Inntrenger

Bing&Bringsværd Ena Illustratør: Sigbjørn Lilleeng 2021 1 anmeldelse

Besetningen på romskipet Marco Polo våkner opp til nyheten om at én av dem er byttet ut med en replika. Men hvem? Inntrenger er en ny tegneserieadaptasjon av Bing & Bringsværds sci-fi-manus Hvem av oss er den drepte? fra 1977. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Henriette Frigstad

Gøy bok

Skrevet av 3. september 2021 av Henriette Frigstad på Sogndalen ungdomsskole

“Inntrenger”
Fakta om boka:
Tittelen på boka er Inntrenger. Denne boken er skrevet av Sigbjørn Lilleeng (38) Orginalmanuset kalt “ Hvem av oss er den drepte” er skrevet i 1978 av Jon Bing og Tor Åge Bringsværd. Boken ble utgitt i år 2021. Det er ca 150 sider. Forlagene som har gitt ut denne boka er Fagbokforlaget og Vigmostad og Bjørke.

Om forfatteren:
Sigbjørn Lilleeng er født 1938 og er 38 år, han er norsk og bor i Norge. Han har skrevet andre bøker i tillegg til Inntrenger som er Apefjes, Mellom planeter, Generaler historie og tegninger og Nagel. Han har også tegnet for Egmont, Jippi forlag og Cappelen Damm. Sigbjørn Lilleeng er mest kjent for sine tegneserier og tegneferdigheter.

Selve handlingen:
Dette er en bok med 5 hovedpersoner: Gaia, Leda, Akeron, Elis og Jason. Disse 5 er på vei hjem fra et oppdrag på planeten Rossum. De er på skipet Marco Polo, da de ligger i dvale og blir brått vekket av sjefen Nexus. Kameraene er blitt knust og litt av sikringen er blitt brutt, det er en inntrenger på skipet. Alle sammen må opp og se gjennom skipet, finne ut av hvilke kameraer som er knust og hvor sikringen er blitt brutt. Mens de leter rundt finner de også spor etter inntrengeren. Den er en biomat fra Rossum. Men hvorfor er den her?
Avfallskverna er varm, er det noen som har brukt den? Kanskje Inntrengeren har brukt den. Men til hva. De andre har jo ligget i dvale. Kanskje den er kommet for å drepe oss? Eller så har den allerede drept en av oss men tatt personens plass, i så fall hvem er den drepte, og hvordan skal de finne ut?

Positivt ved boka:
Denne boka var veldig gøy og spennende å lese. Den var ikke så lang og det gjorde at jeg fikk mer lyst til å lese når jeg kom mot slutten. oe skjedde nesten hele tiden og det gjorde den også veldig spennende. Jeg syns det var mye bra tegning og Sigbjørn har gått inn på detaljene, det likte jeg. En annen ting som jeg syns var litt gøy var ordene han hadde valgt å bruke. Ord som faen og fuck osv, det gjorde at boka føltes litt mer passelig for ungdommens aldersgruppe.

Negativt ved boka:
Det som var litt negativt med boka som jeg syns var at du hoppet bare rett inn i historien. Vi fikk ikke vite noe særlig om hvem de var, hva de hadde gjort og hvorfor. Det var også litt mange sider som bare gikk til et svart bilde. Du fikk heller aldri ordentlig oversikt over personene, hvor de kom fra osv. Vi fikk jo vite litt i løpet av boka, men kunne ønske vi visste noe fra starten.

ANbefaling:
Jeg vil gi denne boka en terningkast 4. Dette er fordi det var en god bok men du hoppet bare rett inn i en historie noe som jeg følte var litt forstyrrende. Denne boka passer for de som liker å lese action, litt romanse og tegneserier. Dette er definitivt en bok som passer bra for ungdom.

Til toppen