Il Biondo

Mariangela Di Fiore Gyldendal 2018 15 anmeldelser

Hvor langt er du villig til å strekke deg for jenta du er forelska i? 16 år gamle Andreas flytter til Italia. Her forelsker han seg i napolitanske Elisa, og gjennom henne introduseres han for en verden han aldri har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ragnhild

Ragnhild

Skrevet av 28. november 2018 av Ragnhild på Surnadal ungdomsskole

Il Biondo

Ei ganske bra bok!

“Il Biondo” handlar om Andreas (16) som har flytta til Napoli saman med faren sin. Når Andreas budde i Noreg blei han mobba av klassekameratane sine. Når han kjem til Napoli håper han på ein ny start på livet. Heilt på starten av boka møter han Elisa. Andreas blir fort forelska i ho og ser at ho ikkje er som alle dei andre jentene i Napoli. Ho er nemleg med i Camorra-mafiaen. I boka får du sjå kor langt Andreas er villig til å gå for jenta han er forelska i.

“Il Biondo” har 159 sider og er på bokmål. Lengdene på kapitalane varierer stort. Nokon er på fleire sider, andre er på mindre enn to. Midt i boka var det mykje som foregjekk på ein gong, men det likte eg ganske godt.

Det aller beste med boka var at den ikkje var for kort som mange av bøkene er i U-prisen etter min smak. Den var skreve ganske oversikteleg og alt var på bokmål.

Terningkast 5. Eg tru denne kan komme langt i U-prisen i år.


Jannicke Valstad Stenberg

Jannicke Valstad Stenberg

Skrevet av 20. november 2018 av Jannicke Valstad Stenberg på Surnadal ungdomsskole

Fra Norge til Italia – Ikke en forbedring

“Il Biondo” handler om gutten Andreas som flytter til Napoli, Italia med faren. Her håper de begge på å få ett nytt liv. Men det nye livet til Andreas, er ett han kunne vert foruten.

Boka starter med at Andreas og faren, har ankommet Napoli. Andreas tar seg en spasertur rundt i byen, og støter på Serena og Elisa i de smale gatene. For meg blir møtet deres litt kleint. Senere blir Andreas inkludert i familiebedriften deres, som han senere angrer på. Den intense spenningen derimot, begynner ikke før slutten og varer i noen få sider. Det ender med en cliffhanger der vi ikke får vite hvordan det går med han.

“Il Biondo” har 159 sider og er på bokmål. Den inneholder en “voksen” scene, som kan bli litt drøyt for de som er litt yngre. Lengden på kapitlene varierer stort. Noen er på flere sider, andre er på mindre enn to. Midt i boka fikk jeg en følelse der jeg ville legge fra meg boka fordi det ikke var noe som skjedde. En liten detalj til, er at Andreas fikk en mørkeblå moped av broren til Elisa, Antonio. Men etter noen kapittel, står det at den er rød.

Det beste med “Il Biondo” er at hendelsen ikke er i Norge. At den er i Napoli, Italia, gjør sånn at handlingen ikke blir som en normal hverdag. Det verste er at jeg fikk en følelse der jeg ville legge fra meg boka.

Terningkast 4. Den er verdt å lese, men tror ikke at den kan vinne Uprisen.


Beatrice Mikkelsen

Beatrice Mikkelsen

Skrevet av 19. november 2018 av Beatrice Mikkelsen på Den norske skole i Costa Blanca

Andreas er 16 år gammel og har nettopp flyttet til byen Napoli i Italia.
Etter at han har flyttet, forelsker han seg i Elisa, og hun introduserer han til verdenen innenfor mafia han aldri har sett likt til.

Etter at moren døde, fikk Andreas raskt et deprimerende liv. Faren merket det, og da bestemte han at de skulle flytte til Napoli for rundt et år. Men rask møter han en jente som viser han kjærlighet og mye trøbbel. Jeg syntes boken var veldig spennende, men litt skuffet over slutten. Jeg likte hvordan forfatteren fikk meg til å stille spørsmål selv etter boken var slutt. Terningkast 4


Maxi

Maxi

Skrevet av 14. november 2018 av Maxi på Ruseløkka skole, 10A

Il Biondo handler om en norsk gutt som sammen med faren sin flytter vekk fra sitt deprimerende liv i Norge til et nytt liv i Napoli. Han har det fint der, men blir dratt inn i trøbbel. Boken går fort inn på handling og den har mange brå og uventede vendinger, men til tider kan det føles ut som at det går litt sakte. Boken ble mer og mer spennende etterhvert, men jeg ble veldig skuffet av slutten selv om den er gripende. Jeg følte den ga flere spørsmål enn svar på historien. Jeg likte måten forfatteren skrev på siden det ble lett å leve seg inn i handlingen og hvordan hun beskrev omgivelsene som ga meg et godt bildet av hvordan ting så ut. Man kan lære litt fra boken siden det er noen replikker og italienske ord i boka. Jeg syntes boken var spennende og hvordan historien ble dratt fremover, men jeg ble bare veldig irritert over slutten så jeg gir den terningkast 3.


Felicia

Felicia

Skrevet av 12. november 2018 av Felicia på Harestua skole

IL BIONDO
Boken handler om en gutt som flytter til Italia med faren sin. Han har hatt en ensom tid i Norge utenfor skolen inne på rommet sitt. I Italia får han en kjæreste og en god kompis som jobber i en grønnsaksbutikk. Han blir dratt in i et dårlig miljø og klarer ikke å komme seg ut av det fordi han er redd for broren til kjæresten hans. Jeg likte boken veldig godt. Den satt et godt inntrykk og overrasket veldig. Jeg likte måten historien ble dratt fremover, hvordan vi fikk et innblikk i bakgrunnen hans i fra Norge. Den var ikke for kort og heller ikke for lang. Jeg ville anbefalt denne boken og gir terningkast 6.

Til toppen