I morgen er alt mørkt – Marlens historie

Sigbjørn Mostue Cappelen Damm 2015 43 anmeldelser

Parasitten MTG gjør mennesker til drapsmaskiner. Nå har den nådd Norge. Marlen skjønner hva som venter: Dette er slutten på alt. Men hun nekter å gi seg, og sammen med familien forsøker hun å unngå døden. Som i alle kriser Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Anne

Anne

Skrevet av 8. desember 2016 av Anne på Finnsnes ungdomsskole

Denne boken er det beste jeg har lest. Jeg elsker at forfatteren klarer å få med beskrivelsene så bra, og det er da man lett lever seg i boken. Handlingen er ganske spennende. Jeg gir boken 10/10


Adrian Aarøe Holten

Adrian Aarøe Holten

Skrevet av 2. desember 2016 av Adrian Aarøe Holten på Frei Ungdomskole

Et mørkt og kjedelig utdrag
«I morgen er allting mørkt: Marlens historie» er skrevet av Sigbjørn Mostue og er andre bok i serien «I morgen er allting mørkt». Boken går under sjangeren dystopi. Dystopi er en mørk framtidsvisjon. Boka gjør dette på en super måte, fordi i boka er hele verden tatt over av et virus som heter MTG. Utdraget handler om at moren til hovedpersonen, Marlen, ikke vil flykte fra hjemmet sitt fordi kjæresten hennes må forsvare Oslo. Plutselig begynner de å høre skudd og bestemmer seg for å dra til Johan, kjæresten til mora. Marlen og mora har egentlig en diskusjon under hele utdraget og det er litt irriterende.

Utdraget startet veldig spennende, men etterhvert gikk det tregt framover. Når det blir spennende kan du bli veldig overasket, og det synes jeg var veldig bra. Utdraget slutter litt brått, men det er sikkert fordi at de vil at vi får lyst til å lese hele boka senere. Utdraget var egentlig ikke så vanskelig å legge fra seg, bortsett fra på slutten fordi da ble det spennende. Jeg levde meg ikke helt inn i boka, fordi den gikk for tregt fram da mora og Marlen ikke sluttet å krangle.

Historien er ikke helt troverdig, fordi at mora ikke ville hjelpe til å lage et motmiddel mot MTG-viruset og mest sannsynlig redde verden. Men det at Marlen vil flykte, det kan jeg forstå.

Boka var lett å lese for en ungdom, men jeg tror den er litt for vanskelig for unger under 12 år. Hele tiden når moren og Marlen kranglet var det veldig lange setninger. Det var kjedelig, men slutten av utdraget ble bedre.

Jeg synes utdraget var litt kjedelig, fordi det var så mye krangling i den. Dette utdraget (og sikkert boka) anbefaler jeg til alle over 12 som liker zombier og en apokalyptisk verden. Alt i alt gir jeg boka 4 av 10 poeng.


Elias

Elias

Skrevet av 13. oktober 2016 av Elias på Grytnes ungdomsskole

Spennende
Elias Grytnes U. skole
Boka er en Fantasy, drama og grøss.
Marlen er hovedpersonen i denne boken. MTG som er en parasitt herjer rundt i verden og snart vil den komme til Norge. MTG gjør mennesker til rasende drapsmaskiner.
Boka er en del av en serie: i morgen er alt mørkt Brages historie.
I morgen er alt mørkt Marlens historie, forfatter: Sigbjørn Mostue.

Starten av eventyret er veldig oppslukende, den starter beskrivende.
Det er mange spenningstopper i teksten så det blir vanskelig å legge den fra seg, man lever seg lett inn i det.
Den slutter ganske brått eller ganske overraskende. Lett og leve seg inn i, karakterene var bra / alle passet inn i boka
Teksten er ganske lett å lese fordi den er ganske stor. Det er 22 kapitler med 285 sider.
Jeg anbefaler boken for aldersgruppen 13-18.
Jeg gir den terningkast 6, fordi den var spennende, vanskelig å legge fra seg og man lever seg lett inn i den


Maya .Gizzi

Maya .Gizzi

Skrevet av 10. oktober 2016 av Maya .Gizzi på Grytnes ungdomsskole

For mye zigzag
Skrevet av: Maya Norena M. Gizzi.8a
‘I morgen er alt mørkt’ er en spennende roman skrevet av:
Sigbjørn Mostue.

Boka: Dette er den andre boken i den spennende, Fantasyserien
‘I morgen er alt mørkt’.
Bokens handling er om Marlen, en jente i ungdoms alderen som prøver å flykte fra en parasitt (, MTG hetere parasitten) som gjør om mennesker til rasende, zombie lignende drapsmaskiner.
Marlen mener at det er jorda som prøver å ta hevn på menneskene på måten de har behandlet den.
Dette er en bok som starter i et fint tempo helt i begynnelsen. Historien forklarte hva som hadde skjedd så det var lett å vite hva som foregikk i boka. Etter vært syntes jeg at det begynte å gå litt fort. Det gikk mot spennings toppen alt for fort. Det var litt for mye. Men ellers likte jeg denne historien veldig godt. Det var også veldig lett å leve seg inn i boka fordi alt ble forklart så nøye. Denne boka hadde en åpen og spennende endelse så det er enkelt å skjønne at det kommer enda bok til i serien. Mye av handlingene var gjort fysisk, men det var også mange ting som var ment og tenkt psykisk. Detter var en veldig bra bok fordi jeg kjente meg igjen.

Dette var en veldig gripende bok og det var vanskelig å legge den fra seg når man først begynte. Boka hadde en fin og god flyt og gikk opp og ned fra flere spenningstopper.

Dette var en lett leselig bok og er perfekt for ungdommer som ikke er perfekt med ord. De har med de ordene som alle kan og forstår. Det var ingen seriøs banning i boka heller. Forfatteren var også veldig flink med beskrivelser både på personer og på steder.
Oppsummering: Dette var en suveren bok med bra innflytelse og med fine beskrivelser.
Denne boka gikk veldig, veldig mye opp og ned (zigzag) og det var litt slitsomt noen ganger.
Hovedpersonen var lett å holde seg til men var litt vanskelig å forstå, for meg ihvertfall. Hun er ikke som noen andre og det er det som gjør boka spennende.
Det jeg mener var best med boka var personene og personbeskrivelsene som var med i boka. De var alle så ulike fra hverandre og hadde forskjellige interesser.
Jeg anbefaler denne boka for ungdommer som liker veldig godt å lese Fantasy og action bøker.
Sigbjørn Mostue har et veldig kreativ hode og burde skrive flere bøker.

JEG GIR DENNE BOKA TERNIGSKAST 4.


Tuva Strand

Tuva Strand

Skrevet av 30. april 2016 av Tuva Strand på Marker skole

Drit bra men ekkel, overbevisende, skummel og spennende klarer ikke å legge den fra meg

Vis flere anmeldelser

Til toppen