Isilds Vrede

John Olav Oldertrøen Liv 2016 13 anmeldelser

Trym og familien hans skal flytte fra alt det kjente for å overta bestemorens gård. Men hva er det som skjer med ham? Hvorfor ser og hører han ting som ingen andre gjør? På gården treffer Trym ei merkelig jente Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Simen Høstmælingen

Simen Høstmælingen

Skrevet av 31. oktober 2016 av Simen Høstmælingen på Åretta ungdomsskole

Ragnarok?
Isilds vrede er en fantasy-miljøbok. Den handler om norrøn mytologi og om hvor viktig det er å ta vare på miljøet. Den er lettlest og handlingen er lett å forstå. Løsningene i boka er ofte litt for enkle. Den har en bra spenningstopp, men forfatteren bruker litt for lang tid på å avrunde boka. Dette blir litt mindre underholdene å lese. Handlingen henger bra sammen, men den kan være vanskelig å forstå hvis man ikke kan så mye om norsk mytologi og kultur. Forfatteren bruker ikke veldig lang tid på å komme inn i handlingen, noe som gjør at jeg vil lese videre. Hovedpersonene var ikke veldig godt beskrevet, så det er vanskelig å forestille seg hvordan de ser ut.
Jeg gir boka terningkast 4


Maila Hochstrat

Maila Hochstrat

Skrevet av 28. oktober 2016 av Maila Hochstrat på Åndalsnes ungdomsskole

Isilds Vrede

Isilds vrede handler om Trym som skal flytte fra byen og bestevennen til mormors gamle gård 2 timer unna. På gården hører trym merkelige stemmer og møter ei rar jente Elise som han blir god venn med. Ilag med Frida ei annen jente han møter skal de tre prøve og redde yggdrasil og hindre Isilds vrede fra å utslette verdenene.

Denne boken er fantasy men delvis også troverdig og vanlig. Dessuten er den inspirert av norsk folketro og norrøn mytologi. Noe som samtidig gir litt læring. Jeg liker denne boken utrolig godt og anbefaler den for alle som er 13 og oppover.
Boken er godt beskrevet og fengslet meg fra første stund. Det holder godt med spenningskurver men jeg hadde likt hvis det var litt mer romanse blanda inn.
Boken er unik både med sjanger inspirasjonen i mytologi. Jeg ser skog og natur på en ny måte og tenker litt mer på hvordan vi skader naturen med maskinene våre.
Boken er ekstremt lettlest med god skildring metaforer og språkbilder som også gjør det litt artig. Boken er skrevet med ungdommes ord så den bruker både slang og dialekt. Det beste med boken synes jeg er Mytologien og folketroen som kommer til livet. Denne boken er suveren og jeg gir den terningkast 6, den fortjener Uprisen.


Herman Magnefjell

Herman Magnefjell

Skrevet av 2. oktober 2016 av Herman Magnefjell på Ås ungdomsskole

Har lest denne boken og vil si at dette er noe av det beste jeg har lest, kjempe spennende og kul! Håper det kommer mer!

Til toppen