I morgen er alt mørkt – Marlens historie

Sigbjørn Mostue Cappelen Damm 2015 42 anmeldelser

Parasitten MTG gjør mennesker til drapsmaskiner. Nå har den nådd Norge. Marlen skjønner hva som venter: Dette er slutten på alt. Men hun nekter å gi seg, og sammen med familien forsøker hun å unngå døden. Som i alle kriser Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

trygve solsem

trygve solsem

Skrevet 16. desember 2015 av trygve solsem på Rørvik skole

I morgen er allt mørkt
Den bokas handling er at ei jente er på vei i en apokalypse av zombier eller som forrykte som de er kalt i boka. De prøver å komme seg ut av byen når sykdommen kommer til Norge. Etter vert måter de flere av karakterene som er med i den andre boka og.
Jenta ha lastet ned videoer av forrykte angriper forselige byer i verden. Moren tenker at de skal flykte til hytta i fjellet, men jenta vil at de skal dra til en bunker i fjellet for å utvikle en medisin.
Jeg gir boka en 6 for at en ikke er for rask eller for treig og den har masse gott innhold gjennom hele boka og jeg synes den er realistisk i forhold til temaet.


Amund Andreassen

Amund Andreassen

Skrevet 15. desember 2015 av Amund Andreassen på Furnes ungdomsskole

Oppfølgeren til "I morgen er alt mørkt: Brages historie" er helt fantastisk. I denne boka har forfatteren klart å flette inn enda fler personer, teorier og spenningsscener.

I bok nr 2 følger vi Marlen, "gærne" Marlen som hun ofte omtaler seg selv som. I likhet med Brage blir livet til Marlen drastisk endret da MTG parasitten når Norge. I løpet av boka blir vi kjent med flere nye karakterer, i tillegg får vi svaret på flere spørsmål de fleste vil sitte igjen med etter den første boka.

Handlingen i boka er ganske lik som den første, men den er likevel nervepirrende. Boka er full av moralske og politiske spørsmål som gjør boka enda dypere og mer spennende å lese.

Jeg synes boka var helt fantastisk. Forfatteren klarer å holde på leseren i en slags zombie Sci-fi uten at det blir alt for absurd. Jeg trodde aldri jeg kunne ha trodd på en slik fortelling. Det eneste jeg kanskje vil trekke for er slutten. Jeg synes den ble litt brå, men hvis det kommer en ny bok som gir svar så leser jeg mer enn gjerne den.

Jeg synes denne boka er ypperlig for oss ungdommer og den tar for seg temaer som er aktuelle for oss som nye steforeldre, voldtekt, religionsproblemer, kjærlighet, mobbing og ensomhet.

Kort oppsummert er dette en av de beste bøkene jeg har lest. Den fortjener absolutt å vinne U-prisen.


jonas

jonas

Skrevet 15. desember 2015 av jonas på Tangenåsen ungdomsskole

Marlene er en stille jente som alltid sitter bakerst i klasserommet som få legger merke til, mange kaller hun EMO Marlen. Parasitten MTG gjør mennesker til drapsmaskiner, på en måte ungdommelig sagt zombier. Marlen mener dette er en hevn fra naturen til meneskene. Og snart når denne parasitten norge
Denne boka er en bra mørk dystopi. Jeg likte den mest pga realismen. Denne boka var svært bra detaljert og den virka ekte. Det var det som gjorde den så spennende og skummel, det var at du følte at noe sånt kunne skje i virkeligheten.
Jeg gir terningast 5, jeg syntes den skal nomineres til uprisen


Jakob Witt

Jakob Witt

Skrevet 15. desember 2015 av Jakob Witt på Sagatun skule

Galskap!

I morgen er alt mørkt er ei spennande, men kanskje litt voldeleg bok. Boka hat mange detaljer som gjer henne lit betre. Temaet i boka er eit veldig interessant tema, men det er ikkje vist veldig bra. Det er alt for mykje vold i boka. Dette gjer boka ikkje så god. Volden er det mykje av, og nesten ingenting av korleis dei personane føler seg eller kva dei gjer når dei ikkje bli angrepne av dei forykte.
Denne boka er eigentlig veldig bra, men fordi det er så mykje vold blir boka veldig kjedeleg å lese etter kvart. Boka handlar kun om vold og litt om korleis dei prøver å otverleve denne parasitten.
Boka handlar om ei jente som heiter Marlen. Ho har flytta til stefaren etter at faren er død. Dette liker ho ikkje noke særleg, men det er langt dummare ting som skjer ute i verden. Den farlige parasitten MTG har spreidd seg i dei fleste land. Dette viruset gjer deg forykt. Ein forykt begynner å drepe alt og alle som kjem i vegen, og ødelegg hjernen. Til slutt kjem MTG til Noreg og Marlen og familien prøver å redde seg sammen med eit par naboar. Der begynner ein hard overlevelsekamp mot dei forykte.


Eivind Rivenes Johnsen

Eivind Rivenes Johnsen

Skrevet 15. desember 2015 av Eivind Rivenes Johnsen på Osterøy ungdomsskule

KVEN SKRUDDE AV LYSET!?

«-Mamma, pass deg… jeg oppfattet ikke resten, for ordene ble slukt av trærne. Men skuddet som like etter runget mot oss, hørte jeg godt. Ett enkelt skudd.» Hadde du skote di eiga syster om ho hadde blitt ein «zombie» eller i denne boka ein «forrykt»? Kva ville DU ha gjort for å overleve? Denne oppfølgjaren av u-prisvinnaren «Brages historie» svarer på desse spørsmåla nok ein gong.
I denne boka møter du Marlen som til å begynne med bur med mora si Cecilie og stefaren hennar Johan, samt Shamim, Abid, Khadaffi, Sanaa, Hassan Sture og Kristin. Marlen bur i ein leilegheit i Oslo. Alt som står om kva som skjedde med Marlens biologiske far vert kalla «den grusomme natten»; faren døyr. 17. mai kommer MTG, eller Mutert Toxoplasma Gondii, eit virus som faktisk eksisterer, men berre i mus, og det heiter Toxoplasma gondii, angriper menneskjer.
Boka er ganske lettlest, spennande på mange område og litt trist. Denne boka er den fyrste boka eg har lest som har fått meg til å felle ei tåre. Det vart trist da Johan «vart forrykt» og skoten rett framfor augo på Marlen og Cecilie. Om du har tenkt å plukke opp denne boka må du vere budd (forberedt på bokmål) på å bli suge rett inn i forteljinga frå start til slutt.
Det eg synast kan gjerast betre er at MTG heller burde heite toxoplasma gondii fordi alle bakteriar og virus muterar heile tida, men sidan MTG er brukt i begge bøkene (ikkje ta meg på ordet, eg har berre lest «Marlens historie») så bør MTG brukast i resten av serien. Det eg liker med denne boka/serien er at Sigbjørn (forfattaren om du ikkje visste det) har skrevet ein serie der den same historien blir fortalt, men hovudpersonen og synsvinkelen blir endra frå bok til bok. Til samanlikning der Tor Arve Røssland (forfattar av «Glimt») har skreve ei bok med ulike synsvinklar.
Ut frå det som står bak på boka, så forventar ein at det går føre seg i ein post-apokalyptisk verd. Det som gjer boka spennande er at ein lurar heile tida på kven vil overleve ein dag til. Ein annan spennande handling er når det byggje opp til desse dialogane: «-Æsj, det er blod her, mumlet Albert.-Hu var jomfru, gliste Leo. –Kødder du? –Nei.-Shit. Det eg synest er litt skummelt med boka er at det kan skje i framtida. Toxoplasma gondii kan mutere som i boka.
Eg vil gje terningkast:6
Boka er så spennande og namnet på parasitten er ein så liten detalj, at det kan enkelt ignorerast.
Eg vil anbefala boka for folk som liker: spenning, post-apokalyptiske verdar, drama og fantasi.
Boka bør nominerast fordi boka er ganske god og det er same historia som den førre boka i serien, men det er berre eit anna perspektiv.

Vis flere anmeldelser

Til toppen