Hvileløs

Tina Trovik Cappelen Damm 2016 22 anmeldelser

På vei til skolen legger Emma merke til en gutt som henger utenfor T-banen. Det viser det seg snart at ingen av venninnene ser ham, bare Emma. Alex er et gjenferd. Han har ingen hukommelse om hvem han er eller Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Gabriel Hesjadalen

Gabriel Hesjadalen

Skrevet av 1. desember 2016 av Gabriel Hesjadalen på Stor-Elvdal ungdomsskole

Ikke lett når man blir vitne til drap

Emma har funnet ut at hun har fått den spesielle evnen om at hun kan se spøkelser og alt det åndelige. Hun møter et gjenferd ved t-banen, som ikke vet hvem han er. Det eneste gjenferdet vet, er at han heter Alex og at det var noe riktig, riktig galt som skjedde den dagen han døde. Men mens hun utforsker bøker, hus og bilder, blir hun vitne til drap og hun finner ut at det ikke bare dreier seg om gjenferdet Alex.
Dette er en veldig spennende bok der man kan skjenne seg litt inn i, hvis man har en god fantasi.
Denne boka liker jeg veldig godt, fordi jeg kan se for meg et flertall av hendelser i boka og jeg elsker både spenning og drama. Det er vanskelig å legge fra meg boka og dette gjør også at det blir litt mer spennende og lese.

Terningkast: 6


Eskild Jansen

Eskild Jansen

Skrevet av 30. november 2016 av Eskild Jansen på Åretta ungdomsskole

Hvileløs
Boka Hvileløs handler om Emma som møter et gjenferd som heter Alexander og de prøver og finne ut hvem han var og hvordan Alexander døde.
Boka har med gode beskrivelser av det å være en «detektiv». Det er masse spenning i boka som jeg ikke forventet at det skulle være og forfatteren klart å skrive så jeg måtte finne ut hva som skjedde og klarte ikke å legge fra meg boken. Jeg gir den terningkast 6 og anbefaler den til u-prisen.


Lise Winje Eidsmo

Lise Winje Eidsmo

Skrevet av 30. november 2016 av Lise Winje Eidsmo på Vikhammer ungdomsskole

Boken Hvileløs er skrevet av Tina Trovik. Boken handler om ei jente som heter Emma. Faren hennes er død, og moren er nesten aldri hjemme. Emma bor hjemme alene. En dag skjer hun en gutt med svarte solbriller og litt gamle klær som henger utenfor T-banen hver dag. Men det er bare Emma som ser han. Ingen av vennene hennes ser han. Etter en stund kommer Emma i kontakt med han. Alt han husker er at han heter Alex. Emma og Alex prøver og finne ut hva som skjedde med Alex. Emma begynner på en ny skole bare fordi hun prøver å hjelpe Alex. Det skjer mye rart og ene venninnen til Milla og Emma blir drept. Hvem drepte henne? Og hva skjedde med Alex? Jeg synes at boka er en blanding mellom en spenning og drama bok. Jeg synes at forsiden skulle blitt litt endret på. For å være helt ærlig så fikk jeg egentlig ikke så veldig lyst til å lese den.
Forsiden til boka passer litt til det som skjer. Det er bilde av en gutt med svarte solbriller og med en hette over hodet. Han har på seg svarte klær. Han er veldig lys i ansiktet, nesten grå hvit. Jeg synes at forsida passet litt til boka, siden bildet er av Alex, i boka forklarer Tina(forfatteren) hvordan han ser ut, så du skjønner at det er Alex. Jeg skjønner ikke hvorfor øyet hans lyser rødt. Jeg synes at tittelen passer til boka siden Alex virrer bare rundt ved T-bane stasjonen i håp om at noen skal se han. Han vil prøve og finne ut hva som skjedde med han.
Jeg likte boken veldig godt, den var spennende og det skjedde noe ganske ofte. Du ble ikke bare sittendes å lese kjedelige ting. Boka var vanskelig å legge i fra seg noen ganger. Jeg hadde bare lyst til å lese videre. Jeg ble noen ganger litt frustrert over noen av karakterene. Jeg ble egentlig veldig skuffet når jeg var ferdig med boken, siden jeg synes den var veldig bra. Jeg skulle ønske at den varte litt lenger. Jeg synes at slutten var litt teit. Jeg synes det var litt rart at Emma fikk for seg at det var Petra som hadde drept Alex og Filippa. Når hun sa det til Petra nektet hun først og så sa hun at det var hun som hadde drept dem. Det var en litt kjedelig slutt synes jeg, men resten av boka var veldig bra så jeg gidder ikke å henge meg så veldig mye borti det med slutten.
Emma var veldig grei, men litt merkelig noen ganger. Jeg synes hun var snill som gjorde så mye som hun gjorde bare for å hjelpe et gjenferd som døde for over tjue år siden, som hun ikke viste hvem var engang. Jeg synes at Milla var veldig bortskjemt og forventet at alle skulle gjøre som hun ville. Moren hennes var en skikkelig bitch. Alex kunne være litt merkelig og frekk, men jeg skjønner veldig godt at han ville finne ut av hva som skjedde med han. Jeg kjente meg egentlig ikke igjen i noen av personene, siden nesten ingen er like.
Boka er egentlig ikke så veldig realistisk, siden Alex er et gjenferd. Jeg tror ikke på gjenferd. Jeg kjente meg ikke så mye igjen i boken , siden den er ikke realistisk. Jeg tror ikke at dette kunne ha skjedd på ekte.
Jeg synes at boka var veldig lett å lese. Jeg er ikke så veldig glad i tunge bøker siden da gidder jeg aldri å lese dem ferdig, så derfor var det veldig greit at boka ikke var så veldig tung å lese. Setningene var skrevet sånn at det var lett å forstå hva som skjedde. Du satt ikke bare der å leste mens du skjønte ingenting.
Jeg har lest noe lignende før, og jeg synes også at den boka var bra. Jeg liker sånne typer bøker veldig godt så jeg er glad for at jeg valgte den boka.
Jeg vet egentlig ikke helt hva temaet/budskapet var. Jeg tror at dette er en bok andre ungdommer har lyst til å lese. Jeg synes at andre også bør prøve å lese den. Det er en veldig bra bok.
Jeg anbefaler boken til folk som liker litt lettleste bøker og de som liker litt spenning. Jeg gir boka terningkast 5, siden det var en veldig bra bok, men slutten og forsida ødela litt. Derfor vipper den ned til en 5 ikke 6.
Jeg synes at den burde bli nominert til Uprisen.


Kristoffer Gustu

Kristoffer Gustu

Skrevet av 14. november 2016 av Kristoffer Gustu på Stor-Elvdal ungdomsskole

Spennende og morsom
Boka Hvileløs handler om spennende mysterier og gjenferd. Hovedpersonen Emma ser en skygge ved T-banen hver gang hun går forbi. En dag bestemmer hun seg for å gå bort til skikkelsen, som viste seg å være en gutt på hennes alder, med en merkelig klesstil. Etter dette møtet begynner gutten å følge etter Emma. Emma finner ut at gutten er et gjenferd. Etter hvert bestemmer Emma seg for å finne ut når han døde, hvem han er og hvor han kommer fra.
Emma er en tenåringsjente som liker å være alene, og hun sier hva hun mener og hun er ikke redd for noe.
Boka er spennende fordi det er alltid noe spennende som skjer. Man bør lese boka hvis man liker bøker som har mye spenning og mysterier.
Boka får terningkast 5 fordi den var lettlest og den var veldig spennende. Den burde bli nominert til Uprisen.


Ingeborg Sørum

Ingeborg Sørum

Skrevet av 11. november 2016 av Ingeborg Sørum på Raufoss ungdomsskole

Imponerende og gripende

"Hvileløs" er helt ærlig en av de beste bøkene jeg noensinne har lest. Forfatteren forstår seg veldig tydelig på ungdomshjernen og hvordan unge ønsker at bøker skal være.
Boka handler om Emma, en normal tenåringsjente som har problemer med å passe inn, noe mange ungdommer kan kjenne seg igjen i. Hun blir oppmerksom på en gutt som henger utenfor togstasjonen hver eneste dag. Gutten, som heter Alex, viser seg å være et gjenferd med hukommelsessvikt. Han aner nemlig ikke hvem han er, hvor han kommer fra, eller når han døde. Emma er hans siste håp, og sammen setter de i gang etterforskingen. Boken videre byr på spenning, utallige mysterier og tenåringsdrama.

Jeg er veldig imponert over at forfatteren forstår ungdommenes tankesett og språk så godt. Dessuten har hun klart å kombinere krim og drama på en veldig bra måte, siden det ikke blir for mye eller forvirrende, noe unge setter pris på når de skal lese. Jeg vil si at den er ganske original, siden det er en kul vri i forhold til de typiske krimbøkene for ungdom.

Handlingen i "Hvileløs" gikk inn på meg, fordi mye av det som skjedde var så tragisk. I tillegg kunne jeg føle frustrasjonen til Alex, som ikke hadde noe inntrykk av at noen hadde brydd seg om at han døde.Karakterene virker veldig levende og man får en slags tilknytning til dem. Dessuten er spesielt hovedkarakteren lett å identifisere seg med, noe som jeg mener er veldig viktig i bøker for ungdom. Jeg vil gi den et terningkast 6 fordi jeg har virkelig ikke noe galt å si om boka. Etter min mening så har forfatteren lyktes, og den burde definitivt bli nominert.

Vis flere anmeldelser

Til toppen