Hver morgen dyppet min søster brystene i isvann for å bli pen

2017 39 anmeldelser

Mariam (17) bor i Aleppo. Hun lever sammen med lillebroren i en utbombet kjeller i østdelen av byen. Foreldrene er ikke der lenger. Nå trenger den syke broren Luka akutt hjelp. Mariam bestemmer seg for å flykte ut av Syria, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ava

Barn i krig

Skrevet av 3. juni 2021 av Ava på Tromstun

Denne boken handler om Miriam og hennes lillebror Luka som bor i Syria. De går igjennom krig og har dratt fra hjemmet, katten og vennene i homs. Deres nye hjem blir bombet og nå gjemmer Miriam og luka seg i et bok fort i kjelleren, Nå er det bare de igjen Søsteren, Moren og Faren er døde og Luka er syk. Miriam ønsker å komme seg til "verdens beste land" først må hun finne en måte å hjelpe Luka.

Jeg syntes boka var bra, trist og litt rar. Det er spennene og se hvordan en 17 år gammel jente prøver å hjelpe boren hennes og hvilke valg hun må ta så han skal kunne klare seg, for Miriam har bare Luka igjen.


Ella

I krig uten foreldre

Skrevet av 3. juni 2021 av Ella på Tromstun

Denne boken handler om Miriam(17) og hvordan hun og broren Luka overlevde uten foreldre i en krig i Syria. Miriam vil dra til verdens fineste land, men kan ikke siden Luka blir syk.

Jeg likte boken veldig mye, den var spennende, men samtidig var den veldig trist. Jeg syns boken er fantastisk skrevet. Jeg likte og lese denne boken siden du får fakta(tror det er en fakta bok). Det er bra at forfatter har snakket med folk som vet hvordan der er og vokse opp med krig så det blir så realistisk som mulig. For meg er også dette en fakta bok samtidig som en svak roman


Marthine

Marthine

Skrevet av 30. august 2018 av Marthine på øygard ungdomskole

Uten foreldre i krig

Jeg opplevde at utdraget har et budskap om hvordan det oppleves å være i et land der det er krig uten forelder. Det får med viktige detaljer som gjør den til en realistisk og spennende roman. Det er en god bok for ungdommer som vil vite mer om hvordan det føles å være et barn i krig.


Anna

Anna

Skrevet av 30. august 2018 av Anna på Øygard ungdomssole

FLUKTEN UTEN FORELDRE

Boken handler om Miriam som er 17 år og lillebroen Luka. De bor i kjelleren i ett bombet hus i Aleppo i Syria. Foreldrene til de to søsknene er døde. Miriam har lyst til og flykte til "verdens fineste land". Det har hun dessverre ikke mulighet til, fordi broren hennes Luka er syk. Om Miriam drar vet hun ikke hva som har skjedd med han når hun møter han igjen. Der de bor har de ikke mulighet til å få tak i noen fordi de har ikke strøm mat eller vann. De ligger bare å hører på helikoptrene som flyr over dem og slipper bomber.

Jeg syntes denne boken var trist , realistisk og utrolig bra, fordi det kan kanskje gjøre sånn at ungdommer begynner og forstå hvordan andre i denne verden faktisk har det, og vi faktisk er ganske heldige som bor her vi bor. Denne boken anbefaler jeg på det sterkeste fordi jeg syntes det er viktig at vi vet hvordan andre har det, og hvordan livet er i krig. Jeg anbefaler den også for det som vil lese en spennende roman.


Selina

Selina

Skrevet av 30. august 2018 av Selina på Øygard

I kjelleren på et bombet hus

Hver morgen dyppet min søster brystene i isvann for å bil pen er en bok som handler om en foreldreløs jente som bare har broren sin igjen. Hun bor i Syria under krigen. Miriam og lillebroren bor i et rom laget av bøker i kjelleren på et hus som de før bodde i, men som nå er bombet vekk. Broren Luka er syk og Miriam tørr ikke å forlate ham. De drømmer om å flykte vekk fra krigen, til vredens rikeste land.

Min mening
Denne boken var spennende og jeg fikk lyst til å lese mer. Den får deg til å tenke på hvordan folk har det under krig. Jeg anbefaler denne boken for deg som er interessert i dette eller bare har lyst til å lese en spennende roman.

Vis flere anmeldelser

Til toppen