Ingenting usagt

Sabina Store-Ashkari Cappelen Damm Illustratør: Erika Coucheron Krogstad 2020 18 anmeldelser

Ingenting usagt er dikt om kjærlighet, vennskap, forelskelse og skuffelse – og om å stå opp for seg selv!

Hvordan skrive en anmeldelse

Sarah

Ok bok

Skrevet av 20. desember 2020 av Sarah på Hommelvik ungdomssskole

Tittel: Ingenting usagt
Forfatter: Sabina Store-Ashkari
Antall sider: 90
Sjanger: dikt og romantikk

Ingenting usagt er en diktbok, noen dikt er glade og andre er triste. Diktene i boka handler om kjærlighetssorg, kjærlighet, knuste hjerter, vennskap, at det er vanskelig å glemme noen osv. Det er mange fine tegninger i boka som passer til tekstene.

Eksempel på dikt:
Pakker inn
Hjertet mitt
Gir det
Til deg
Og håper at
Du åpner opp
Forsiktig

Det er mange dikt som har samme tema som denne.

Jeg synes denne boken er ok. Den er kort og enkel å lese. Jeg tror det er mange som kan kjenne seg igjen i diktene.
Boken passer ganske bra til ungdommer som er interessert i temaet til boka, dikt og kjærlighet, men dette er kanskje ikke en bok jeg villa ha lest i fritiden min.
Boka har korte og lange dikt. Jeg synes diktene er ganske bra og at både ungdom og voksne kan like denne boka.

Terningkast: 4


Pernille

Alt går bra til slutt!

Skrevet av 14. desember 2020 av Pernille på Åmot skole

Tittel: Ingenting usagt

Forfatter: Sabrina Store-Ashkari

Forlag: CAPPELEN DAMM

Antall sider: 90

Målgruppe: Ungdom

“Ingenting usagt” er en diktbok. En bok med mange fine og realistiske dikt.

Boka har mange dikt som handler om kjærlighet, livet og litt om familie. Diktene betydningsfulle og tankevekkende, fordi den har mange dikt som får meg til å innse ting og den får meg til å tenke over situasjoner. For eksempel den fikk meg til å si til meg selv at noen situasjoner går over selv om jeg ikke tror det.

Boka starter ganske rolig, men den blir litt oppslukende etter noen sider. Det er ikke så spennende bok, men den er fin å lese hvis man bare vil ha en bok å lese ferdig på en dag. Det er veldig korte tekster på hver side.

Jeg anbefaler denne til en som kanskje ikke liker å lese så mye, men liker korte realistiske tekster.

Terningkast: 4


Mari Skrettingland Roba

Kjærlighetens gode å dårlege sider

Skrevet av 11. desember 2020 av Mari Skrettingland Roba på Tryggheim skole

Forfattar: Sabrina Store-Ashkari
Sidetal: 90 sider
Tittel på boka: Ingenting Usagd
Boka «Ingen ting usagt» er skriven av ei ung jente. Ho handlar om ei jente som er forelska og har ein kjærast, men utøve i bøka så vert det slutt. Ho skriv om både følelsen og tankane av å vere forelska og følelsen av kjærleikssorg. Boka består ikkje heilt fult ei handling, men fult av tankar å følelsar som går opp og ned.
Eg tykte boka var bra. Ho hadde mange gode skildringar å ein kunne også kanskje ha kjent seg igjen i det ho fortel i boka. For meg var ikkje dette så relevant sidan eg ikkje har opplevd det sjølve , men eg tykte ho var å enkel å lese. Eg likte også at ho hadde litt variasjon med tekst og bilete. I tillegg gav bileta ein litt annleis vri på boka enn om det berre hadde vore tekst.
Eg likte boka å fordi ho var kort og interessant, hadde masse følelsar i seg og det likte eg. Eg er ikkje heilt sikker på om ho kan vinne uprisen sidan det er ikkje alle som er så interesserte i å lese om kjærleikssorg å forelsking.
Boka passer ikkje for alle. Eg tenker at den passer best for ungdommar og kanskje helst jenter, men den kan vera praktisk for gutar viss dei vill skjønne korleis nokon jenter kan tenke. Eg gjer boka terningkast 4 fordi eg ikkje heilt forstod alt, men ho var fortsatt spennande.


Selma

Denne boken burde ikke vinne

Skrevet av 4. desember 2020 av Selma på Hommelvik ungdomssskole

Tittel: Ingenting usagt
Forfatter: Sabina Store-Ashkari
Lengde: 92 sider
Sjanger: diktsamling, om kjærlighet, ungdomslivet

Denne boken er en diktsamling, som kanskje jeg vik si handler mye om det samme temaet, kjærlighet og kjærlighetssorg. Diktene forteller forskjellige historier ut i fra hvordan du selv tolker dem. Jeg klarte å tolke flere av diktene til min egen historie, men det va kanskje ikke like lett på noen dikt.
Denne boken er en fin bok hvis du liker å tenke mye selv, liker og lese mellom linjene og tolke korte tekster. Jeg vil si at denne boken er for de mellom 12-16 år, siden da kan du kanskje kjenne deg igjen i noen av diktene. Det er en bra skrevet bok med utrolig fine bilder og tegninger som er et stort pluss synes jeg. For når boken ser fin ut og har fin orden får jeg mye mer lyst til å lese den enn hvis en bok er uoversiktlig og ikke ser noe fin ut.
Jeg synes ikke denne boken skal vinne U-prisen siden selv om boka er bra så synes jeg ikke den er nok til at den fortjener og vinne.

Terningkast: 2


Markus

Pinlege dikt

Skrevet av 30. november 2020 av Markus på Bremnes ungdomsskole, 9E

Denne boka passa ikkje heilt for meg, fordi eg likar ikkje romantiske dikt. Men den kan sikkert passe for folk som likar dette, sjølv syntes eg at dikta i boka var litt pinlege.
Boka var ikkje så kjekk for meg, men den kan nokkvære kjekkare for andre folk som er glade i dikt og pinlege dikt. Boka var ganske kjedeleg fordi den blei så kort..
Anbefaler ikkje boka for folk som ikkje likar dikt.
Eg vil gi den terningkast 2

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Amelia

En ok bok

Skrevet av 17. november 2020 av Amelia på Hommelvik ungdomssskole

Denne boken er en diktbok. Den består av mange forskjellige dikt. Noen av diktene er triste andre er glade, noen handler om søstre og noen handler om kjærlighetssorg. Denne boka syntes jeg var ganske bra. Jeg syntes boka var ganske bra siden noen av diktene traff meg skikkelig og jeg kunne kjenne meg igjen i noen. Det var også passende illustrasjoner til diktene som fikk den til å se bra ut. Men jeg greide ikke å forstå alle diktene, som ikke gjorde den perfekt. Jeg syntes også ikke denne dikt sjangeren var noe for meg. Noen av diktene som traff meg var «faen ta (at jeg elsker) deg» og «det hender at jeg tar meg selv i å være skikkelig redd for å miste deg, men så kommer jeg på at du egentlig ikke er min.»

Denne boka tror jeg passer best for jenter som er ungdommer og kanskje minst for de som er mindre enn ungdommer. Dette er siden jeg ikke tror de som er mindre ville forstått diktene eller kunne kjent seg igjen i teksten, og det at jeg kjente meg igjen var noe som gjorde boka ganske bra. Boken skal også være fra ungdom jenter sine ståsted, dette får meg til å tro at denne boken passer mindre for gutter. Og jeg tenker de mindre ville heller likt en annen type bok/sjanger enn en som denne.

Jeg vil gi denne boka et terningkast 4 siden den var litt bra men ikke sinnsykt bra (fordi jeg ikke syntes den passet meg helt). Og jeg syntes ikke denne boken burde nomineres til u-prisen.

Til toppen