Inntrengeren

Hedvig Ringnes Kolofon 2017 7 anmeldelser

"Victoria klappet sammen boken og ble sittende og stirre tomt ut av vinduet. Det var faen ikke rettferdig. At hun skulle ha en så egoistisk mamma. Hun gikk inn på badet og låste døra etter seg. Ble stående å se Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

bettine høyem

bettine høyem

Skrevet av 30. november 2017 av bettine høyem på Rosten skole

Inntrengeren
Inntrengeren handler om Victoria som straks begynner i tiende klasse. Vanligvis ville hun gledet seg til et nytt skoleår, men denne gangen var det annerledes. Stemoren og stesøsteren hennes hadde nemlig flyttet inn hos hun og pappaen sin. Det betydde at hun måtte gå på samme skole som den pene, perfekte, sporty Eva som også var hennes nye søster. Pappa tar alltid Evas parti og det virker som han nesten liker henne bedre enn Victoria.
Boka handler mye om ny familie, hat, venner, sex og forelskelse. En vanlig ungdomsbok. Det første jeg tenkte på da jeg leste boka var språket. Enda en forfatter som prøver å snakke som ungdommer, men feiler totalt. Det ble nesten litt kleint å lese enkelte ganger. Det var også en spesiell hendelse i starten av boka som jeg reagerte på. Det virker nestens som forfatteren tenkte at alle tiendeklassinger er like naive og dumme som Victoria og vennene hennes. At gutter på videregående ikke gjør annet enn å ligge rundt.
Historien av boka kunne likevel hendt på ekte. Dette med flytting og ny familie er noe mange ungdommer går gjennom og mange føler nok på det samme som Victoria gjør. Boka er realistisk. Hendelsene i boka er ting som kunne skjedd i dag. Det finnes nok mange jenter med samme historie som jenta i boka. Dette er noe jeg liker godt. At dette lett kunne skjedd i dag. Ingenting urealistisk og en historie som passer bra inn i vårt samfunn.
Konklusjonen min er at dette er en bra bok med en super historie. Hadde forfatteren skrevet boka på ‘’sin egen måte’’ i stedet for å være for opptatt av hvordan vi ungdommer ville sagt det, hadde det nok vært en bedre bok. I alle fall bedre språk som ville vært mindre kleint å lese. Gode beskrivelser av tanker og følelser som gjør at jeg føler jeg er med i boka.
Velger å gi boka en svak 5.


Stine Louise Haakenstad

Stine Louise Haakenstad

Skrevet av 24. november 2017 av Stine Louise Haakenstad på Harestua skole

Når jeg hørte tittelen på denne boken ble jeg med ett veldig nysgjerrig. Den virket utrolig spennende, noe den også var. Det å følge hovedpersonen Victoria gjennom boken var veldig gøy. Forfatteren har fremstilt Victoria på en veldig bra måte, og mange barn opplever og har det på samme måte som henne. Jeg syntes det er kjempe gøy å lese bøker som kan være basert på virkeligheten, det får meg til å tenke ekstra mye på at det faktisk er noen som har det sånn.

Det at noen kommer å ter over faren til Victoria skjønner jeg at hun reagerer på, hun reagerer med å bli avvisende og frekk, som er forstålig. I tillegg fremstiller forfatteren Oslo Vest veldig bra. Alt i alt er dette en bok jeg sterkt anbefaler til barn og unge som liker bøker man kan relatere til virkeligheten. Jeg gir boken terningkast 5

Til toppen