Inntrengeren

Hedvig Ringnes Kolofon 2017 7 anmeldelser

"Victoria klappet sammen boken og ble sittende og stirre tomt ut av vinduet. Det var faen ikke rettferdig. At hun skulle ha en så egoistisk mamma. Hun gikk inn på badet og låste døra etter seg. Ble stående å se Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Andin Ademi

Andin Ademi

Skrevet av 15. desember 2017 av Andin Ademi på Ringshaug ungdomsskole

boka Inntrengeren fra Hedvig Ringnes er en god bok. På sitt beste er dette en fantastisk bok, men den har et par eller skal jeg si en del problemer. boka prøver for hardt å få oppmerksomheten fra tenåringer at dette ødelegger boka på mange måter.

boka er veldig påvirket av hvordan ungdommer snakker idag. for alle blander vel det norske språket med det engelske. alle sier liksom og whatever ikke sant? alle gutter er vel ute etter sex og alle jenter fra alderen 14 til 19 tenker på den neste gutten de skal ha i senga.

i mange områder var det nesten for kleint å lese det. boka i seg selv var ganske bra.
mange steder i boka ble det spennende og interessant, men andre steder i boka fikk meg til å tenke. "er dette alt jenter snakker om?" hadde denne boka droppet det "ungdomske" språket og vært kanskje litt mer seriøs så hadde den boka kanskje fått terningkast 5 kanskje til og med 6, men pga det tåpelige språket, omstendighetene og om at boka snakker om sex så mye. så får denne boka terningkast 3.


Lea Kavli

Lea Kavli

Skrevet av 14. desember 2017 av Lea Kavli på Rothaugen skole

Boken "inntrengeren" handler om en jente som heter Victoria og er femten år, hun får en stesøster og stemor etter att moren har forlatt dem, dette liker ikke Victoria. Denne boken er veldig dramatisk og er veldig generaliserende for tenårings jenter, det er noe som jeg synes var veldig negativt. Den byttet handling for ofte og det var for mange vinklinger fra fortelleren, og slutten kom altfor brått på. Denne boka anbefaler jeg fra alderen 12+ Jeg gir boka terningkast 1


Theodor Engeland

Theodor Engeland

Skrevet av 14. desember 2017 av Theodor Engeland på Svensedammen skole

Boka "Inntrengeren" er en ungdomsbok som handler om 15 år gamle Victoria som bor alene med faren sin i Oslo etter at moren flyttet fra hun, noe som ikke gjør Victoria noe. Hun har det meste en 15 åring kan ønske seg, hun har mye penger og mange gode venner og er i tillegg veldig smart og pen. Hun er gulljenta til faren sin. Dette endrer seg brått da faren gifter seg med en keramiker som heter Susanna. Susanna har en datter som heter Eva og Eva begynner sakte men sikkert å ta over plassen til Victoria både hjemme og på skolen og Victoria føler t livet hennes er ødelagt.

Denne boka har tema kjærlighet og kanskje også forelskelse og dette kan vi se fordi det er mye følelser i boka og mye kjærlighet mellom Victoria og faren hvertfall før Eva kommer. Boka passer fint for folk i alderen 10-18, men jeg mener at den passer best til jenter. Boken var lettlest og hadde ikke så mange sider, så den var ikke så ille. Jeg gir derfor boka terningkast 4.


Kristian Solum

Kristian Solum

Skrevet av 7. desember 2017 av Kristian Solum på Grim skole

“Inntrengeren” er ungdomsbok om 15 år gamle Victoria som bor alene i Oslos beste vestkant sammen med pappaen sin. Hun har nok penger til å kjøpe det hun ønsker seg og er vant til å få det som hun vil. Hun er smart og vakker og hun har det rimelig greit etter at mamma flyttet fra henne. Når faren gifter seg med keramikeren Susanna fra Bøler, og datteren hennes, Eva begynner i klassen til Victoria, endrer ting seg. Sakte men sikkert, tar Eva over plassen hennes i familien. Verden til Victoria går i tusen knas når kjærlighetslivet hennes får en brå vending. En dag skjer det noe helt spesielt som får frem en ny side hos Victoria.

Boken går under sjangeren forelskelse og vennskap og satte virkelig tankene i sving. Boken viser oss hvordan ungdom nå til dags har det og hvilke følelser de har mener jeg. Historien kunne faktisk skjedd på ekte siden den er så realistisk. Boken passer perfekt for ungdommer og unge voksne. Jeg synes boken var bra til å være på drøye 100 sider. Jeg velger å gi boken, terningkast 4/5


Miriam Mørland

Miriam Mørland

Skrevet av 7. desember 2017 av Miriam Mørland på Nedenes skole

Victoria er 15 år og bor alene sammen med pappaen sin, men etter hvert gifter han seg med keramikeren Susanna, og stesøsteren, Eva, flytter inn. Tanken på å dele pappaen sin med noen andre, er hun ikke særlig vant med. Hun er negativ til sin nye familie, og klarer ikke å se det beste ved dem.
Men en dag skjer det noe som får Victoria til å endre mening om den nye familien sin.
Boka er lettlest, og en typisk ungdomsbok. Den handler om ting det er lett for ungdom å kjenne seg igjen i, og dermed blir den ganske engasjerende. Den er ikke morsom (jeg liker morsomme bøker), men likevel vanskelig å legge fra seg. Jeg vil anbefale boka til dem som liker litt drama og bøker som ender bra. Jeg vil kanskje tro at flere jenter enn gutter liker denne boka.
Terningkast 4-5.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
bettine høyem

bettine høyem

Skrevet av 30. november 2017 av bettine høyem på Rosten skole

Inntrengeren
Inntrengeren handler om Victoria som straks begynner i tiende klasse. Vanligvis ville hun gledet seg til et nytt skoleår, men denne gangen var det annerledes. Stemoren og stesøsteren hennes hadde nemlig flyttet inn hos hun og pappaen sin. Det betydde at hun måtte gå på samme skole som den pene, perfekte, sporty Eva som også var hennes nye søster. Pappa tar alltid Evas parti og det virker som han nesten liker henne bedre enn Victoria.
Boka handler mye om ny familie, hat, venner, sex og forelskelse. En vanlig ungdomsbok. Det første jeg tenkte på da jeg leste boka var språket. Enda en forfatter som prøver å snakke som ungdommer, men feiler totalt. Det ble nesten litt kleint å lese enkelte ganger. Det var også en spesiell hendelse i starten av boka som jeg reagerte på. Det virker nestens som forfatteren tenkte at alle tiendeklassinger er like naive og dumme som Victoria og vennene hennes. At gutter på videregående ikke gjør annet enn å ligge rundt.
Historien av boka kunne likevel hendt på ekte. Dette med flytting og ny familie er noe mange ungdommer går gjennom og mange føler nok på det samme som Victoria gjør. Boka er realistisk. Hendelsene i boka er ting som kunne skjedd i dag. Det finnes nok mange jenter med samme historie som jenta i boka. Dette er noe jeg liker godt. At dette lett kunne skjedd i dag. Ingenting urealistisk og en historie som passer bra inn i vårt samfunn.
Konklusjonen min er at dette er en bra bok med en super historie. Hadde forfatteren skrevet boka på ‘’sin egen måte’’ i stedet for å være for opptatt av hvordan vi ungdommer ville sagt det, hadde det nok vært en bedre bok. I alle fall bedre språk som ville vært mindre kleint å lese. Gode beskrivelser av tanker og følelser som gjør at jeg føler jeg er med i boka.
Velger å gi boka en svak 5.

Til toppen