Ingenting usagt

Sabina Store-Ashkari Cappelen Damm Illustratør: Erika Coucheron Krogstad 2020 18 anmeldelser

Ingenting usagt er dikt om kjærlighet, vennskap, forelskelse og skuffelse – og om å stå opp for seg selv!

Hvordan skrive en anmeldelse

Amelia

En ok bok

Skrevet av 17. november 2020 av Amelia på Hommelvik ungdomssskole

Denne boken er en diktbok. Den består av mange forskjellige dikt. Noen av diktene er triste andre er glade, noen handler om søstre og noen handler om kjærlighetssorg. Denne boka syntes jeg var ganske bra. Jeg syntes boka var ganske bra siden noen av diktene traff meg skikkelig og jeg kunne kjenne meg igjen i noen. Det var også passende illustrasjoner til diktene som fikk den til å se bra ut. Men jeg greide ikke å forstå alle diktene, som ikke gjorde den perfekt. Jeg syntes også ikke denne dikt sjangeren var noe for meg. Noen av diktene som traff meg var «faen ta (at jeg elsker) deg» og «det hender at jeg tar meg selv i å være skikkelig redd for å miste deg, men så kommer jeg på at du egentlig ikke er min.»

Denne boka tror jeg passer best for jenter som er ungdommer og kanskje minst for de som er mindre enn ungdommer. Dette er siden jeg ikke tror de som er mindre ville forstått diktene eller kunne kjent seg igjen i teksten, og det at jeg kjente meg igjen var noe som gjorde boka ganske bra. Boken skal også være fra ungdom jenter sine ståsted, dette får meg til å tro at denne boken passer mindre for gutter. Og jeg tenker de mindre ville heller likt en annen type bok/sjanger enn en som denne.

Jeg vil gi denne boka et terningkast 4 siden den var litt bra men ikke sinnsykt bra (fordi jeg ikke syntes den passet meg helt). Og jeg syntes ikke denne boken burde nomineres til u-prisen.


Kevin

Dikt om hvordan du knuste hennes hjerte

Skrevet av 16. november 2020 av Kevin på Åmot skole

Tittel: Ingenting usagt
Forfattere: Sabina Store.Ashkari

Sider: 90

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Dikt, Romantikk

Målgruppe: ungdom

Det var om en jente som var sammen med en gutt og de hadde det bra helt til han knuste hennes hjerte. Gjennom boka får vi vite hvordan han gjorde det.

Boka var egentlig litt kjedelig siden det var bare dikt men for de som liker dikt er den nok super.

Jeg selv syns den var kjedelig og liker ikke dikt så terningkast 1 fra meg dessverre.


Lucas

Alt fremlagt

Skrevet av 13. november 2020 av Lucas på Hommelvik ungdomssskole

Boka: «Ingenting Usagt»
Forfatter: Sabrina Store-Ashkari
Sider: 90
 
Jeg har ikke lyst til å anbefale denne boka til noen. Boka handler om en samling dikt fra en instagram konto. Jeg har aldri lest en bok mer oppslukende og kjedelig som denne.
Boka er spennende fordi den handler om en kjærlighets historie som ender i sorg.
 
Språket i boka er litt variert fra side til side, det endrer seg fra en rett setning til repetasjon etter repetasjon. Historien i boka er basert på kjenselen fra kjærlighets sorg. Jeg (personlig) føler at forfatteren, tar veldig mye og bare kopierer det inn til leseboka og tar mye av krediten for diktene. Man kan lære mange avanserte ord fra en diktbok ved setnings bruken til ordene du ser (personlig det beste med boka). Boken’s spenningskurven til boka er litt overalt med diktene men det diktene formulerer er en bra strukturert følelse personene (som vi får vite lite av). Handlingen i boken drives fram av forskjellige ting som ble lagt ut av en instagram konto.
 
 
Jeg vil ikke anbefale denne boka på grunn av dens tendens til å være kjedelig med repetisjon etter repetisjon som oppstår flere ganger på en side. Dette er en bok som fremlegger seg for en yngre folkegruppe helst 8-10år.
 
Terningkast: 3+
Begrunnelse: Det er fordi den har en stykke sider der ordene bare er repetert over og over igjen uten noe til side stykke. Selv om den har noe bra som bak historien til boka men dens lengde og repetisjon drar den ned mye.


Mia

Inspirerende og lett

Skrevet av 12. november 2020 av Mia på Hommelvik ungdomssskole

Boka har mange fine dikt om livet og kjærlighet og forhold og viser hvordan det faktisk er for noen. Det er brukt mange fine ord i boka som får boka til å bli finere å lese. Og sidene er fult ut og den har fine lange og korte dikt. Og har fine tegninger som viser teksten.

Jeg opplevde boka som en bra bok som var lett og lese med litt fyldige sider og har ikke sleng eller ord som er vanskelig og forstå. Jeg har ikke lest en sånn dikt bok før men denne var bra. Denne passer bra for ungdom og opp. Anbefaler denne for de som liker både lange og korte dikt.

Terningkast 4


Birgitte

Anbefaler boken videre

Skrevet av 5. november 2020 av Birgitte på Hommelvik ungdomssskole

Forfatter : Sabrina Store-Ashkari
Sider : 92
Tittel : ingenting usagt

Ingenting usagt er en bok som handler om omsorg og kjærlighet. Boken hadde veldig fine illustrasjoner som passet godt til boken .

Jeg syntes boken er veldig bra siden jeg liker å lese dikt. Jeg anbefaler boken videre til noen som liker å lese dikt, men hvis du ikke liker dikt vil ikke boken passe for deg. Boken hadde ikke en historie, men alle diktene handlet om omsorg og kjærlighet og henger på et vis litt sammen. Boken var lett å lese, men man må lese litt mellom linjene for å forstå.

Boken fikk meg i ganske rolig stemning siden det var så rolige og fine dikt. Denne boken passer bra til noen som stresser mye eller trenger å slappe av. Her er et eksemplet av et av diktene i boken.

Ikke alle helter bruker
Kappe og uniform
Noen helter redder
Dager
Hjerter
Og liv
Akkurat sånn som
De er

Dette diktet syntes jeg var veldig fint, siden det viser at alle helter har ikke kappe eller uniform, men de er her. Det er mange lignende dikt av denne typen i boken.

Jeg føler boken reflekterer mye rundt følelser som både barn, ungdommer og voksne kan ha. Denne boken vil passe bra for noen som går gjennom en kjærlighetssorg. Jeg anbefaler denne boken videre til 11+ siden man må lese litt mellom linjene. Boken kan passe bra for noen som ikke liker å lese mye siden boken var lettlest. Boken kan også passe bra for de som liker å lese dikt og liker å ha dype tanker.

Dette var min først diktbok og jeg likte den veldig godt.
Terningkast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen