Hvis dette var en film

Teuta Dibriani Gyldendal 2022 46 anmeldelser

Arta og Elises Insta-filmklubb får flere og flere følgere. De får til og med tilbud om å dekke en festival! Men så skal foreldrene til Elise skilles, og Arta får seg ikke til å fortelle om sine egne problemer på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Elias

Ganske kjedelig bok.

Skrevet av 16. desember 2022 av Elias på Inderøy ungdomsskole

Denne boken handler hovedsakelig om 2 jenter Arta og Elise som lager et filmselskap, det kommer etter hvert inn to andre jenter som skaper en del styr mellom Arta og Elise.

Jeg synes boken er litt kjedelig i min mening var det ikke nok action og jeg synes det begynte å føle mer som en historie av livet til Arta og Filmselskapet som gjordet boken litt kjedelig. Jeg likte godt delen når Arta og Elise kranglet, fordi at jeg synes det var spennende og det skjedde en del i den tiden Derfor gir jeg boken terningkast 3.


Anton

Grei bok

Skrevet av 16. desember 2022 av Anton på Inderøy ungdomsskole

Hvis dette var en fil handler om en jente som heter Arta. De har starten en Instagram konto der de legger ut anmeldelser om filmer. En dag kommer det to nye medlemmer som Arta er skeptisk på. Arta får vite at moren har kreft og hun må gjøre mye hjemme som more bruker og gjøre. Det skal være en filmfestival som Arta har lyst og være med på sammen med venninnen.
Men det blir et lite problem når hun har så mye å gjøre. Venninnen til Arta har blitt venner med de to nye medlemmene og Arta tror at venninnen ikke har tid til hun mer og det samme tror venninnen og det blir et kaos når venninnen for vite hva som har skjedd med moren til Arta.
Jeg synes at boka hadde gode korte kapitler sånn at man ikke ble så fort lei, jeg er ikke så fan av sånn drama-bøker så dette var ikke en bok for meg, men til de som liker sånne bøker så er det en god anbefaling. Boka er godt skrevet, men litt dårlig for min smak så denne får en 3 fra meg.


Oliver

ikke bli en film

Skrevet av 16. desember 2022 av Oliver på Inderøy ungdomsskole

«Hvis dette var en film» handler om en jente som heter Arta. Hun og Elise hadde et «filmselskap» som het EA films. Så kommer det flere jenter som blir med i EA films. Så blir vennskapet satt på prøve.

Jeg synes denne boka startet veldig treigt fordi det var vanskelig å få med seg alt som skjedde på starten. Denne boken var ikke helt min type bok fordi den er litt sånn «jentete» hvis du skjønner hva jeg mener. Boken passer best for 14-15 åringer. På bakgrunn av dette gir jeg boken terningkast 3.


Thea Carine

Sosiale medier “liksom”

Skrevet av 16. desember 2022 av Thea Carine på Bardufoss ungdomsskole

Hvis dette var en film av Teuta Dibrani

`Hvis dette var en film` er en bok som handler om to jente som heter Arta og Elise. Arta og Elise startet en insta-filmklubb som få flere og flere følgere, men så er det to andre jenter som vil bli med i insta-film klubben, så skilles Elises foreldre. Men flere problemer hjemme kommer opp.

Jeg synes at boka var god. Innholdet i boken er noe som faktisk kunne ha skjedd på ekte. Forsiden på boka var litt plain og det gjorde som at det så ut som boken handlet om noe helt annet. Selv om boken var god er det noen ting jeg vil endre på som at kapitlene hadde vert lengere til et poeng så var det bare en side imellom kapitlene. Boka ble veldig langsomt som gjorde at flere situasjoner igjen tok seg. Også til tider synes jeg at språket ble litt kleint det var mange unødvendige ord som jeg vet ingen ungdommer bruker. Jeg synes også at ordet “liksom” ble skrevet på feil plasser til tider. Det var heller ikke noe spennende som skjedde spenningskurven var ikke på plass.

Hvis jeg skulle ha anbefalt denne boken til noen ville den har vert til de på alderen 12-14. Dette er en bok som ikke burde bli nominert til uprisen. Det var bare flere ting i boken som ikke var på plass og flere ting den manglet. Jeg vil gi denne boken terning kast 3


Eva

hvis dette var en film

Skrevet av 15. desember 2022 av Eva på Inderøy ungdomsskole

Boka «hvis dette var en film» handler om en jente som heter arta. Hun og bestevenninnen Elise har startet en film klubb (ea-film). Men plutselig skjer det ting hjemme til begge to og vennskapet blir satt på prøve.

Jeg syns boken var litt kjedelig. det var på en måte ikke noe store spennings kurver som jeg mener en bra bok må ha. Jeg syns heller ikke at starten var så veldig spennende. Jeg mener at for at en bok skal være bra må det ha en bra start som forteller deg at du må lese videre i boken. Det gjorde ikke denne boken. I boken var det en fin ordbruk. De hadde valgt å ta ord som mange ungdommer i dag kjenner seg i igjen i. det tenker jeg at var lurt. Jeg gir boken terning kast 3 på grunn av at det det ikke var så mye spenning, at starten ikke var så veldig bra, men bra fordi de hadde klart å bruke mange ord som vi ungdommer bruker mye.

Vis flere anmeldelser

Til toppen