I morgen er alt mørkt

Sigbjørn Mostue Cappelen Damm 2014 42 anmeldelser

Brage er en ganske vanlig tenåring. Helt til den høstdagen da en urovekkende nyhetsmelding kommer fra Japan: En stor flokk mennesker har gått amok, og tilsynelatende blindet av raseri går de løs på alt og alle. Noen uker senere har Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse

Allen

Allen

Skrevet av 29. november 2015 av Allen på Hovedgården ungdomsskole

DE VANDRENE DØDE
Boka er skrevet av Sigbjørn Mostue.
Ingenting er som før, verden har blitt til et grusomt sted hvor forrykte folk vandrer og dreper alt de ser.
Brage er en helt vanlig norsk ungdom med et hjerte for den uoppnåelige Frida. En dag meldes det fra Japan at flokker med mennesker har blitt gale, de går løs på alt og alle. Galskapen skyldes parasitten MTG: Mutert Toxoplasma Gondii. Parasitten sprer seg og kommer sakte men sikkert til Norge. Når parasitten og galskapen sprer i Norge forandrer det livet til Brage og vennene hans. Han blir nødt til å ta valg og handlinger så grusomme at han står i fare for å miste også seg selv.

Jeg syntes boka var veldig god og spennende. Hver gang jeg leste hadde jeg mer og mer lyst til å finne ut hva som skjedde. Boka var skrevet på en veldig god måte som gjorde den mer spennende. Det var ikke alt for mye detaljer som gjorde boka kjedelig. Språket i boka var skrevet på en lett måte som gjorde den enkel å forstå. Deler i boka fikk meg til å bli både forbanna og lykkelig. Boka er mer realistisk enn andre lignende dystopi bøker som har zombier og romvesener, fordi historien handler om en parasitter som kan virke ekte etter min mening. Moralen i boka er “Sett pris på alt du har før det er for seint“. Siste side i boka gjorde meg trist og veldig frustrert. Jeg syntes avslutningen var litt overaskende men fortsatt veldig bra.

Alt i alt syntes jeg Sigbjørn Mostue hadde gjort en fantastisk bra jobb. Slutten var litt trist men det var den beste boka jeg har lest hit til. Jeg gleder meg med å lese oppfølgeren Marlens historie. Jeg gir boka terningkast 6.


Hanna Uglebakken

Hanna Uglebakken

Skrevet av 13. november 2015 av Hanna Uglebakken på Sandfallet ungdomsskole

I MORGEN ER ALT MØRKT

Forfatter: Sigbjørn Mostue

I morgen er alt mørkt handler om Brage og hva han må gjøre når det kommer mennesker som dreper alle de ser til Norge og der han bor.

Brage har fått en melding fra Oliver om å sjekke det som er i Japan. Folk dreper hverandre! Hva er det som skjer? Hvorfor dreper de hverandre? Han tenker ikke mer på det, men nå har det spredt seg til andre land. Hva om det kommer til Norge. Hva vil skje med familien hans?

Han vil ikke gå på skolen mer, for snart kommer det til Norge. Men nå er siste dag på skolen. Mamma er nødt til å dra på jobb selv om det er her. Brage vil ikke det. Hva hvis noe skjer med henne?

Men snart blir alt verre, mye verre.

Terningkast 5


Michael

Michael

Skrevet av 4. november 2015 av Michael på Sandfallet ungdomsskole

I morgen er alt mørkt

Det som gjorde denne boka bra var at den var spennende og litt skremmende. Det som gjorde den aller best var at det var en hendelse i Norge, altså man kunne kjenne se igjen og forestille seg hvordan det hadde vært i virkeligheten. Det jeg ikke likte med boken var at den ble veldig dårlig på slutten. Man skulle ha fått vite litt mer om hva som skjedde ute i verden, om det for eksempel var noen som forsket på parasitten. Jeg syntes at slutten kom for tidlig, det var nesten ingen action på slutten. Man skulle ha fått vite litt mer.
I morgen blir alt mørkt er nok den beste boka jeg har lest på lenge! Jeg gleder meg til den neste boka kommer ut!
Jeg gir boka terningkast 6


Camilla Fossmo

Camilla Fossmo

Skrevet av 3. november 2015 av Camilla Fossmo på Otta Ungdomsskole

Gripende fra start til slutt.
Aldri har jeg vært så sint og frustrert som jeg var når jeg hadde lest siste side av «I morgen er alt mørkt».
«I morgen er alt mørkt» handler om Brage. En helt vanlig gutt som lever et helt normalt liv. Det endrer seg brått når parasitten MTG begynner å spre seg. Den gjør folk om til drapsmaskiner, de blir voldelige og brutale. Alt faller sammen rundt han og han blir tvunget til valg og handlinger som er så umenneskelige at han står i fare for å miste andre, og seg selv.
Nå har du virkelig klart det, Mostue. En mer hendelsesrik og spennende bok skal du lete lenge etter. Jeg klarte ikke å legge boka fra meg. Helt umulig var det faktisk. Boka er utrolig troverdig, noe som jeg beundrer Sigbjørn Mostue veldig for. Spenningstoppene er helt fantastiske og jeg kunne ikke bedt om noe som skulle blitt gjort annerledes. «I morgen er alt mørkt» er en lettlest bok som de fleste kan lese. Jeg leste denne boka etter at den vant Uprisen og jeg er helt overbevist om at de valgte riktig vinner. Jeg kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for deg Sigbjørn Mostue, dette kan du.
Terningkast: 6


runar

runar

Skrevet av 10. september 2015 av runar på Grødem

Denne boken er veldig spennende, forfatteren har virkelig klart og lage denne boken veldig spennede. Det er en slags type zombie bok, med bare mennesker som blir smittet. Denne boken er den beste boken jeg har noen gang lest jeg gir 6 terningkast

Vis flere anmeldelser

Til toppen