Hvileløs

Tina Trovik Cappelen Damm 2016 22 anmeldelser

På vei til skolen legger Emma merke til en gutt som henger utenfor T-banen. Det viser det seg snart at ingen av venninnene ser ham, bare Emma. Alex er et gjenferd. Han har ingen hukommelse om hvem han er eller Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Anne Mia

Anne Mia

Skrevet av 19. desember 2016 av Anne Mia på Søndre Land ungdomsskole, 9A

Tittel: Hvileløs, mellom levende og døde
Forfatter: Tina Trovik

Boka handler om Emma som på veg til skolen legger merke til en litt "unormal" gutt på t-banen, hun finner også fort ut at det bare er hun som kan se denne gutten. Det syns hun er litt skremmende i starten men etterhvert vil hun bare finne ut mer og mer om hva som skjedde med han.
Denne boka må være den mest spennende boka jeg noen gang har lest! Etterhvert som man kommer lenger inn i boka kommer man bare nærmere og nærmere å løse forsvinnings mysteriet til den "unormale gutten".

Denne boka anbefales på det sterkeste men kanskje aller mest for ungdommer i alderen 13 til 16 år. Denne boka fortjener virkelig å bli nominert til uprisen! Terning kast 6!!


anders

anders

Skrevet av 15. desember 2016 av anders på Hyllestad skule

Hvileløs
Forfattar: Tina Trovik
Boka handlar om at ei jente som heiter Emma. Ho møter eit gjenferd på t -bana som heiter Aleksander. Etter at Aleksander møter Emma, følger han etter ho. Emma prøver å finne ut kven han var, og korleis han døde.
Boka har mange spenningstoppar og er veldig gøy og lese. Denne boka burde bli nominert til uprisen fordi den er lett og lese og er spennande. Eg vil gi terningkast 5.


Andrrea Flatebø-Rislå

Andrrea Flatebø-Rislå

Skrevet av 14. desember 2016 av Andrrea Flatebø-Rislå på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

Bokanmeldelse av:
Hvileløs
Mellom levende og døde
Av: Tina Torvik
Sjanger: Spenning og drama.
Boken handler om ei ungdomsjente som heter Emma, hun er ikke den mest populære jenten på skolen og har aldri med seg noen fra skolen hjem. En dag på t-banen på vei hjem fra svømmingen ser Emma en blond gutt henge under trappen. Han er ganske mystisk med den lange luggen, solbrillene og 90-tall stilen sin. Emma blir kjent med gutten som heter Alex som er like gammel som henne selv, men noe er annerledes, han er et gjenferd. Alle minnene hans utenom navnet er borte, så sammen prøver de å finne ut hvem han er og hvordan han døde.
Jeg vil si denne boken er bra, men ikke den mest fantastiske jeg har lest. Den begynte bra, men etter hvert ble det mye mer fokus på tenåringslivet til Emma enn hva boken egentlig skulle handlet om. Å finne ut hva som skjedde med Alex.
Man burde lese denne hvis man både er interessert i livet til tenåringer og en krimgåte. Den sier mye om hva som skjer med Emma og Alex som er mye spennende og om familien til Alex også, som Emma klarer å finne.
Denne boken handler egentlig om hvem Alex var, hva som skjedde med han og hvorfor han ikke er på den andre siden ennå.

Det jeg tror boken prøver å si er at hvis du virkelig vil finne ut av noe og jobber veldig hardt for det, finner man det ut til slutt.
Boken forteller absolutt om hvordan det er å være ung i både rike og litt mindre rike versjoner. Den forteller om problemene og fordelene til ungdommene.
Styrken til boken syntes jeg er hvordan den er skrevet på. Det er gøy å lese hvordan forfatteren fremstiller karakterene og livene deres. Jeg likte godt begynnelsen, noe som gjorde at jeg fortsatte å lese i den.
Svakheten til boken er at etter hvert ble det mye ungdoms- drama, som jeg syntes forfatterne skulle ha brukt på mysteriet om døden til Alex og egentlig om Emmas familien som man får høre ganske lite om.
Jeg syntes boken burde nomineres til U-prisen. Selv om den ikke var min favoritt, er det sikkert andre som vil like den. Jeg gir den terningkast 4 pluss.


Christine

Christine

Skrevet av 13. desember 2016 av Christine på Ankenes skole

Denne boken handler om ei jente som heter Emma. Emma finner snart ut at hun kan se en gutt som ingen andre kan se. Hun synes dette er skummelt i begynnelsen, men snart finner hun dette veldig interessant. Denne gutten er et gjenferd som ikke husker noe av hans liv før han døde, han het Alexander. Emma sitt prosjekt bli da å finne ut alt hun kan om Alexander, hvordan han døde og om familien hans. Hun blir nesten som en detektiv. Boken var litt treg med å komme til poenget, men når den var kom til handlingen var den spennende. Tror ikke den blir like spennende hvis man ikke interesserer seg i overnaturlige ting.

Terningkast: 4


Matias Lerberg

Matias Lerberg

Skrevet av 12. desember 2016 av Matias Lerberg på Volda ungdomsskule

Treig

Denne boka handlar om ei jente som ein dag legger merke til ein gut som står for seg sjølv med t-banestasjonen. Kvar gong ho går forbi, står han på akkurat same plass med dei same kleda. Ein dag bestemmer ho seg for å gå bort til han. Men det ho snart finn ut, er at han er eit gjenferd som berre ho kan sjå. Denne guten hugsar ikkje noko frå kva som skjedde med han når han levde. So når dei skal finne ut av historia til guten, blandar ho seg opp i mykje trøbbel.
Eg syntest denne boka var heilt grei. Den var ganske treig i starten, men når eg kom meg litt inni ho, syntest eg spenningskurva økte. Det eg også ikkje likte heilt med boka, var at det var ganske lite truverdig det som skjedde, at ein dag står det ein gut på t-banestasjonen som kun ho kan sjå fordi han er død. Det gir so lite meining korfor akkurat ho skal kunne sjå han og at alle ikkje kan sjå han. Men boka var ganske lettlest, so denne boka passer kanskje for deg visst du likar bøker som er litt overnaturlege.
Eg vil gi denne boka terningkast 4. Eg syntest ikkje denne boka burde bli dominert til uprisen i år fordi den var ganske treig i starten og at det ga svært lite meining det som skjedde seinare i boka også.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Lise Winje Eidsmo

Lise Winje Eidsmo

Skrevet av 30. november 2016 av Lise Winje Eidsmo på Vikhammer ungdomsskole

Boken Hvileløs er skrevet av Tina Trovik. Boken handler om ei jente som heter Emma. Faren hennes er død, og moren er nesten aldri hjemme. Emma bor hjemme alene. En dag skjer hun en gutt med svarte solbriller og litt gamle klær som henger utenfor T-banen hver dag. Men det er bare Emma som ser han. Ingen av vennene hennes ser han. Etter en stund kommer Emma i kontakt med han. Alt han husker er at han heter Alex. Emma og Alex prøver og finne ut hva som skjedde med Alex. Emma begynner på en ny skole bare fordi hun prøver å hjelpe Alex. Det skjer mye rart og ene venninnen til Milla og Emma blir drept. Hvem drepte henne? Og hva skjedde med Alex? Jeg synes at boka er en blanding mellom en spenning og drama bok. Jeg synes at forsiden skulle blitt litt endret på. For å være helt ærlig så fikk jeg egentlig ikke så veldig lyst til å lese den.
Forsiden til boka passer litt til det som skjer. Det er bilde av en gutt med svarte solbriller og med en hette over hodet. Han har på seg svarte klær. Han er veldig lys i ansiktet, nesten grå hvit. Jeg synes at forsida passet litt til boka, siden bildet er av Alex, i boka forklarer Tina(forfatteren) hvordan han ser ut, så du skjønner at det er Alex. Jeg skjønner ikke hvorfor øyet hans lyser rødt. Jeg synes at tittelen passer til boka siden Alex virrer bare rundt ved T-bane stasjonen i håp om at noen skal se han. Han vil prøve og finne ut hva som skjedde med han.
Jeg likte boken veldig godt, den var spennende og det skjedde noe ganske ofte. Du ble ikke bare sittendes å lese kjedelige ting. Boka var vanskelig å legge i fra seg noen ganger. Jeg hadde bare lyst til å lese videre. Jeg ble noen ganger litt frustrert over noen av karakterene. Jeg ble egentlig veldig skuffet når jeg var ferdig med boken, siden jeg synes den var veldig bra. Jeg skulle ønske at den varte litt lenger. Jeg synes at slutten var litt teit. Jeg synes det var litt rart at Emma fikk for seg at det var Petra som hadde drept Alex og Filippa. Når hun sa det til Petra nektet hun først og så sa hun at det var hun som hadde drept dem. Det var en litt kjedelig slutt synes jeg, men resten av boka var veldig bra så jeg gidder ikke å henge meg så veldig mye borti det med slutten.
Emma var veldig grei, men litt merkelig noen ganger. Jeg synes hun var snill som gjorde så mye som hun gjorde bare for å hjelpe et gjenferd som døde for over tjue år siden, som hun ikke viste hvem var engang. Jeg synes at Milla var veldig bortskjemt og forventet at alle skulle gjøre som hun ville. Moren hennes var en skikkelig bitch. Alex kunne være litt merkelig og frekk, men jeg skjønner veldig godt at han ville finne ut av hva som skjedde med han. Jeg kjente meg egentlig ikke igjen i noen av personene, siden nesten ingen er like.
Boka er egentlig ikke så veldig realistisk, siden Alex er et gjenferd. Jeg tror ikke på gjenferd. Jeg kjente meg ikke så mye igjen i boken , siden den er ikke realistisk. Jeg tror ikke at dette kunne ha skjedd på ekte.
Jeg synes at boka var veldig lett å lese. Jeg er ikke så veldig glad i tunge bøker siden da gidder jeg aldri å lese dem ferdig, så derfor var det veldig greit at boka ikke var så veldig tung å lese. Setningene var skrevet sånn at det var lett å forstå hva som skjedde. Du satt ikke bare der å leste mens du skjønte ingenting.
Jeg har lest noe lignende før, og jeg synes også at den boka var bra. Jeg liker sånne typer bøker veldig godt så jeg er glad for at jeg valgte den boka.
Jeg vet egentlig ikke helt hva temaet/budskapet var. Jeg tror at dette er en bok andre ungdommer har lyst til å lese. Jeg synes at andre også bør prøve å lese den. Det er en veldig bra bok.
Jeg anbefaler boken til folk som liker litt lettleste bøker og de som liker litt spenning. Jeg gir boka terningkast 5, siden det var en veldig bra bok, men slutten og forsida ødela litt. Derfor vipper den ned til en 5 ikke 6.
Jeg synes at den burde bli nominert til Uprisen.

Til toppen