Ingen er ei øy

Kari Saanum Omnipax 2018 51 anmeldelser

Det er siste dag på ungdomsskolen. Alle skal feire den store dagen. Etter avslutninga skal Kaia og vennene ut i båten til Andreas, ankre opp ved ei øy ute i fjorden, og feste. Men for Kaia starter dagen dårlig. Mamma Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Anna

Anna

Skrevet av 5. desember 2018 av Anna på Orstad skole

Ingen er ei øy handler om Kaia. Hun har skilte foreldre faren er alkoholiker. Moren har flyttet ut med den nye kjæresten. Boken handler om siste skoledag på ungdomsskolen. Kaia og noen venner skal reise til en øy der de skal feste og drikke. Boken inneholder for det meste følelsene og tankene til kaia. Hun har det ikke så lett, tenker mye på faren sin. Jeg synes boken var helt grei. Den var lettlest og man fikk ikke mye unødvendig informasjon. Det skjedde bare ikke så mye så den var ikke veldig spennende å lese.
Terningkast: 4


Ida Sofie

Ida Sofie

Skrevet av 5. desember 2018 av Ida Sofie på Fløysbonn skole

Ingen er ei øy

Denne boka er lettlest.

Hovedpersonen heter Kaia og hun er ca. 16 år

Det er siste dag på ungdomsskolen. Alle skal feire den store dagen. Etter avslutninga skal Kaia og vennene ut i båten til Andreas.

Jeg følte at jeg lærte litt om hvordan barn med foreldre som er alkoholikere.

Jeg følte at jeg kom in i boka.

Jeg syntes at denne boka bare var litt bra.

Terningkast:5


Juni

Juni

Skrevet av 4. desember 2018 av Juni på Landøya ungdomsskole

Boka “ingen er ei øy” handler om en jente som heter kaia som er 16 år. Hun skal ha sin siste dag på ungdomskolen og i boka blir vi fulgt gjennom hvordan hun opplever det. Kaia har skilte foreldre og hun bor med faren sin som er en alkoholiker og hun vil passe på han sånn at han ikke gjør noe dumt. Men moren bor langt unna med sin nye kjæreste og har det veldig bra.
Jeg syntes boka “ingen er ei øy” var bra og at det var fint at boka var kort og et den gikk fort og lese. Jeg likte også at det var stor tekst og ikke så mye tekst på hver side. Men noen ganger syntes jeg boka kunne bli litt kjedelig, fordi det skjedde ikke like mye hele tiden. Men fordi dette var en bok basert på et viktig tema som noen kanskje kan kjenne seg igjen i. Og at folk kan forstå at ikke alle har det bra selv om det kan se sånn ut likte jeg denne boka.


Brecke

Brecke

Skrevet av 4. desember 2018 av Brecke på Landøya ungdomsskole

Opplevelsen min av boken:
Boka starter ganske rett inn i handlinga, den starter veldig forvirrende, men det liker jeg fordi da får jeg lyst til å vite mer. Men etterhvert så begynner dramaen og skje, det blir spennende og jeg får ikke lyst til å legge fra meg boken. Det er ikke no spesielt vendepunkt eller høydepunkt bortsett når Kaia får en telefon fra faren på slutten av boka. Jeg liker slutten veldig bra, jeg liker hvordan alt blir bare bra sånn plutselig. Boka var veldig troverdig, jeg skjønner at mange kan kjenne seg igjen i denne boken, jeg klarer ikke selv å kjenne meg helt igjen.
En av grunnene til at jeg likte boka var fordi den er lettlest, den har enkle kapitler, korte setninger og korte kapitler. Alt henger sammen, starten midten og slutten av boka er i seg selv en veldig bra helhet. Små ting underveis som kommer veldig rett på, men ellers veldig bra helhet. Det blir brukt mye originalt språk, f.eks, banding. Språkbruken er veldig enkel å forstå og det blir ikke brukt så mye vanskelige begreper. Språkbruken passer bra til bokas innhold. Jeg anbefaler boka til folk som liker lettleste bøker og som liker drama. Den passer til aldersgruppen 12-20 etter min mening, det er fordi det er en veldig ungdomsbok. Det er vanskelig for meg å si om den burde vinne u-prisen. Jeg likte boka veldig godt og anbefaler den på mitt sterkeste.


Freja Fredriksdottir

Freja Fredriksdottir

Skrevet av 4. desember 2018 av Freja Fredriksdottir på Landøya ungdomsskole

Ingen er ei øy

“Ingen er ei øy” handler om den siste dagen til Kaja, og vennene hennes i tiende klasse.
Kaja bor sammen med sin far, han er alkoholiker. Moren til Kaja bor sammen med sin nye kjæreste. På skoleavslutningen dukker faren til Kaja opp, og da blir alt vanskelig.

Jeg synes boka kunne være litt kjedelig noen ganger, fordi det ikke skjedde så mye. I tillegg var spenningskurvene små. Men personlig likte jeg denne boken fordi den har et bra budskap, som kanskje mange kan kjenne seg litt igjen i. Jeg likte også at boken var skrevet i diktform, og måten boken er skrevet på.
Men jeg vet ikke helt om jeg synes at denne boken passer til Uprisen.
Jeg gir boken terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen