Isla Bonita

Terje Torkildsen Samlaget 2019 23 anmeldelser

Carlo trekkjer pusten og fyller lungene med frisk sjøluft. Strekkjer ut armane og smiler mot alt og alle. Skjøner ikkje kva som ventar han. Veit ikkje betre. Aner ikkje at denne vesle øya langt ute i Atlanterhavet vil forandra livet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Kitty

Carlo på ferie

Skrevet av 7. november 2019 av Kitty på Bud barne- og ungdomsskole

Dette er ein bok om 16 år gamle Carlo som drar på ferie på ei lita øy som heiter Isla Bonita. Han drar dit med sin masete og litt spesielle kunstnarmor. Han forelskar seg i den dansande jenta ved kaia, og blir etterkvart kjent med ho. Denne mystiske jenta spelar ei stor rolle i boka, fordi når Carlo blir involvert i livet hennar, begynner det å bli farleg, og det var ikkje som han trudde det skulle bli. Carlo var ikkje på nokon vanleg ferie.
Eg synest denne boka var midt på treet fordi den var skikkeleg treig. Den brukte nesten 100 sider på å bli spennande. I starten var det ingenting som skjedde, berre mykje skildring av kva Carlo såg, høyrde og lukta. Ein person i denne boka som eg ikkje likte var mor til Carlo. Ho var masete, irriterande, vimsete og barnsleg.
Slutten var eigentleg ikkje så dårleg, eg berre kom meg aldri inn i boka. Eg følte aldri at eg fekk levd meg inn i ho. Kanskje denne boka berre ikkje passa til meg, men kan godt hende ein annan ungdom på vår alder kan elske den.
Terningkast: 3/6


Nikolai Schyttelvik

un buen libro

Skrevet av 7. november 2019 av Nikolai Schyttelvik på Vågå ungdomsskole

Boka handlar om ein gut som heiter Carlo som skal til ei øy med den rare kunstnarmora si. Der møter han ei mystisk jente som han forelskar seg i.

Eg likte ikkje boka fordi det var for lite spenning for meg. Mykje av dette kan skje på ekte, å da blir det kanskje ikkje så spennande. Eg såg at forfattaren brukte ord som ''jumpar'' og det er ord vi ungdommar ikkje brukar så ofte. Forsida på boka gjer slik at andre får lyst til å lese den. Den var lettlese og passe med tekst. Terningkast: 2/6


En bra bok til ungdommer!

Skrevet av 6. november 2019 av på Hisøy skole

Boken Isla Bonita er en bra bok med mye humor og spenning. Denne boken fikk meg til å le mange ganger så etter min anbefaling passer denne boken veldig bra til ungdom. Forfatteren av denne boka heter Terje Torkildsen og jeg mener at han har gjort en bra jobb med denne boken for at den skal passe ungdommer. Boken handler mye om det som er sentralt for ungdoms livet. Dette er en bok som er veldig lett og bli hektet av. Det var flere ganger det var vanskelig å slutte å lese så forfatteren burde være veldig stolt over seg selv for å ha klart å lage en bok som denne. Som sagt har boken mye spenning og mysterier. Mysteriene begynner nesten med en gang han setter fot på øya. Isla Bonita er en øy i Atlanterhavet og Carlo på 16 år reiser sammen med kunstnermoren sin. Når Carlo går i land møter han en jente som danser på bryggekanten. Ikke vet han om at han kommer til å bli kjent med godt henne. Boka er bra skrevet og har de rette ordene i hver setting for at det ikke skal bli kjedelig. Karakterene i boken var bra valgt ut siden de var morsomme og hadde hvert sin rolle i denne boken. En annen ting var at Bildet på forsiden var ganske bra og det gjordet at jeg fikk mer lyst til å lese den. Det som var dumt med denne boken var at den hadde noen vanskelige ord på nynorsk som noen ganger var vanskelige og forstå. Tittelen på denne boken følte jeg var ganske kjedelig fordi det forklarte lite om hva boken handlet om. Når jeg først fikk denne boken så tenkte jeg at den ikke var spennende i det hele tatt, men når jeg først begynte å lese den var det helt motsatt av hva jeg hadde tenkt. Jeg føler at denne boken burde fått terning kast 5 siden den er bra skrevet og er veldig godt tilpasset oss ungdommer. Forfatteren har også gjort en bra jobb i å skrive denne boken og jeg håper at denne boken vinner uprisen i år.


Stian Vårdal Helle

Verdt å lese

Skrevet av 6. november 2019 av Stian Vårdal Helle på Halbrend skule

Eg har lest boka Isla Bonita som er skreve av forfattaren Terje Torkildsen. Eg synst dette var ei god bok fordi den var morosam og spennande på same tid. Det var fleire gongar eg sleit med å legge frå meg boka. Boka handlar om Carlo som reiser til ei øy kalt Isla Bonita med den rare kunstnar mora si. Isla Bonita er ei øy med skumle typar og store mysterium. Carlo blir og forelska, og er døden nær mange gongar. Dette er ei bok med spenning, forelsking og humor. Humoren gjer boka morosam og det er ikkje så rart når forfattaren også er komikar. Eg satt fleire gongar å ledde for meg sjølv. Eg vil anbefaler boka, og eg meiner at denne boka passar godt til ungdom, der ungdomslivet er sentralt i denne boka. Denne boka bør nominerast til Uprisen.


Oliver

Kjærlighet i Isla Bonita

Skrevet av 5. november 2019 av Oliver på Kråkerøy ungdomsskole

Denne boka handler om en gutt som het Carlo, som forelsker seg i en jente som

Heter Juliete. Bokas tittel heter Isla Bonita.

Carlo er på ferie i Isla Bonita. Han møtte Juliete og var den vakreste jenta i verden mente han. Carlo dro med moren sin der møtte han The Champien og Juliete i Isla Bonita.

Det er bra med spenningen på slutten at han ble skutt, at pulsen min øka, Ble veldig spennende også så fikk jeg tilbake pusten igjen. Fordi jeg trodde at det skulle gå veldig dårlig.

Bra med Isla Bonita var at også att Carlo handla i litt krangel eller så hadde boka gått litt tregt.

Det som var bra med boka var at man forsto hvor man var, Fikk bilder i hode. Det var også bra at, Det var noe han ville. Han ville å snakke med Juliete får å bli venn med henne.

men det som kunne vært bedre for meg var at han ikke gikk de samme stedene vær dag, Han kunne liksom ha vært i museum eller litt andre ting, en at det går på stranda eller er i baren vær eneste dag. Fordi jeg syntes at det kunne ha vært bedre.

Terning kast 5 gir jeg den. Fordi boka ble skrevet på en bra måte, Jeg viste hvor jeg var når han bytta noe nytt. Det var gode overganger til andre steder. Boka for meg var den boka som jeg kunne leve meg inn i, som om det var meg som var Carlo i Isla Bonita, Paradis øya. En bok som viser mye tanker. Det er en bra bok for meg. Jeg syntes at boka kan eller bør bli nominert til Uprisen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen