I morgen

Caterina Cattaneo Gyldendal 2019 21 anmeldelser

ANDREAS: Noe skurrer. Ikke noe alvorlig, men det er nok til at han blir urolig. Ingrid virker ikke så intens lenger. Sikkert bare en fase, litt mer oppoverbakke. Alle forhold har faser. Men han må være på vakt, passe på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

kidus Abiy

hva kommer i morgen

Skrevet av 5. desember 2019 av kidus Abiy på Elverum ungdomsskole

Jeg har lest boka "I morgen" som er en roman skrevet av Caterina Cattaneo.

Boka "I morgen" handler om forholdet til Ingrid og Andreas. I annethvert kapittel får vi høre meningene til begge to i ulike situasjoner. Handlingsforløpet er på en dag.

I boka har Andreas bursdag og på samme dagen får han lappen. Den første kjøreturen hans ender med at han kjører på et rådyr. Neste kjøretur ender med at han kaster ut Ingrid av bilden og når han kommer får å hente henne igjen er hun borte. Dette syntes ikke Ingrid noe om. Det har vært så mye drama i forholdet deres at det fører til et ønske om pause fra Ingrid sin side.

Mye skjer i boka, nesten for mye. Ulike situasjoner dukker opp før tidligere situasjoner er ferdig. Boka starter 08.25 på morningen og slutter 22.22 på kvelden. Siden boka har et kort handlingsforløp er det mange lange beskrivelser som kan bli kjedelig.

Boka har nok med virkemidler. Ikke for mye og ikke for lite. Det er et pluss.

Jeg gir boka terningkast 3!


Maia

Veldig usensurert

Skrevet av 3. desember 2019 av Maia på Smestad ungdomsskole

Boka «i morgen» handler om ei jente som heter Ingrid og en gutt som heter Andreas. De har problemer i forholdet. De har vært sammen lenge, men krangler nesten hele tiden. Boka handler om en dag i deres liv. Men ikke hvilken som helst dag. Andreas fyller 18 og skal ta lappen.

Boka starter litt treigt, men blir mer og mer spennende. Innholdet i teksten passer best for barn og ungdom 13 år og oppover. Det er ganske grovt språk til tider og ingenting er sensurert. Spesielt på slutten er det vanskelig og legge fra seg boka. Det skjer mye på en gang som gjør at man blir veldig interessert i å lese videre. Boka har en åpen slutt så man kan tenke seg hva som skjer videre selv.

Bok levde virkelig opp til forventningene og stemmer bra med hva som står bak på boka. Boka er delt opp i to. Man får høre begges synspunkter i hver sine kapitler. Personlig syns jeg det fungerte veldig bra. Jeg ville nok ikke kalt boken «i morgen» for jeg kan ikke huske å ha lest at det skal skje noe spesielt i morgen.

Jeg likte boka veldig godt så jeg vil gi den en terningkast : fem


Irma

Er kjæresten farlig?

Skrevet av 1. desember 2019 av Irma på Sunnland skole

“I morgen” er en intensiv roman, skrevet av Caterina Cattaneo. Den handler om kjæresteparet Ingrid og Andreas, som er 17 og 18 år gamle. Handlingen foregår gjennom en dag, Andreas’ bursdag, mer spesifikt fra 08.25 til 22.22. Gjennom hele boka forteller Ingrid og Andreas vekselvis deres side av saken. Forfatteren skriver om de små tegnene på at kjæresten kan være en farlig person.

Boka er ei middels vanskelig bok, hvor setningslengden varierer. Jeg synes den starter litt tregt, da Ingrid og Andreas hovedsakelig repeter hverandre, noe som gjør den litt tung å lese. Litt utover tar den seg heldigvis opp, og blir veldig interessant. Personlig synes jeg at det at det ble fortalt fra to synsvinkler gjorde den mer spennende, siden du får et innblikk i hvordan ting du gjør kan oppfattes helt annerledes for andre, og hvordan folk kan ha det fælt uten at andre merker det.

Boka tar også opp mange temaer som er veldig viktige, og som mange ungdommer, forsåvidt også voksne, nå til dags kanskje kan kjenne seg igjen i. Bla. spiseforstyrrelser, destruktive forhold, følelser, redsel, familieproblemer og sorg. Jeg synes derfor at boken passer for de som er 13 og oppover, også voksne, når denne boka kan hjelpe voksne også, i å få et innblikk over hvordan det er å være i et slikt forhold.

Forfatteren, Caterina Cattaneo (f. 1967), er en norsk-italiensk forfatter, bosatt i Nes. Hun debuterte som ungdomsbokforfatter med “Dødsreisen” i 2011, og har senere også kommet ut med spenningsromanen “Malstrøm”. “I morgen” er hennes tredje ungdomsbok. Cattaneo skriver ofte om de mørkere delene av det å være menneske.

Jeg synes dette var en bra bok, som tok opp mange viktige temaer, og vil gi den en terningkast 5.


Mia

VERSTE BURSDAGEN NOEN SINNE

Skrevet av 28. november 2019 av Mia på Sunnland skole

Boka “I morgen” er en spenningsroman skrevet av Caterina Cattaneo. Boka handler om to sider av kjæresteforholdet til Ingrid og Andreas. Det handler mye om de forskjellige sidene i saker de enten blir uenige om, eller diskusjoner. For eksempel når Andreas blir veldig sint og kjører utrolig fort på veien. Da får man først høre hva Andreas tenker, og deretter komme Ingrid sin side av det hun føler og tenke rom det.

Boka starter ganske lett med å forklare litt inn i hva som skjer. Om hvordan ting foregår når hun står opp. Jeg synes det kunne bli tungt å lese noen plasser, fordi det gjentok seg ganske mye av det samme. Men samtidig skjønner jeg det, fordi det skal være fra begges side. I starten ble jeg forvirret over personene som ble nevnt, men det gikk seg til lit utover i boken. Leseropplevelsen var da midt på treet, ikke min type bok/sjanger. Men passer godt for de som liker litt drama og vanskeligheter. Denne måten å skrive på er ikke i så mange andre bøker jeg har lest, noe som gir boka et lite personlig preg. Jeg ville anbefalt boken til de fra 12-15 år. Den er lett lest og har med en del av de tingene man kan føle på selv, og er skrevet litt som undommen sier.

“I morgen” går på en dag, der Ingrid og Andreas har annethvert kapittel hvor man får lese de to sine tanker og meninger. For eksempel hva de synes om at hun skulle på buss møte med russegruppen, eller når han gasset på og gasset på gassen når han kjørte. Jeg ville anbefalt boken til noen som liker å lese slike bøker, ikke helt på topp for meg. Men den tar for seg noen viktige tema, som jeg synes er viktig.


Charlotte Therese

En dramafylt bok "I Morgen"

Skrevet av 27. november 2019 av Charlotte Therese på Grov skole

Boken «i morgen» er en dramafylt bok som er skrevet av Caterina Cattaneo. Boken handler om parert Andreas og Ingrid som har noen hindringer i forholdet sitt. Andreas har 18 år bursdag og han har akkurat fått seg lappen og skal ta seg en kjøretur som går helt galt. samtidig er Ingrid med venninnene sine og ser på en russebuss, da Andreas ringer og forteller hva som har skjedd. I boken får vi både se Andreas og Ingrids synspunkt som gjør boken enda mer realistisk.

Jeg syns det var en skikkelig bra bok og godt skrevet, den var litt langsom i starten, men etter omtrent halvveis begynte jeg å bli mer og mer interessert i boken. Jeg anbefaler denne boken for ungdommer som liker å lese.

Jeg synes denne boken skal nomineres til finalen i uprisen.

Terningkast «5»

Vis flere anmeldelser

Til toppen