Ikke la de døde komme hit

Monika Steinholm Vigmostad og Bjørke 2022 89 anmeldelser

Cecilia har mistet moren sin. Nå har hun ikke lenger noen. Ingen som binder henne til en hektisk verden full av katastrofenyheter om krig og klima. Cecilia vil skape seg et enklere liv, og da hun oppdager det falleferdige småbruket Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Marcel

Skuffende

Skrevet av 28. november 2022 av Marcel på Tjøme ungdomsskole

Da jeg så bokomslaget virket det som en god, skummel bok, en skrekkbok. Det er ikke slik. For meg er det en veldig kjedelig og meningsløs bok. Først leser du og du forstår ingenting og mister interessen, og du forstår ingenting i det hele tatt. De samme tingene skjer flere ganger, noe som gjør at det blir meningsløst.
Boken jeg trodde var kul er skuffende. Jeg gir den terningkast 2 fordi det er ikke min type bok, og den er veldig kjedelig.


Jenny

Ikke la de døde komme hit

Skrevet av 18. november 2022 av Jenny på Austevoll ungdomsskule

Denne boken handler om hovedpersonen Cecilia som hadde eit dårlig forhold med mora si som nettopp hadde døyd. Cecilia hadde tatt ein lang biltur der ho ikkje visste kvar ho skulle. Ho kom til eit hus langt vekke der Tora, Erik og sønnen deira Torbjørn. Cecilia blir invitert til å vera der for å hjelpa dei med garden. Ho likte seg der, men alt var så gammaldags og masse rare ting skjedde der, men ho fekk ikkje til å reisa vekk.
Eg synast denne boka var gøy, men ikkje ein av dei beste eg har lest fordi istarten av boka skjedde det ikkje så masse spennande og slutten av boka synast eg ikkje var så lett å forstå, men den var god i midten av boka
Eg synast dette var ein bra bok for folk på min alder visst du liker sånne bøker.
Eg gjer denne boka terningkast 3


Morta

Spennende bok om ånder

Skrevet av 14. november 2022 av Morta på Eide ungdomsskole

Boka “Ikke la de døde komme hit” er skrevet av Monika Steinholm og er illustrert av Anneli Firmark.

Boka handler om hovedpersonen Cecilia. Helt i starten av boka kommer hun fram til et lite hus i skogen, hvor hun møter på Erik og kona hans Tora. De ønsker henne velkommen og spør henne om hun vil bo hos dem en liten stund, for å hjelpe dem med gården. Cecilia blir også kjent med Torbjørn, som er sønnen til Erik og Tora. Det blir mer og mer åpenbart for Cecilia at denne familien er ganske spesiell. De har ikke nett, ingen dekning, de dyrker all maten sin selv og ber masse til Gud. Cecilia har det bra på gården, hun får god mat og en seng å sove i, men etter hvert blir ting litt merkelig.

Jeg synes boka var nokså spennende, men samtidig litt forvirrende på noen steder (spesielt helt på slutten). Jeg tror boka handler om psykologi. Vi får høre om at Cecilia har en dø mor som behandlet henne veldig dårlig, viste henne lite omsorg og brydde seg lite om datteren sin. På gården er Cecilia brydd om, hun får omsorg og trøst, noe som gjør det vanskelig for henne å dra fra dem, selv om de noen ganger gjør dårlige ting mot henne.

Boka «Ikke la de døde komme hit» var lett å lese, og kapitelene var korte. Jeg tror mange på min alder hadde likt den. Jeg gir boka terningkast 4.


Nila

Ikke min type sjanger

Skrevet av 14. november 2022 av Nila på Bråtejordet skole

Jeg gir denne boka en terningkast 4 fordi i starten av boka var det ingenting jeg forsto, det var mye om gud og mye som skjedde på en gang. Det var mange vanskelige ord også som kunne kanskje ha blitt forenkla.

Det selve boka handla om var jo at Cecilia hadde mista moren og trengte å komme seg videre å være litt alene, hun kommer til en gård også blir hun kjent med Thorbjørn og forelskelser seg i han. Og det var dette som trakk ned interessen min fordi det var mye snakk om sex, boka var ikke like skummel som man skulle ha trodd på grunn av forsiden på boka. Det var mye klining og romantikk enn den var skummel så det trakk litt ned interessen min.

Det jeg likte med boka var at når jeg hadde lest en del av boka så begynte det å bli mer spennende på en måte fordi det begynte å skje action, den var ikke skummel men det var mye drama som skjedde og det likte jeg. Det jeg også likte var at jeg begynte å forestille tingene som skjedde i boka, og det har jeg aldri gjort med andre bøker før. Denne boka passa meg bare at jeg skulle ønske at det var enklere ord, mere skummelt, og spennende på starten.

Jeg syns ikke at denne boka passer til ungdommer på 14 år, kanskje til folk på 17 og oppover. Det var mye vanskelige ord, vanskelig handlingsreferat og det var ikke mye jeg skjønte da jeg leste den boka. Etter hvert som jeg kom litt mer inni boka så forsto jeg kanskje litt og det ble mer spennende på en måte jeg ikke helt klarer å beskrive. Jeg hadde liksom ikke en tilknytting til hovedpersonen.


Mathea S.

Spennende, men forvirrende

Skrevet av 8. november 2022 av Mathea S. på Apalløkka skole

Boka ikke la de døde komme hit, handler om en jente som heter Cecilia. Cecilia har mistet moren sin og er helt alene, hun har flyttet til en ny familie i et merkelig hus, men familien hun har flyttet inn til er veldig kristen og rare. Det ligger en gravplass rett overfor huset, men på siden av huset ligger det en gård med sauer og andre dyr som de passer på selv. Etterhvert begynner hun å få en greie med Torbjørn som ikke går så bra. Hun føler seg ikke helt hjemme og vet ikke hva som kommer til å skje videre.

Jeg syntes at boka var bra og spennende, men den var litt vanskelig å forstå noen ganger. Boken gjorde meg forvirret, men var spennende å lese og man fikk lyst til å bare lese videre. Skulle ønsket vi fikk høre mer av følelsene til resten av familien, ikke bare Cecilia. Forholdet til Torbjørn og Cecilia syntes jeg går litt for fort. Jeg anbefaler å lese denne boka om du har en interesse for litt skumle bøker.

Jeg gir den terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen