Il Biondo

Mariangela Di Fiore Gyldendal 2018 15 anmeldelser

Hvor langt er du villig til å strekke deg for jenta du er forelska i? 16 år gamle Andreas flytter til Italia. Her forelsker han seg i napolitanske Elisa, og gjennom henne introduseres han for en verden han aldri har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

kenan

kenan

Skrevet av 7. januar 2019 av kenan på bugården ungdomskole

boka er veldig bra og det er veldig mye spennende som skjer. jeg er en som ikke leser mye, men jeg kunne ha lest bok nr 2 hvis den kom ut. denne boka passer veldig bra for ungdommer.


sky

sky

Skrevet av 19. desember 2018 av sky på Fløysbonn skole

Il BIONDO
Il Biondo er en spennende ungdomsroman skrevet av Mariangela di Fiore. Gjennom bokens 159 sider møter vi 16 år gamle Andreas, som nettopp har flyttet fra Norge til den italienske byen Napoli. På en sjarmerende café i Napoli møter han Elisa, som han med en gang blir hodestups forelsket i. Han finner raskt ut at følelsen er gjensidig, og for en liten periode virker det som om han lever det perfekte livet. Det er helt til han møter broren til Elisa, Antonio, som er medlem av Camorra-mafiaen. Det er sant som ordtaket sier kjærlighet gjør blind, og Antonio utnytter dette. Men hvor langt er Andreas villig til å gå for å beholde kjæresten?
Mens man leser tror jeg at det er umulig å ikke bli revet med. Boken har en fin spenningskurve med mange uventede vendepunkter, og handlingen er alt annet enn forutsigbar. Det er lett å merke at Mariangela vet hva hun skriver om, og hun har etter min menig greid å beskrive handlingen, personene og ikke minst det italienske miljøet på en veldig god måte som gjør det enkelt for oss lesere å leve oss inn i boken.
Jeg likte personlig boken veldig godt. Forfatteren har greid å balansere den ytre og indre spenningen på en god måte, noe som jeg mener gjør at boken passer for alle ungdommer. Spesielt til dere som liker spenning og kjærlighet. Boken er en av de beste jeg har lest i U-prisen, og tror den kan komme langt i konkurransen.
Håper det kommer en oppfølger av denne boken den er driit bra.


Elias Meier

Elias Meier

Skrevet av 19. desember 2018 av Elias Meier på Fløysbonn skole

Mariangela Din Forie

Il. BIONDO

Boken handler om 16 år gamle Andreas som flytter til Italia. Han flytter fra Norge til Italia fordi mora hans er blitt død. Andreas har hatt det tungt etter at mora hans døde. Han har ikke orket å gå ut av huset. Andreas sluttet også gå på skolen fordi han orket ingen ting lenger. Faren til Andreas greier ikke å se gutten sin bare ligge på det mørket romme sitt hver dag og ikke gjøre noe. Faren jobber som arkeolog og finner derfor ut at den beste muligheten de har er å flytte hjemmefra og starte et nytt liv i et annet land. Dette er både bra for faren og Andreas. Faren skal jobbe på vulkanene i Italia og Andreas kan gå på språkskole og skaffe seg nye venner. Andreas syntes også at dette er en god mulighet for å starte et nytt liv, men er litt skeptisk til hvordan dette kommer til å gå. I Napoli forelsker Andreas seg i den napolitanske Elisa, og gjennom henne blir introdusert han for en verden han aldri har sett maken til. Men alt dette kommer men en høy pris. Før han vet ordet av det, er han dratt inn i Napolis underverdenen- og der regjerer Camorra-mafiaen. Hvor langt er du villig til å strekke deg for jenten du er forelsket i?

Jeg syntes boken er kjempe bra fordi han alltid har spenning i seg. Hele tiden er den ny spenning og nye ting som skjer. Fra første side blir du dratt inn i Napolis hemmeligheter og alt som skjer i byen. Boken har mange spenning kurver og han er veldig god på å forklare handlinger. Il Biondo er veldig lett å leve seg inn i. Du føler at det er du som har flyttet til Napoli og møter Elisa og alle hindringene på veien. Dette er veldig god bok for de som liker spenningsbøker. Jeg følte at kjærligheten mellom Andreas og den vakre Elisa var veldig ekte. Il Biondo er en spennende ungdomsroman. Kjærlige gjør blind og Mafia mennene utnytter dette. Boken har mange uventende vendepunkter, og handlingen er alt annet enn forutsigbar. Det er lett å merke at Maiangela vet hva hun skriver om, og hun har etter min mening greid å beskrive handlingen, personene og ikke minst det italienske miljøet på en veldig god måte som gjør det enkelt for oss lasere å leve oss inn i *boken. det eneste jeg synes trekker boken litt ned er den åpne slutten som nesten kjennes litt forhastet, og ikke helt i takt med resten av boken. Jeg likte personlige boken veldig godt. Forfatteren har greid å balansere det ytret og indre spenningen på en god måte, noe som jeg mener gjør at boken passer for alle ungdommer. Spesielt til dere som liker spenning og kjærlighet. Boken er en av de beste jeg har lest i U-prisen, og tror han kan komme langt i konkurransen.

Terningkast: 5


Magnus Tumyr

Magnus Tumyr

Skrevet av 18. desember 2018 av Magnus Tumyr på Hovedgården ungdomsskole

Il biondo handler om andreas på 16 som flytter til napoli med faren etter moren døde i søket på en ny start. Her møter han en jente ved navn Elisa og blir ekstremt forelska. gjennom elisa blir han dratt inn i Napolis underverden. Her møter han Antonio broren til Elisa.
Og før han vet ordet av det er han blitt dratt inn i mafian. Oppi alt dette møtte han Paolo, som prøvde å styre han unna dette miljøet. Men hvor langt er man villig til å strekke seg for sitt livs største kjærlighet.

Jeg synes forfatteren har skrevet historien på en sånn måte at du blir dratt inn i handlingen med en gang. Og måten hun bruker slang og moderne språk gjør at du lever deg enda mer inn. Hun har også beskrevet gatelivet og sånn på en veldig god måte så du kan se for deg nøyaktig hvordan det er, Menneskene, Stemningen, alt kommer godt fram gjennom hele boka. Jeg synes at boka var litt kort til å skvise inn handlingen og den hadde en litt brå slutt. Men ellers synes jeg at dette er en veldig god bok og jeg anbefaler den på det sterkeste.
Terningkast 5


Gaute

Gaute

Skrevet av 14. desember 2018 av Gaute på Lesjaskog skole

Il biondo haldar om Andreas som har flytta frå Norge til Italia. Han begynner å like ei jente, men ho er mykje trøbbel, fordi hun er med i eit mafiamiljø.

Eg synest boka var spennande fordi det var nesten alltid noko som skjedde. Boka hadde gode skildringar og du forstår lett korleis personane har det. Slutten var veldig rar, men boka var eigentleg ganske bra.

Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
kenan

kenan

Skrevet av 7. januar 2019 av kenan på bugården ungdomskole

boka er veldig bra og det er veldig mye spennende som skjer. jeg er en som ikke leser mye, men jeg kunne ha lest bok nr 2 hvis den kom ut. denne boka passer veldig bra for ungdommer.

Til toppen