Hyperpubertet

Vera Michaelsen Aschehoug 2013 23 anmeldelser

Camilla Larsen er 13 år, har ikke pupper, ikke mensen og ingen ordentlige venner. På en skoletur skjer det noe merkelig som gjør at kroppen til Camilla havner i en slags hyperpubertet - og ingenting blir som før. Tilbake til Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Elida?

Elida?

Skrevet av 7. desember 2017 av Elida? på Sigdal ungdomsskole

Hyperpubertet:
Den er skrivet av Vera Migelsen.
og utgitt i 2013.

Den handler om 13 år gamle camilla som nettopp har begynt på ungdomskolen.
Hun har ingen helt ordentlige venner.
Og hun har ikke kommet i puberteten enda, men så når klassen er på skoletur skjer det noe som gjør at hun kommer i en slags hyperpubertet.

Det jeg syntes om boka:
~Jeg likte godt temaet!
~Den har godt språk, og det passer med hovedpersonen.
~Man kan kjenne seg igjen i hovedpersonen.
~Den var litt kjederlig på begynnelsen men alt annet var bra.
~ Hun hadde mye tanker så man blir kjent med henne.
~Det eneste dårlige var at det noen ganger ikke virket helt "sant".

Jeg anbefaler boka for jenter mellom 12-15 år.
Terningkast: 5.


ingrid

ingrid

Skrevet av 25. oktober 2015 av ingrid på Rothaugen skole

Utenomjordiske pupper
Hyperpubertet av: Vera Micaelsen
Jeg opplevde denne boken som ganske rar og spesiell. Den var lettlest, spennende og morsom til tider. Selv om jeg ikke synes boken var så veldig bra, var den lett og komme gjennom og ikke uinterresant. Den var overaskende og jeg visste aldri hva som skulle skje videre. Boken var kanskje ment for de litt yngre leserne, selv om den inneholder mye grovt språkbruk. Den var skrevet på en måte som kanskje var litt barnslig og litt for useriøs. Jeg vil ambefale boken til de som liker en lettlest, morsom tenåringsdrama.
Boken handler om Camilla på tretten år som opplever en «hyperpubertet.» Hun utvikler mystiske pupper og lysende kviser. Vennene hennes: Regine, Eline og Stine lager en blogg om henne der de legger ut videoer av henne når hun gjennomgår denne puberteten. Camilla misliker dette, men tørr ikke si ifra. Denne boken vil jeg si er en humor og drama bok.
Boken starter med å beskrive personer og omgivelser, men begynner brått på hovedhandlingen etter et par sider. Etter dette får du stadig flere overaskelser. I stortsett hele boken er det høydepunkt og de er ikke i det heletatt forutsigbare. Boken slutter egentlig som forventet og den er ikke brå. Den var ikke særlig vanskelig å legge fra seg, men den holdt et spennende nivå gjennom hele boken. Jeg kjente meg igjen i noen situasjoner, men andre var helt urealistiske. Miljø kildringen var ikke veldig beskrivende, men helt ok. Karakterene var heller ikke så bra beskrevet.
Boken som helhet var ikke så bra. Begynnelsen og slutten, som begge var bra, passet ikke bra sammen og man fikk aldri svar på hva som skjedde i begynnelsen.


Henriette Garmann

Henriette Garmann

Skrevet av 24. oktober 2015 av Henriette Garmann på Rothaugen skole

Hyperpubertet

Boken handler om flatpuppede Camilla Larsen som ikke er i nærheten av puberteten, tror hun. Dag etter dag kommer det nye pubertale overraskelser. Venninnene hennes, tre falske fjortiser, starter en blogg om henne. “Den er til deg og du er vår beste venn” sier de, men Camilla vet at de bare har laget bloggen for å legge ut trutemunn-bilder av seg selv. – guttene liker jo det. Bloggen blir mer og mer populær, og videoene drøyere og drøyere. Tilslutt blir de så kjent at Camilla ikke lengre takler presset. Hun vil jo egentlig ikke dette! Jentene hører ikke på henne, og fortsetter bloggingen. Camilla blir invitert med på et svært populært Tv show, og da går ting fryktelig galt – men hvorfor?

Denne boken opplevde jeg som ganske rar og den er veldig spontant skrevet, føler jeg. Den er så merkelig at selv om jeg ikke likte den, kunne jeg ikke legge den fra meg – så det er jo et pluss. Historien i boken er skrevet på en måte slik at det er ganske vanskelig å få med seg hva som skjer til hvilken tid – altså, det skjer veldig mye på en gang. Disse tingene har nødvendig vis ikke noe å gjøre med hverandre i det hele tatt.

Det som gjør boken bra, er at det er gode beskrivelser og man får veldig sterke følelser til personene. De er altså veldig lett å betro seg til, og jeg liker karakterene. Beskrivelser av miljøet, bosted og skole er gode. Det er jo også litt gøy det at historien er så langt unna virkeligheten som overhodet mulig. Forfatteren vil ha det til at dette er noe som virkelig kan skje alle jenter.
Svømmende megapupper, mensen i form av en elv og kviser så store som snølagte fjell. Slik er det jo ikke, og derfor blir boken både teit og vittig!

Tema i denne boken er vel sjalusi, håp, drama og fantasi og “jentedrama”
Andre bør lese boka fordi den gir deg litt humor og du vil kanskje le litt av de dumme tingene som blir sagt og hvordan folk faktisk oppfører seg. Er du i begynnelsen av puberteten, ca 11-12, les den. Grunner til at du bør la være med å lese denne, er vel at den er ganske så barnslig på en voksen måte. Det går et veldig stort skille imellom les og ikke les. altså, 11-12 – les og 13+, ikke les.


Tuva Mossige Loven

Tuva Mossige Loven

Skrevet av 12. desember 2013 av Tuva Mossige Loven på Voss ungdomsskule

Bokmelding

Forfattar: Vera Migcaelsen
Tittel: Hyper pubertet
Utgjeve: 2013
Sider: 205
Tema: Komedie
Passar for: Ungdommar
Terningskast: 5

• Regine, Stine og Eline legger ut filmar ut på nettet av Camilla når ho ikkje ser ut, det blir dermed mange treff på youtube, og faren til Regine slutter på jobben for å tjena pengar på det.

• Boka handlar om ei jente som heiter Camilla Larsen som er tretten år. Ho er ein heilt vanlig jente som er sein i puberten, plutseleg skjer det noko merkeleg med kroppen hennar på ein fjelltur, og alt blir snudd på hovudet.

• Leseopplevinga mi var ganske bra, eg syns forfattaren har gjort ein kjempebra jobb! Boka var veldig spennande, overraskande, morosam, og ikkje minst levande! Det var derfor eg las vidare i boka. Byrjinga var bra og slutten var heilt grei.

• Forfattaren ville kanskje få fram at ungdommar ikkje må leggja ut noko på nettet utan godkjenning av den det handlar om, dermed er boka viktig for nettvet.

• Boka er skreve på ein volsom måte, som gjorde at boka var veldig interessang å lesa.

• Forfattaren lukkast veldig med boka, denne boka er nok ein av dei beste bøkene eg har lest! Forfattaren er flink å skildra, og har stor fantasi.

• Terningkast til boka er fem fordi boka har så mykje handling. Eg ambefaler denne boka veldig mykje, kan passa best for jenter. Eg koste meg veldig med boka, og om kvelden klarte eg ikkje sove på grunn av den.


Camilla Roos

Camilla Roos

Skrevet av 11. desember 2013 av Camilla Roos på Kråkerøy Ungdomskole

Tittel: Hyperpubertet
Forfatter: Vera Micaelsen

I denne boken møter vi 13 år gamle Camilla som er en jente som enda ikke har kommet i puberteten. Dette gjør at hun føler seg liten og ikke tenåring. Hun er veldig beskjeden og gir ikke mye lyder fra seg.
Plutselig en dag kommer Camilla i puberteten og både pupper og mensen kommer i en rasende fart. Jentene i klassen har begynt å bli frekke mot Camilla , så de vil da doumentere at Camilla har fått mensen og filmer henne i dusjen etter svømminga. Dette blir da lagt ut på internett og mange får sett dette , dette utvikler seg etterhvert til å bli noe stort.

Vis flere anmeldelser

Til toppen