Ingenting usagt

Sabina Store-Ashkari Cappelen Damm Illustratør: Erika Coucheron Krogstad 2020 18 anmeldelser

Ingenting usagt er dikt om kjærlighet, vennskap, forelskelse og skuffelse – og om å stå opp for seg selv!

Hvordan skrive en anmeldelse

Marit

Denne falt meg mye i smak

Skrevet av 30. oktober 2020 av Marit på Hommelvik ungdomssskole

Tittel: Ingenting usagt 
Forfatter: Sabina Store-Ashkari 
Sider: 92 

Ingenting usagt er en bok som handler om kjærlighet og alt som følger med det. Den hadde så fine illustrasjoner som passet perfekt til teksten.

Jeg synes boka var kjempebra. Den passer meg perfekt siden jeg er ganske glad i slike dikt. Jeg hadde anbefalt den til noen som liker dikt, hvis du ikke liker sånne type dikt/bøker anbefales den ikke. Boka hadde jo egentlig ikke en historie men samtidig var det som å være med henne under hjertesorgen og kjærligheten. Jeg tror jeg og mange andre kan kjenne seg igjen i det som står.

Boken var lett å lese, man må lære seg å forstå og lese i mellom linjene for å forstå den . Jeg startet å lese på skolen men det var når jeg kom hjem, satt i senga under teppe med litt musikk og duftlys da syntes jeg egentlig det var ganske godt. Selve boka er ganske original, jeg har aldri sett eller lest noe som ligner en på Instagram osv… Dette er den første diktboka mi og jeg liker den godt.  

Jeg føler boka reflekter følelser både barn og voksen kan føle på av og til og akkurat det synes jeg var spesielt bra med boka.

Jeg anbefaler boken for de som er 12+ fordi da kan du forstå noe av det de skriver om. Det kan sikkert passe til noen som ikke liker å lese så mye, fordi noen av diktene var ganske lettlest. Noen som går i gjennom kjærlighet/kjærlighetssorg kan kjenne seg igjen i det som blir skrevet om.
Boken kan også passe for noen som rett og slett liker dikt, liker å forstå og lese i mellom linjene, Eller liker (dype) tanker.

Jeg visste ikke at dikt bøker er noe som passet meg så godt. Anbefales å lese.
Terningkast sterk 5


Silje

Var boka egentlig bra?

Skrevet av 23. oktober 2020 av Silje på Hommelvik ungdomssskole

Det er en følelse jeg sitter igjen med etter å ha lest denne boka. Jeg vet helt ærlig ikke hva jeg syntes. Dette kan sikkert også være fordi det kanskje ikke var helt min type bok. Dette er den første diktboka jeg lesere, og jeg vil faktisk si at jeg er positivs overrasket. En ting som jeg syntes var ganske bra med denne boka var at den var delt opp veldig lett, den var utrolig lett å lese boka, skikkelig typisk ungdomsbok. En annen ting som kanskje ikke var like bra var at boka skrev veldig mye av det samme, og det gjorde til at jeg blandet veldig mye om hva som egentlig skjedde.

Jeg føler og tror at hun som skrev denne boka må ha hatt det kanskje litt tøft. Jeg tror dette fordi boka var så sterkt skrevet og da kan det kanskje bety at dette har kommet fra hjertet? Jeg syntes at denne boka var litt lett å kjenne seg igjen i, men noe var litt vanskelig.
 
Boka handlet om egentlig ikke så veldig mye annet enn at ei jente likte en gutt. Jenta hadde følelser hun ikke kun styre, hun var så og si styrt forelsket. Jeg husker veldig godt at det stod en veldig bra setning i boka som jeg kommer til å huske for alltid.. « jeg sa du kunne låne hjerte mitt, ikke stikke av med det». Det traff meg virkelig veldig sterkt.
 
Språket i boka syntes jeg var veldig tilpasset ungdommen, men da mener jeg heller ikke at det er en bok litt yngre kan lese. Boka er veldig lett å lese og ganske kort siden at det er en dikt bok, men boka krever veldig mye konsentrasjon. Det jeg mener med dette er at dette er en veldig typisk bok der du må «lese mellom linjene». F.eks. når jeg skriver at boka var sterk, sånn jeg fant ut av det var å lese mellom linjene. Det sto ikke akkurat i boka at denne boka er sterk. Jeg syntes at hun som skrev boka var veldig flink til å fortelle ting uten å fortelle det.
 
Alt i alt synest jeg boka var midt på treet for meg. Det er mye positiv med boka, så jeg har egentlig ikke så veldig mye negativt med den. Det eneste som gjør at jeg kanskje ikke syntes at dette var den beste boka jeg har lest er fordi det var rett og slett ikke helt min type bok. Jeg er ikke alltid den som klarer å konsentrere meg så lenge med å virkelig få med meg hva som skjer.
 
Terningkast: svak 4


Kevin

Dikt om Hvordan du knuste mitt hjerte

Skrevet av 19. oktober 2020 av Kevin på Åmot skole

Tittel: Ingenting usagt

Forfattere: Sabina Store.Ashkari

Sider: 90

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Dikt, Romantikk

Målgruppe: ungdom

Det var om en jente som var sammen med en gutt og de hadde det bra helt til han knuste hennes hjerte. Gjennom boka får vi vite hvordan han gjorde det.

Boka var egentlig litt kjedelig siden det var bare dikt men for de som liker dikt er den nok super.

Jeg selv syns den var kjedelig og liker ikke dikt så terningkast 1 fra meg desverre.


Lycie Mombo Rwitabira

Får bokstavelig talt hjertesorg av denne boka

Skrevet av 16. oktober 2020 av Lycie Mombo Rwitabira på Seljestad ungdomsskole

Tittel: Ingenting usagt

Forfatter: Sabina Store-Ashkari

Forlag: Aschehoug

Sider: 92

Boken “Ingenting usagt” er en diktbok om hjertesorg og kjærlighet. Boka er skrevet av Sabina Store-Ashkari, og er hennes første bok. Boka har små dikt med illustrasjoner som komplimenterer diktene.

Jeg synes boka var helt ok, men ville ikke anbefalt den til noen. Boka var uinteressant, og noen dikt var litt vanskelig å forstå. Det ble litt mye med alle diktene, og jeg måtte lese over flere ganger for å forstå hva noen av diktene handlet om. Det var umulig å få med seg alt som sto, og det var vanskelig som sagt å få meg seg alt innholdet. Noen dikt var bra mens noen ga ikke mening. Jeg følte på en måte at jeg datt ut av lesingen noen steder i boka, og da var det ikke like gøy å lese. Selve boka er ganske original, jeg har aldri sett eller lest noe som ligner.

Jeg føler boka reflekter følelser både barn og voksen kan føle på av og til, og akkurat det synes jeg var bra med boka. Det kan sikkert passe til noen som ikke liker å lese så mye, fordi noen av diktene var ganske lettlest. Men som sagt ville jeg ikke anbefalt boka til noen så den får terningkast: 2.


Ingvild

Meningsløs!

Skrevet av 3. oktober 2020 av Ingvild på Smestad ungdomsskole

Boka Ingenting usagt skrevet av Sabrina Store- Ashkari, er en diktbok om kjærlighet og hjertesorg. Boka har mange små dikt samt noen illustrasjoner som gjenspeiler diktene. Jeg synes boka var litt vanskelig å skjønne, men jeg tror den handlet om en jente som hadde kjærlighetssorg for en gutt.

Jeg synes boka var helt grei, men som sagt vanskelig å skjønne. Jeg kunne ikke lese litt av boka og så les mer litt senere, siden da var det helt umulig å huske noe av det som hadde skjedd. Så jeg måtte ofte starte helt på nytt, og lese alt med en gang. Jeg synes boka var meningsløs, og den ga meg ingen tanker eller refleksjoner til personene i boka. Jeg føler også at det var en del dikt som var utrolig vanskelige å tyde, så det var fort og dette ut i boka. Dette er ikke en bok som jeg ville lest igjen, og heller ikke anbefalt videre. Derfor får denne boka terningkast 2.

Vis flere anmeldelser

Til toppen