I morgen

Caterina Cattaneo Gyldendal 2019 21 anmeldelser

ANDREAS: Noe skurrer. Ikke noe alvorlig, men det er nok til at han blir urolig. Ingrid virker ikke så intens lenger. Sikkert bare en fase, litt mer oppoverbakke. Alle forhold har faser. Men han må være på vakt, passe på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Aadya Ray

Hva skjer i morgen?

Skrevet av 15. desember 2019 av Aadya Ray på Sofienberg skole

I morgen er en dramatisk bok som handler om et ungt kjærestepar, Ingrid og Andreas. Det er attenårsdagen til Andreas, han gleder seg til å feire den og få førerkortet sitt. Han har lyst til å ta Ingrid med på en kjøretur. Ingrid sier at de kan gjøre det litt senere, for hun skal gå og se en russebuss med vennene sine først. Andreas blir litt sint, for hun velger en russebuss over kjøreturen på bursdagen hans. Boka handler om usikkerhet, forventninger, og misforståelser i et forhold. Fortellingen er skrevet fra synspunktene til begge karakterene i annethvert kapittel, det gjør den mer interessant. Handlingsforløpet i boka varer i en dag, og det skjer veldig mye i løpet av den ene dagen. Boka slutter brått og har en åpen slutt. Karakterene og handlingen i boka passer godt sammen, men boka som en helhet var ikke veldig gripende. Noen ganger kan det være litt slitsomt å lese den, for det skjer så mye. Jeg personlig synes ikke at boka var veldig underholdende, det passet ikke helt min smak. Jeg forsto ikke helt sammenhengen mellom tittelen og handlingen i boka. Det kan hende at flere ungdommer kjenner seg inn i handlingen, for den går ut på å være ung, uerfaren og overbeskyttende om forholdet. Det kan hende at boka er skrevet til et litt eldre målgruppe. Jeg anbefaler boka til ungdommer som liker å lese kjærlighets drama. Den får en 3 av 6.


mathilda nystad tindvik

I morgen-eller er det no

Skrevet av 11. desember 2019 av mathilda nystad tindvik på Grov skole

I morgen handler om et kjærestepar som har en del “issues”. Det er to perspektiv parallelt i boken, jentas og guttens.
Boken var til dels fantastisk. Jeg digget måten den var skrevet på og jeg levde meg skikkelig inn i det. Gutten, Andreas, var en skikkelig interessant, og ikke så grei fyr. Jeg må si at jeg likte ikke han så godt. Jenta derimot, Ingrid, var nesten litt kjedelig. Hun var veldig A4 og av og til var hun nesten litt slem. Forholdet deres virket veldig “toxic”.
Boken var veldig bra, så det var trist at den endte sånn som den gjorde. Jeg misliker endingen sterkt. Jeg hater åpne avslutninger, og jeg vet ikke engang om jeg skjønte den. Jeg ble dypt skuffet. Dette trakk boken veldig ned.
Terningkast: 4


Nora

Hva kommer til å skje videre?

Skrevet av 11. desember 2019 av Nora på Kråkerøy ungdomsskole

Hva kommer til å skje videre?
“I morgen” er en intensiv roman, skrevet av Caterina Cattaneo. Caterina er norsk-italiensk forfatter som er 52 år gammel. Forlaget til “I morgen” er Gyldendal. Boken handler om kjæresteparet Ingrid og Andreas, som er 17 og 18 år gamle. Handlingen foregår gjennom en dag, Andreas bursdag, mer spesifikt fra 08.25 til 22.22. Gjennom hele boka forteller Ingrid og Andreas vekselvis deres side av saken. Forfatteren skriver om de små tegnene på at kjæresten kan være en farlig person.
På baksiden av boken får man et lite innblikk av hva som skjer i boken: ANDREAS: Noe skurrer, ikke no alvorlig, men det er nok til at han blir urolig. Ingrid virker ikke så intens lenger. Sikkert bare en fase, litt mer oppoverbakke. Alle forhold har faser. Men han må være på vakt, passe på at hun ikke tar for lett på det. Hun kan være naiv noen ganger. Ikke barnslig, bare naiv. Det er en av grunnene til at han elsker henne.
INGRID: Gaven er for dyr, men han fortjener det. Det er kanskje for mye for fort, men de har vært sammen i to år, og han fyller 18. Hun må gjøre seg fortjent til ham, det er nok av jenter som vil kaste seg over ham. Men det skjer ikke, det er de to. Litt støy er det i alle forhold. Det går over. Det går alltid over.
Hvor godt kjenner man hverandre – egentlig? En intens roman hvor det mørke gradvis kommer til overflaten.
Boken starter rett på med hva som skjer når Ingrid og Andreas våkner. Boken slutter ganske spennende. Denne boken minner meg ikke noe om andre bøker jeg har lest. Jeg synes det var litt gøy at boken foregikk bare på en dag, men med mange forskjellige klokkeslett. Alt som skjer i denne boken, kunne ha skjedd i virkeligheten. Boken var helt grei å lese. Jeg er ikke så glad i bøker. med så mye tekst men denne var hel passe. Språket i denne boken var realistisk. Det var vanlig språkbruk med et par stygge ord. Denne boken bør nomineres til uprisen.
Terningkast: 5.


Anine

Kjempebra

Skrevet av 10. desember 2019 av Anine på Grov skole

Andreas og Ingrid er i et forhold. Hun har kjøpt en gave til han, som egentlig er alt for dyr. Men han må jo få en ordentlig gave. Han blir jo atten og skal ta lappen. Han tenker at hun har vært litt off i det siste, men tenker at det bare er en fase. Han håper at det går over og at følelsen av at noe skurrer er kortvarig.
“I morgen” av Caterina Cattaneo er en roman som ens hovedhandling er et forhold som ikke er sunt. Ikke bare for en av hovedpersonene, men begge parter sliter på grunn av forholdet. Handlingsforløpet skjer i løpet av en dag og derfor kan historien til tider bli litt saktegående og veldig beskrivende, men kommer du inn i historien går det greit å lese. Boken bytter synspunkt annen hvert kapittel og for min del er det fint for da får du begge sider av en historie og sjansen til å finne ut grunnen for en karakters handling. jeg likte boken veldig godt og leste den fort siden jeg som leser ble veldig engasjert i historien.

Terningkast: 5


Skrevet av 10. desember 2019 av på Vågå ungdomsskole

Boka «I Morgen» handler om to personer, Ingrid og Andreas. Dei er kjærester og har mykje sjalusi i seg. Andreas har tatt lappen på bil og er ute og kjører ein tur i skogen og kræsjer. Ingrid vil ha ei pause frå Andreas. Ingrid er på ein fest med ein som heitere Reinert og Andreas kommer og blir sjalu som alltid.

Boka er veldig spennende og har mykje spenningskurve. Boka er veldig lett å lese. Det er ikkje mykje vanskelig der. Det er mykje kjærlighet, drama og sjalu si i boka. Eg vil gi boka ein terningkast seks for boka er heilt tipp topp tommel opp. Eg har ikkje noko negativt om boka. Eg håper at de komme ein fortsettelse på boka. Da hadde eg blitt kjempeglad.

Terningkast: 6

Vis flere anmeldelser

Til toppen