I morgen er alt mørkt

Sigbjørn Mostue Cappelen Damm 2014 42 anmeldelser

Brage er en ganske vanlig tenåring. Helt til den høstdagen da en urovekkende nyhetsmelding kommer fra Japan: En stor flokk mennesker har gått amok, og tilsynelatende blindet av raseri går de løs på alt og alle. Noen uker senere har Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse

Paulina Piontek

Paulina Piontek

Skrevet av 17. desember 2015 av Paulina Piontek på Varteig skole

«Kampen om liv og død»
I morgen er alt mørkt er en dystopi-roman for ungdommer.
Boka handler om Brage som er en helt vanlig norsk ungdom som lever sitt. Snart kammer det en nyhetsreportasje om at folk blir helt gærne og dreper hverandre. Det kan jo ikke komme til Norge tenkte brage, men han viste ikke hvor stor feil han tar. Snart blir Brage tvunget til å ta grusomme varg og handlinger.
Jeg synes boka var veldig spennende og jeg klarte ikke å slutte å lese. Det jeg elsker med boka er at det får meg til å tenke. Hvordan det hadde vert vis jeg måtte gjøre somme ting. Drepe andre mennesker eller leve med redselen om mitt eget liv.
Språket synes jeg passet bra. Det var banneord men det er ikke rart siden folk blir og redde. Boka er ikke vanskelig å lese og det var passe språk til ungdommer.
Jeg hater og elsker slutten. Slutten er så overaskende og jeg ble veldig rørt. Jeg skjønner ikke hvordan forfatteren kunne gjøre sånt mot med!
Jeg synes boka der en av det beste jeg har lest men jeg har sett og spilt noe av det samme men likevel er den litt original. Jeg gir boka en 6


Isabel

Isabel

Skrevet av 17. desember 2015 av Isabel på Hvittingfoss skole

THRILLER,MED ETT LITE SNEV PSYKOTISK

Denne boken er garantert en thriller,med ett lite snev psykotisk.
Det den handler om er hva som hadde skjedd hvis denne parasitten, som faktisk finnes på ekte,hadde spredd seg i Norge. Marlen er en ganske aggressiv,trist jente. Hun går for det meste alene. Hun vil ikke vise følelser,eller åpne seg for noen. Men Når dette viruset bryter ut slippes helvete løs. Det er da hun ikke har noe annet valg,enn å leve med andre. Enten må hun bli en del av flokken,eller la parasitten spise hjernen hennes.

Denne boken er på en måte den andre delen av "imorgen blir alt mørkt brage's historie".
Marlen's historie er en uavhengig oppfølger,det vil si at du trenger ikke å lese den første for å forstå den andre. Boken starter da alt er normalt,og du får ett inntrykk av at de fleste forbereder seg for katastrofen. Alle har ventet på det,og det kommer ikke som ett sjokk. Men det som mest kommer som ett sjokk for dem er hvor voldelig dette kom til å bli. For hver forrykt Maren dreper,mister hun en liten del av seg selv. Hun vet at de innerst inne er mennesker. Boka slutter veldig brått,og du kan si det sånn at du må lese de siste setningene flere ganger om igjen for å forstå hva som faktisk skjer.

Jeg syntes boka var veldig brutal noen steder, men det er ikke negativt i det hele tatt.
Jeg syntes boka var veldig tøff, og jeg likte den veldig godt. Jeg beundrer hovedpersonen mye og liker hvordan hun tenker. Det er noen vanskelige begreper noen steder,og noen ting må du lese om igjen for å forstå. Jeg anbefaler boken for ungdom over 13,pga. dette.
Boka var veldig vanskelig å legge fra seg, og jeg syntes forfatteren har fått med mange bra spenningstopper. Forfatteren har gjort det veldig klart at hovedpersonene tenker strategisk, og mange av dem er veldig smarte også.
Jeg anbefaler denne boken på det sterkeste til de som liker grøsserbøker.

Terningkast: 6


June Halvorsen

June Halvorsen

Skrevet av 15. desember 2015 av June Halvorsen på Varteig skole

I MORGEN ER ALT MØRKT

Boka i morgen er alt mørkt er en dramatisk, trist og spennende bok som jeg vil gi terningkast 5.
Dette er en bok som absolutt bør nomineres.
Den virker realistisk og karakterene har språk som passer veldig til omgivelsene.
Boken er en del av en serie som bare har to bøker nå. Dette er den første. Boka er veldig troverdig og ga meg litt frysninger når jeg leste den. Boka startet bra, hadde bra hoveddel og overraskende avslutning. Slutten ødela litt opplevelsen for meg.
Men alle delene passet fint sammen og gjorde boka veldig fin å lese. Denne boken er ikke så vanskelig å lese og minner meg heller ikke om noen andre bøker jeg har lest.


Allen

Allen

Skrevet av 30. november 2015 av Allen på Hovedgården ungdomsskole

DE VANDRENE DØDE

Boka er skrevet av Sigbjørn Mostue.
Ingenting er som før, verden har blitt til et grusomt sted hvor forrykte folk vandrer og dreper alt de ser.

Brage er en helt vanlig norsk ungdom med et hjerte for den uoppnåelige Frida. En dag meldes det fra Japan at flokker med mennesker har blitt gale, de går løs på alt og alle. Galskapen skyldes parasitten MTG: Mutert Toxoplasma Gondii. Parasitten sprer seg og kommer sakte men sikkert til Norge. Når parasitten og galskapen sprer i Norge forandrer det livet til Brage og vennene hans. Han blir nødt til å ta valg og handlinger så grusomme at han står i fare for å miste også seg selv.

Jeg syntes boka var veldig god og spennende. Hver gang jeg leste hadde jeg mer og mer lyst til å finne ut hva som skjedde. Boka var skrevet på en veldig god måte som gjorde den mer spennende. Det var ikke alt for mye detaljer som gjorde boka kjedelig. Språket i boka var skrevet på en lett måte som gjorde den enkel å forstå. Deler i boka fikk meg til å bli både forbanna og lykkelig. Boka er mer realistisk enn andre lignende dystopi bøker som har zombier og romvesener, fordi historien handler om en parasitter som kan virke ekte etter min mening. Moralen i boka er “Sett pris på alt du har før det er for seint“. Siste side i boka gjorde meg trist og veldig frustrert. Jeg syntes avslutningen var litt overaskende men fortsatt veldig bra.

Alt i alt syntes jeg Sigbjørn Mostue hadde gjort en fantastisk bra jobb. Slutten var litt trist men det var den beste boka jeg har lest hit til. Jeg gleder meg med å lese oppfølgeren Marlens historie. Jeg gir boka terningkast 6.


Camilla Zahl

Camilla Zahl

Skrevet av 29. november 2015 av Camilla Zahl på Slåtthaug Ungdomsskole

I morgen er alt mørkt
Forfatter: Sigbjørn Mostue

Boken ”i morgen er alt mørkt”, handler om en parasitt (MTG parasitten) som får folk til å gå helt amok, og drepe alle de ser. Denne parasitten oppsto først i Japan og har nå begynt å spre seg til resten av verden. Parasitten har blant annet spredt seg til Norge der hovedpersonen Brage bor. Da må Brage redde så mange som han klarer, og passe på at ingen i familien hans blir smittet.

Det jeg likte med denne boken, var at den var spennende og samtidig litt skremmende. Jeg likte veldig godt at når jeg leste boken klarte jeg å forestille meg bilder i hodet, av sånn jeg oppfattet det. Det som også gjorde boken bra, var at handlingen foregikk i Norge, noe som gjorde at jeg kunne forestille meg ting enda bedre.
Det jeg ikke likte ved boken, var at den var så spennende midt i og at slutten ble så dårlig i forhold til forventet. Det hadde for eksempel vert bra om du snakket litt om parasitten på slutten, liksom om det var noen som forsket på parasitten. Men hadde garantert sett filmen om boken skulle blitt filmatisert.

Terningkast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen