I morgen

Caterina Cattaneo Gyldendal 2019 8 anmeldelser

ANDREAS: Noe skurrer. Ikke noe alvorlig, men det er nok til at han blir urolig. Ingrid virker ikke så intens lenger. Sikkert bare en fase, litt mer oppoverbakke. Alle forhold har faser. Men han må være på vakt, passe på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Tuva Sofie Wilsgaard Gretland

En kjærlighetshistorie for både jenter og gutter

Skrevet av 25. oktober 2019 av Tuva Sofie Wilsgaard Gretland på Elverum ungdomsskole

En kjærlighetshistorie for både jenter og gutter. Man kan kjenne seg igjen og de relaterer til virkeligheten. Boka handler om ungdommene Ingrid og Andreas som har vært kjærester i to år. Vi får høre forholdet fra begge sider. Vi følger Ingrid og Andreas gjennom en hel dag. Nemlig bursdagen til Andreas, hva kan vel gå galt? Alt går ikke helt etter planen og historien får en brå slutt.

Jeg synes at boka er veldig spennende, at du kan kjenne deg igjen. Den er veldig lett å lese og det er vanskelig å legge fra seg boka når du begynner å lese. Noe av det første jeg la merke til var at det var mange gode beskrivelser. Og jeg synes det var morsom å kunne høre historien fra to sider. Det som fanget oppmerksomheten min først, var coveret på boka. Den skilte seg ut så jeg fikk lyst til å lese den

Jeg anbefaler virkelig å lese boka og jeg vil gi den terningkast 5/6


stella

En spennende kjærlighets bok

Skrevet av 24. oktober 2019 av stella på Kråkerøy ungdomsskole

I morgen er skrevet av Caterina Cattenco

Boken handler om en gutt som heter Andreas og kjæresten Ingrid. I de ulike kapitlene får vi vite åssen den ene personen har det og åssen den føler seg. I det første kapittelet så får vi vite at Andreas fikk lappen og hadde bursdag.de to første gangene han kjørte gikk det ikke så bra. Og han får ikke de beste bursdagen man kunne ha fått. Det skjer også veldig mye drama mellom Andreas og Ingrid.

Forfatteren beskriver følelser og åssen det ser ut veldig bra, og man kan se for seg åssen det er der den personene er. Man får vite hva som skjer og åssen de reagerer. Det er bra fordi da kan man leve seg inn i følelsene og tenke åssen den personen har det. Det er passe drama ikke for mye og ikke for lite, hvis det blir for mye så kan det bli veldig mye å tenke på, men hvis det er for lite så blir det ganske kjedelig og man har ikke lyst til å lese boken. Dramaet kommer ikke med en gang og heller ikke etter hverandre, hvis det alt dramaet kommer rett etter hverandre blir det så mye å tenke på med en gang, men hvis det er spredt rundt så blir det bedre å lese. Forfatteren har tatt med nok virkemidler ikke for mange og ikke for lite.

Det kunne bli for lange beskrivelser sånn at det ble litt kjedelig, da ble det til at man synes det blir for mye og da har man ikke lyst til å lese så mye lengre. Det

Jeg gir boka terning kast 5.


Nora

Dramaet mellom Andreas og Ingrid

Skrevet av 21. oktober 2019 av Nora på Flåtestad skole

Jeg har lest boka "I morgen" som er en roman skrevet av Caterina Cattaneo.

Boka "I morgen" handler om forholdet til Ingrid og Andreas. I annethvert kapittel får vi høre meningene til begge to i ulike situasjoner. Handlingsforløpet er på en dag.

I boka har Andreas bursdag og på samme dagen får han lappen. Den første kjøreturen hans ender med at han kjører på et rådyr. Neste kjøretur ender med at han kaster ut Ingrid av bilden og når han kommer får å hente henne igjen er hun borte. Dette syntes ikke Ingrid noe om. Det har vært så mye drama i forholdet deres at det fører til et ønske om pause fra Ingrid sin side.

Mye skjer i boka, nesten for mye. Ulike situasjoner dukker opp før tidligere situasjoner er ferdig. Boka starter 08.25 på morningen og slutter 22.22 på kvelden. Siden boka har et kort handlingsforløp er det mange lange beskrivelser som kan bli kjedelig.

Boka har nok med virkemidler. Ikke for mye og ikke for lite. Det er et pluss.

Jeg gir boka terningkast 3!

Til toppen