteren og ikke gjøre den så tung å lese ved å ha med humoristiske scener. Jeg tenker at den passer fint for de som er tretten/fjorten og oppover, da boka omhandler visse temaer som fører til at den kanskje er litt drøy for de som er mindre.

Forfatteren Terje Torkildsen er født i 1971 og bor i Stavanger. Han er utdanna norsklektor, men jobber nå som komiker, skuespiller og kulturprodusent. I 2008 debuterte han med ungdomsromanen “Marki Marco”, som han vant Uprisen for. “Dystopia III” vant han også Uprisen for, i 2012. “Isla Bonita” er hans niende bok.

Alt i alt er dette en bra spenningsroman, og jeg vil anbefale boka til andre! Jeg vil gi den en terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen