Hyperpubertet

Vera Michaelsen Aschehoug 2013 23 anmeldelser

Camilla Larsen er 13 år, har ikke pupper, ikke mensen og ingen ordentlige venner. På en skoletur skjer det noe merkelig som gjør at kroppen til Camilla havner i en slags hyperpubertet - og ingenting blir som før. Tilbake til Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Espen Bjunes

Espen Bjunes

Skrevet av 10. desember 2013 av Espen Bjunes på Sinnes skule

Hyperpubertet av Vera Micaelsen

Hyperpubertet er ein veldig morosam ungdomsroman.

Hovudpersonen er Camilla på 13 år. Ho har ikkje ordentlege vener, og på ein skuletur får ho eit slags anfall der ho blir paralysert. Dei såkalla venene hennar lagar ein video om anfallet og legg den ut på nettet. Camilla blir populær medan ho ligg på sjukehus etter anfallet, fordi mange har sett filmen på nettet. Snart smugfilmar veninnene fleire pinlige episodar. Den eine episoden er i symjetimen der puppene bles seg opp som digre ballongar. Resultatet er at Camilla vippar rundt som ein diger bademadrass i bassenget.

Boka har eit lettleseleg språk og historia er skrevet i kronologisk rekkefølgje. Teksten har ein del direkte tale og inneheld mykje humor. Språket er litt ungdomleg og inneheld difor noko banning. Det er lett for ungdom å kjenna seg att i mange av tinga som skjer i boka.

Forfattaren: Vera Micaelsen er ein norsk forfattar, programleiar og filmmedarbeidar, født i 1974. Ho har skrive fleire barnebøker, men hyperpubertet er fyrste ungdomsboka.

Totalvurdering: Eg synest at boka er veldig god og at ho snakkar ganske sant om ungdommen. Det man kan lære av boka, er at man må bruke nettvett. Ingen må leggja ut bilete av andre på nettet om ein ikkje har fått tillating. Boka viser også at dei vaksne ikkje alltid veit best. Forfattaran får også fram kor falske “vener” kan vera.

Eg anbefaler boka til tenåringar og håper at denne boka skal bli film.


birk

birk

Skrevet av 9. desember 2013 av birk på Fræna ungdommsskole

1. Birk Mathias (Fræna ungdommsskole
2. Boktittel: Hyperpubertet
Forfatter: Vera Micaelsen
Sider: 205
Forlag: Aschehoug

Boken er mest sannsynlig en typisk jentebok. Den passer nok ikke for gutter som meg, som er mest opptatt av fotballbøker. Det kan likevel være at noen gutter vil synes den er spennende. Hvis forfatteren skriver en bok som har det samme tema, bare med gutter som hovedpersoner, så blir det nok en bra bok også for gutter. Grusomt irriterende

Camilla Larsen er 13 år. Hun har verken pupper eller mensen. På fjellet på en skoletur faller hun sammen og blir flydd til sykehuset. Etter hun blir skrevet ut har hun kommet i en hyperpubertet. Venninnene hennes filmer henne når de pinlige pubertet tingene finner sted. Av en eller annen grunn blir hun berømt av dette, men det vil hun ikke.
Jeg vil egentlig anbefale denne boka for jenter og ikke gutter fordi boka handlet om jenter. Jeg vil gi denne boka terning kast 3+


David Strai

David Strai

Skrevet av 5. desember 2013 av David Strai på Mølladammen skole

Bokanmeldelse
Av David Strai, 8a

Tittel: HYPERPUBERTET
Sidetall: 204
Utgivelsesår: 2013
Forfatter: Vera Micaelsen
Sjanger: Skjønnlitteratur

Boken er mest sannsynlig en typisk jentebok. Den passer nok ikke for gutter som meg, som er mest opptatt av fotballbøker. Det kan likevel være at noen gutter vil synes den er spennende. Hvis forfatteren skriver en bok som har det samme tema, bare med gutter som hovedpersoner, så blir det nok en bra bok også for gutter.

Boken handler om en jente som heter Camilla. Hun går i 8. klasse. Hun er på skoletur med klassen sin da hun plutselig besvimer. Hun ender opp på sykehus, der hun må være noen dager mens legene prøver å finne ut av hva som egentlig skjedde. Det viser seg at de ikke finner noe galt med henne, og hun kommer hjem. Der har noen av vennene hennes laget en film som en hilsen til henne. De sier at de trodde at hun skulle dø, men det virker ikke som de egentlig viser noen ekte medfølelse med Camilla. Ikke er de akkurat så gode til å lytte heller.

Camilla er en jente på min egen alder, gjør det sikkert sånn passelig på skolen, og har mange venner. På mange måter ligner hun litt på meg, selv om hun er jente. Det er kanskje derfor boken er litt kjedelig, for jeg synes ikke at hun er så spesiell. Hun skiller seg ikke ut fra mengden. Det skjer likevel spennende ting, som for eksempel sykehusoppholdet, og jeg blir nysgjerrig på å se hvordan det går videre med henne.

Boken heter «Hyperpubertet», og det er sikkert fordi Camilla ikke bare er i puberteten, men skikkelig i puberteten. Tenårene er en vanskelig tid for mange, der det skjer store endringer både med kroppen og følelsene, og for Camilla gir nok dette ekstra store utslag.

Alt i alt var dette en bok som var grei nok, og jeg kan gjerne lese mer av denne forfatteren.


Vegard Larsen

Vegard Larsen

Skrevet av 4. desember 2013 av Vegard Larsen på Mølladammen

Jeg har lest boka Hyper pubertet. Jeg leste ikke ut hele boka fordi når jeg kom ett lite stykke ut i boka merket jeg at boka passet mer for jenter end det den gjorde for gutter, og siden jeg ikke er jente passet ikke boka for meg.
Boka hadde litt over 100 sider og jeg leste til side 40 cirka. Boka var veldig lett lest. Jeg vil egentlig anbefale denne boka for jenter og ikke gutter fordi boka handlet om jenter. Jeg vil gi denne boka terning kast 2-


David Kringstad Grønvik

David Kringstad Grønvik

Skrevet av 26. november 2013 av David Kringstad Grønvik på Fræna ungdomsskole

Boktittel: Hyperpubertet
Forfatter: Vera Micaelsen
Sider: 205
Forlag: Aschehoug

Grusomt irriterende
Camilla Larsen er 13 år. Hun har verken pupper eller mensen. På fjellet på en skoletur faller hun sammen og blir flydd til sykehuset. Etter hun blir skrevet ut har hun kommet i en hyperpubertet. Venninnene hennes filmer henne når de pinlige pubertet tingene finner sted. Av en eller annen grunn blir hun berømt av dette, men det vil hun ikke.

Boken som i overskriften var utrolig irriterende. Venninnene til Camilla oppfører seg temmelig slemt, noe de selv ikke ser. Jeg slengte faktisk boka tre ganger i gulvet på den tiden jeg leste boka. Det kan være en bra måte å skrive boka på denne måten fordi folk gjerne vil vite hva som skjer videre. Ulempen er at hvis dette ikke hadde vært en Upris-bok, kunne folk ha lagt den fra seg på grunn av det. Og det kan føre til minkende kjøpere på flere av forfatterens bøker. Men etter min mening var dette en morsom men irriterende måte å skrive en bok på. Dette er et praktfullt hjelpemiddel til f.eks. tentamener og stiler.
Jeg vil veldig gjerne at denne boken kommer til finalen i Uprisen 2014 fordi forfatteren burde få en sjanse til å vise fram en så unik bok som denne. Jeg har aldri lest en så irriterende bok og det burde kommer frem. Denne boka passer både for jenter og gutter men vil nok bli mer nytende for gutter. Det siste øyet på terningen mangler fordi innholdet kan bli for dumt og urealistisk.

Terningkast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen