Isilds Vrede

John Olav Oldertrøen Liv 2016 13 anmeldelser

Trym og familien hans skal flytte fra alt det kjente for å overta bestemorens gård. Men hva er det som skjer med ham? Hvorfor ser og hører han ting som ingen andre gjør? På gården treffer Trym ei merkelig jente Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Linn

Linn

Skrevet av 1. desember 2016 av Linn på Sør-Fron ungdomsskole

Isilds vrede en klein bok…
Boka handler om forurensning og at Trym og Frida er født me seiershetter så dei kan se den andre verden. Forurensning er hovedproblemet.

Isilds vrede av John Olav Oldertrøen, er en norrøn mytologi og fantasy bok.
Etter min smak så likte eg ikkje så godt boka og den var kjedeleg og ganske klein. Boka var kjedeleg fordi den var langsom og det skjedde ikkje så mykje og måten Trym og Frida snakket sammen på var ganske kleint.

Terningkast: 2


Eskild Jansen

Eskild Jansen

Skrevet av 30. november 2016 av Eskild Jansen på Åretta ungdomsskole

Isilds vrede
Isilds vrede foregår i norrøn mytologi siden den er en Fantasy bok. Forurensing er et problem som er i virkeligheten også. Trym og Frida går sammen for å redde verden.
Boka var lett og sette seg inn i på starten fordi den forklarer med en gang at Trym hører ting som ingen andre hører. Jeg syntes språket var litt rart, men jeg skjønte hva som skjedde. Den hadde en bra handling og ting var forklart på en bra måte. Den hadde likevel en handling som tok lang tid før det kom spenning. Ternings kast 4


Tiril Berg

Tiril Berg

Skrevet av 29. november 2016 av Tiril Berg på Ringshaug ungdomsskole

Isilds vrede er en fantasy bok. Trym og Frida er født med seiershetter, noe som gjør at de kan se inn i den andre verdenen. Den verdenen er naturdelen av det som til sammen er jorda, og hvis tilstandene på den andre siden blir verre kommer begge verdene til å gå under. Med hjelp fra noen uvanlige vesener innser alle at Trym og Frida er de eneste som kan redde begge verdene.

Budskapet i boka er ganske bra. Grunnen til at ting går så dårlig på natursiden er at vi mennesker forurenser og forsøpler på denne siden. Boka viser på en litt dramatisk og fantasifull måte hvorfor vi burde begynne å gjøre en innsats for å forbedre klimaet.

Jeg personlig synes boka var ensformig til det groveste med urealistiske karakterer og dialog. Selvfølgelig er boka urealistisk siden det er en fantasi bok, men måten Trym og Frida snakker sammen eller reagerer i situasjoner gjorde lesingen ekstremt kleint. Forfatteren klarte ikke å forklare godt nok hva som skjedde eller hva karakterene følte til at boka ble interresant for meg.
Jeg er ganske kresen når det gjelder slike beskrivelser, men jeg tror ikke jeg er alt for streng med akkurat denne boka.
Plottet virket gjennomtenkt, (noe som kan ødelegge en bok hvis det ikke er det) men allikevel virket det som om forfatteren bare ville fylle sidene. Boka kunne leses fort, men var for lang i forhold til hva som egentlig skjedde.

Jeg gir boka terningkast 1.


Danis

Danis

Skrevet av 18. november 2016 av Danis på Sør-Fron ungdomsskole

En spennende og lærerik bok med norsk folketro og norrøn mytologi

Boken handler om att Trym og familien hans skal overta bestemorens gård, Men hva er det som
skjer med han? Hvorfor ser og hører han ting som ingen andre gjør? Han møter vesener fra norsk folketro og fra norrøn mytologi.

Jeg synes at boka var veldig vanskelig å sette seg inn i på starten, språket var vanskelig å forstå som jeg synes er vanskelig for noen som ikke er helt norsk, men etterhvert som jeg forsto mer av handlingen, levde jeg meg mer inn i boka. Det er brukt mange skildringer som feks når det blir beskrevet hvordan huset de flytter til ser ut. Ellers synes jeg at boka var veldig spennende, den fikk meg til å få lyst å lese den ferdig. Boka var også lærerik, det står mye om hvordan mennesker forurenser naturen noe som kan påvirke slik at vi ikke gjør det samme.

Jeg synes at boka var veldig spennende og lærerik, men det var vanskelig å sette seg inn i handlingen på starten. Jeg anbefaler denne boka til barn og ungdommer 10-16 år som liker fantasy og spenning.


Arwen Szygenda

Arwen Szygenda

Skrevet av 8. november 2016 av Arwen Szygenda på Sør-Fron ungdomsskole

En blanding av fantasy og virkelighet

"Isilds vrede" er en bok som har forurensing som hovedproblem. Når Yggdrasil begynner å dø bort begynner ondskapen å røre på seg. Trym må forhindre at dette skjer…

Boken er en blanding av fantasy, norrøn mytologi og virkelighet. Den beskriver veldig godt hva som skjer og har et variert ordforråd. Det blir brukt mange ord som jeg ikke forsto i starten men som jeg lærte meg å skjenne på slutten. De som elles ikke skjønte ordene kunne se bakerst i boka der det var forklaringer om hva ordene betydde. Det synes jeg var fint. Boka anbefales til barn og ungdom 10-16 år.

Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen