Hvileløs

Tina Trovik Cappelen Damm 2016 22 anmeldelser

På vei til skolen legger Emma merke til en gutt som henger utenfor T-banen. Det viser det seg snart at ingen av venninnene ser ham, bare Emma. Alex er et gjenferd. Han har ingen hukommelse om hvem han er eller Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Dina Utstumo Skoglund

Dina Utstumo Skoglund

Skrevet av 8. november 2016 av Dina Utstumo Skoglund på Åretta ungdomsskole

Nær døden-opplevelse
Boken er spennende med bra spenningstopper som gjør at du vil lese videre. Tittelen i seg selv kunne vært mer innbydende men i forhold til innholdet i boka passer den bra. Sjangeren på boken er grøsser noe jeg synes er lite av i starten men det forbedrer seg utover i boka. Jeg synes boken minner meg litt mer om en krimbok. Det er spenningstopper gjennom hele boken men jeg føler at spenningstoppen på slutten bli litt kjedelig i forhold til resten av boka.

OPPSUMMERING: Boken er godt skrevet og vanskelig å legge fra seg. Forfatteren bruker et passe komplisert språk som gjør teksten mulig å forstå uten at boka blir for kjedelig. Den passer like bra for jenter som for gutter. Jeg gir boken terningkast 5 fordi jeg ble lett revet med og følte at jeg var Emma fra start til slutt. Spenningstoppene er bra skrevet med detaljer som gjør at boken skiller seg ut fra andre grøssere. Men den mangler det lille ekstra som ville gjort boka komplett.


Bjørnar Torsvik Bauge

Bjørnar Torsvik Bauge

Skrevet av 2. november 2016 av Bjørnar Torsvik Bauge på Sandnes skule

«Hvileløs»
Tina Trovik
220 sider
Bjørnar Torsvik Bauge
Sandnes Skule
05.10.16
På vei til skulen legge Emma merke til ein gut som heng utafor T-bana. Det vise seg snart at ingen av venninnene ser han, berre Emma. Alex er eit gjenferd. Han husker bare ikkje kven han er eller korleis han har komme her . Det finnest berre eit sårt minne om noko som gjekk veldig, veldig galt. Emma begynner å nøsta, snart vise det seg at det er meir ved mysteriet Alex enn det ho trudde.
Denne boka var uinteressant. Eg klarte ikkje å gjenkjenna meg i denne bok. Eg liker krim og mysterier, men når du blandar inn urealistiske skapningar og ting mistar eg heilt interessen. Eg synest og at handlinga var forvirrande og stillegåande. Eg klarte heller ikkje å forstille meg eller sjå for meg bildet av korleis omgjevnadene og nokon personane såg ut. Så eg vil gje denne boka terningkast 2, fordi den ikkje har den skildringa og handlinga som eg ville vore interessert i. Den var ikkje heilt vekke, men forsatt ikkje noko for meg.


Jonas

Jonas

Skrevet av 31. oktober 2016 av Jonas på Jevnaker skole

Det hele startet med at Emma så en gut på en tog stasjon men ingen andre så han. Men en dag gikk hun bort til han og begynte og snakke og ta fant Emma ut at han var et gjenferd. og da jobber de sammen for og finne ut hvordan han døde fordi det er ingen som vet hvordan han døde. så Emma leter i bøker og gamle aviser for og finne ut hvordan Alex døde.
det var en bra bok med mye godt innhold. selv er jeg ikke noe glad i og lese men boken var ganske vanskelig og legge fra seg når du var mitt inni noe spennende. jeg syntes forfatteren har gjort en god jobb med å skrive denne boka. fordi han prater bra ungdoms språk og han treffer skikkelig med tema. jeg liker sånn tema som dette i en bok.
jeg gir boken en vel fortjent 5 fordi det var så spennende og jeg syntes denne boken definitivt burde bli valgt til u-prisen fordi dett er en bra ungdoms bok


Sander Andre

Sander Andre

Skrevet av 24. oktober 2016 av Sander Andre på Lundehaugen ungdomsskole

Døde og levende går rundt oss!
Hvileløs: Mellom Levende Og Døde

Hvileløs er en spennende bok for ungdommer mellom 13 og 15 år. I boka blir du kjent med de to hoved personene Emma og Alex. Boka handler om et gjenferd som møter ett menneske som kan se og høre hva han sier, der de prøver og finne ut mysteriet om hvordan han døde. Mens boka kan være spennende, blir den kanskje litt kjedelig, men blir spennende igjen.

Boka kan inneholde litt snakk om gørr men er fremdeles bra. Den er kjekk og spennende, og lett å forstå. Terning kast: 5.


Trine Helene Arntsen

Trine Helene Arntsen

Skrevet av 21. oktober 2016 av Trine Helene Arntsen på Ankenes skole

Hvileløs (mellom levende og døde)

Hvileløs er ei spennende bok om ei helt vanlig jente som går på skole og som har et helt vanlig liv. Helt til hun ser en gutt som står ved jernbanen, som bare hun kan se. Hun begynner å tro at hun hallusinerer helt til hun sa hei, og plutselig begynte å snakke med han. Gutten er et gjenferd som ikke vet hvem han er og hvordan han døde, det eneste gutten husker er at han heter Alex

Boken følger disse to ungdommene som gjør alt de kan for å finne ut mer om han. Og i samme slengen finne ut hvorfor hun kan se Alex og ingen andre. Kommer de til å finne svaret og løsningen på mysteriet?
Den eneste som jeg ikke synes var like bra var at slutten var veldig brå.

Det er en farlig reise med mye spenning og det skjer ting hele tiden, den passer for både gutt og jente. Jeg gir denne boken terningkast 5+

Vis flere anmeldelser

Til toppen