I skyggen av sola

Kristín A. Sandberg Cappelen Damm 2016 37 anmeldelser

Ella flytter fra Norge til Gran Canaria. Hun skal begynne på nytt, bytte skole, finne seg selv. Men snart oppdager hun at Gran Canaria er mer enn bare solskinn og palmesus – og at det er umulig å flykte fra fortiden.

Hvordan skrive en anmeldelse

Andrea

Andrea

Skrevet av 29. november 2016 av Andrea på Søndre Land ungdomsskole, 9A

Jeg syntes boka var kjedelig. Forfatteren prøver å bruke slang ord, noe som hun helt klart ikke får til. Det er litt A4, har ikke så mye handling. Boka var vanskelig å forstå ettersom forfatteren hele tiden hopper fra en replikk til en annen. Følte at jeg hadde hoppet over et kapittel her og der. Gav meg lite motivasjon til å lese den ferdig. Jeg er ikke fan av å lese bøker men hvis den starter bra kan det hende jeg fortsetter. Av denne hadde jeg lyst til å slutte å lese med en gang! Man burde få en opplevelse av bøker, den eneste opplevelsen jeg fikk av boka var at den var rett ut dårlig.


Rania

Rania

Skrevet av 28. november 2016 av Rania på Jevnaker skole

BOKANDMELDELSE AV «I SKYGGEN AV SOLA»
Boka handler om to jenter som flytter til Gran Canaria med moren sin. De har reist på grunn av morens psykiske problemer, og bor på et norsk område på øya. I boka hører man bare om rutinene, hvordan de hadde det før og bare generelt hvordan det er å flytte.
Jeg syntes denne boken var dårlig. Den var veldig kjedelig, og jeg ventet hele tiden på at selve handlingen som lovet på baksiden av boken skulle skje. Jeg forventet noe mer spennende enn skolerutiner, skole og forelskelse. Handlingen der Nuria blir ranet kunne blitt beskrevet mer og gjort boken bedre. I tillegg syntes jeg at det er flaut og teit når forfatteren prøver å skrive slang, og ikke får det til. Jeg forsto ingenting i boken ettersom den var ekstremt rotete og hoppet fram og tilbake i replikker. Jeg syntes rett og slett at denne boken var tam, rotete og gav meg ingenting.
TERNINGKAST: 1


Mari Bergum

Mari Bergum

Skrevet av 18. november 2016 av Mari Bergum på Søndre Land ungdomsskole, 9B

Tittel: I skyggen av sola
Forfatter: Kristin A. Sandberg

Boka handler om ei jente som heter Ella. Hun flytter til Spania for å begynne på nytt, for å glemme alt som skjedde i Norge og komme seg videre, men det var visst ikke like lett som det Ella trodde det skulle være. Jeg syntes boka var veldig rotete og vanskelig å forstå, den hadde også setninger på spansk jeg ikke skjønte noen ting av. Forfatteren skriver om personer som plutselig dukker opp, men hun skriver på en måte som føles at dem har vært i boka lengre fremme. Jeg må si at jeg skjønte ganske lite av den og vil anbefale denne til lesere som liker kompliserte bøker, og som forstår spansk.
Terningkast: 1


Marie Louise Kock

Marie Louise Kock

Skrevet av 15. november 2016 av Marie Louise Kock på Bud barne- og ungdomsskule

Tenk deg at du må flytte fra Tønsberg i Norge til Gran Canaria i Spania bare fordi moren din er gal. Du må forlate vennene dine og kjæresten din.

Jeg hadde et hat-els forhold til boka. Jeg falt inn og ut av handilnga. Det var vanskelig å følge med på den. Forfatteren skriver likevel på en god måte.

Jeg gir boka terningkast 3 og anbefaler boka til de som er glad å kjærlighethistorier som ikke er helt normale.


Hussein Feilinezhad

Hussein Feilinezhad

Skrevet av 14. november 2016 av Hussein Feilinezhad på Sør-Fron ungdomsskole

Nytt liv!

Denne boka handler om en jente som heter Ella. Ella flyttet til Spania , fordi hun hadde lyst til å starte på nytt fordi moren hadde en sykdom.

Ella syntes det er vanskelig og starte på nytt , hun har ikke venner og vet ikke hva som kommer til å skje. Alltid skjer det omvente av det hun forventet.

Jeg vil anbefale denne boka for jenter , fordi jenter tenker og forstår hovedpersonen bedre enn gutter . Jeg gir denna boka terningkast 2 . Fordi den var kjedelig og anbefales ikke for gutter!

Vis flere anmeldelser

Til toppen