Hver morgen dyppet min søster brystene i isvann for å bli pen

2017 37 anmeldelser

Mariam (17) bor i Aleppo. Hun lever sammen med lillebroren i en utbombet kjeller i østdelen av byen. Foreldrene er ikke der lenger. Nå trenger den syke broren Luka akutt hjelp. Mariam bestemmer seg for å flykte ut av Syria, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Marthine

Marthine

Skrevet av 30. august 2018 av Marthine på øygard ungdomskole

Uten foreldre i krig

Jeg opplevde at utdraget har et budskap om hvordan det oppleves å være i et land der det er krig uten forelder. Det får med viktige detaljer som gjør den til en realistisk og spennende roman. Det er en god bok for ungdommer som vil vite mer om hvordan det føles å være et barn i krig.


Anna

Anna

Skrevet av 30. august 2018 av Anna på Øygard ungdomssole

FLUKTEN UTEN FORELDRE

Boken handler om Miriam som er 17 år og lillebroen Luka. De bor i kjelleren i ett bombet hus i Aleppo i Syria. Foreldrene til de to søsknene er døde. Miriam har lyst til og flykte til "verdens fineste land". Det har hun dessverre ikke mulighet til, fordi broren hennes Luka er syk. Om Miriam drar vet hun ikke hva som har skjedd med han når hun møter han igjen. Der de bor har de ikke mulighet til å få tak i noen fordi de har ikke strøm mat eller vann. De ligger bare å hører på helikoptrene som flyr over dem og slipper bomber.

Jeg syntes denne boken var trist , realistisk og utrolig bra, fordi det kan kanskje gjøre sånn at ungdommer begynner og forstå hvordan andre i denne verden faktisk har det, og vi faktisk er ganske heldige som bor her vi bor. Denne boken anbefaler jeg på det sterkeste fordi jeg syntes det er viktig at vi vet hvordan andre har det, og hvordan livet er i krig. Jeg anbefaler den også for det som vil lese en spennende roman.


Selina

Selina

Skrevet av 30. august 2018 av Selina på Øygard

I kjelleren på et bombet hus

Hver morgen dyppet min søster brystene i isvann for å bil pen er en bok som handler om en foreldreløs jente som bare har broren sin igjen. Hun bor i Syria under krigen. Miriam og lillebroren bor i et rom laget av bøker i kjelleren på et hus som de før bodde i, men som nå er bombet vekk. Broren Luka er syk og Miriam tørr ikke å forlate ham. De drømmer om å flykte vekk fra krigen, til vredens rikeste land.

Min mening
Denne boken var spennende og jeg fikk lyst til å lese mer. Den får deg til å tenke på hvordan folk har det under krig. Jeg anbefaler denne boken for deg som er interessert i dette eller bare har lyst til å lese en spennende roman.


Nhat

Nhat

Skrevet av 30. august 2018 av Nhat på Øygard ungdomsskole

ALENE I EN BOMBET BY UTEN FORELDRE

Utdraget handler om Miriam, en 17 år gammel jente som bor i en bombet by i Syria sammen med sin lillebror Luka. De drømmer om å flykte til "verdens fineste land". Miriam vil ikke forlate lillebroren sin fordi hun vet at hvis hun forlater han, så kan noe galt skje med han.

Jeg syntes at utdraget av boken var spennende og trist. Den forteller oss at ikke alle i verden har det like bra som oss. Jeg anbefaler denne boken til folk som liker krig og flukt.


Markus

Markus

Skrevet av 30. august 2018 av Markus på Øygard Ungdommeskole

På flykt

Boken handler om Miriam og broren hennas Luka som har lyst å reise vekk fra Syria. Luka er syk og hvis Miriam forlater han kan han dø. De har heller ikke mat,drikke eller strøm. Alt de har er bare en liten kjeller og hverandre. Miriam er usikker hva hun skal gjør, hva hun skal gjør eller om de overlever.

Sjanger: Flykt og realistisk

Jeg anbefaler boken, den forteller hva barn og voksne må oppleve i krig. Den forteller også hvordan det er å være flyktning og traumatiske ting bare for å komme inn i ett land. Dette forteller at det er ikke rettferdig i alle land og alle har det ikke bra i verden.

Vis flere anmeldelser

Til toppen