Hvem drepte Ibsen?

Øystein Runde Gyldendal 2016 12 anmeldelser

I et Norge-Sverige som stadig angripes av troll, zombier, roboter og troll-zombie-roboter, er Ibsen og hans kolleger i De Fire Store det eneste som hindrer den søkkrike og høyteknologiske hovedstaden Kristiania i å drukne i monstre. Derfor er det også Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Vilde Kristiansen

Vilde Kristiansen

Skrevet av 12. desember 2016 av Vilde Kristiansen på Rørvik skole

Stakkar liksom Ibsen
Boka handler om De Fire Store som holder levendedøde, troll og roboter unna hovedstaden Kristiania(Oslo). Derfor ligger hovedstaden tynt an når de bare er tre igjen til å gjøre jobben, og som at det ikke var nokk avslutter Hulda Garbog jobben om og nedkjempe troll sånn at hun kan finne morderen til Ibsen.
Boka for meg virket som ett kjempe bra konsept, men endte mer i et stort spørsmål. Det er rotete setninger og ting som roter til flyten og gjør boka tung å lese. Det er jo en tegneseriebok og den skal jo ikke ha lange beskrivelser av ting, men tingene som skjer gir lite mening og blir dårlig forklart.
Det blir ofte lagt inn små hint om hva som har skjedd med Ibsen som gjør boka spennende og er et lurt tillegg. Man finner også små tegninger som er ¨dirty¨ og gjør bok morsom, men det er ikke mer enn det som fanger leserne og boka blir bare et rart rot. Tegningene er morsomt laget og alt eller er super bra. Var vare det at alt som skjedde i boka ble bare rot.
Terningkast 3


Noah

Noah

Skrevet av 6. desember 2016 av Noah på Verket skole

Hvem drepte egentlig Ibsen?

For å være helt ærlig, så skjønte jeg ikke bæret av denne boka. Den er en tegneserie med svart hvite tegninger, og snakkebobler som man fort ble forvirret av. Boka inneholdt mange kjente, tidligere forfattere. Det er noen som kalles «de fire store» som også er med i denne boka, noen som jeg helt ærlig, aldri har hørt om.
Boka var til tider helt umulig å forstå, dette tror jeg er fordi man må skjønne litt av bakgrunnen til denne boka. Vite noe om forfatteren og hvordan han skriver, også litt om litteraturhistorien (noe som man ikke lærer seg før 10 klasse). Troverdigheten i denne boka var veldig liten. Det var alt fra troll til griser som hadde bein.
Jeg prøvde så hardt jeg kunne å lese videre på denne boken, men til slutt måtte jeg gi opp. Det jeg tenker var grunnen til at den ble så vanskelig, er nok alderen. Altså min egen alder. Boka passer nok for disse, «eldre folk». Folk som har litt mer kunnskap om gamle forfattere og lignende. Altså jeg mener at denne boka passer for folk fra 30 års alderen og opp. Det høres veldig gammelt ut, men jeg tror rett og slett ikke noen under den alderen vil forstå boken.


Jonathan Wang-Norderud

Jonathan Wang-Norderud

Skrevet av 25. november 2016 av Jonathan Wang-Norderud på Midtstuen skole

Tittel: Hvem drepte Ibsen
Forfatter: Øystein Runde
Sidetall: 176

Da jeg først plukket opp boken forventet jeg en «grei» historie om noe overdrevet fantasi med troll, zombier og Ibesen? Men da jeg åpnet boken for å lese ble jeg overrasket, tegneserie? Ja, boken er en eneste stor tegneserie.
Historien er veldig rotete og mangler spenning. Er det en ting boken ikke mangler er det «rar» humor. Sigurd Ibsen som nazist superhelt og naken Ibsen som stormer slottet for å redde den norsk-svenske kongen er bare forbokstaven. Det er mange ting som ikke blir bra forklart i boken og jeg stilte meg mange spørsmål som jeg ikke fikk svar på.

Boken går under sjangeren fiksjon med enkelte fakta. Den er veldig original, noe som forsovet er positivt.

Boken bruker flere banneord og har flere upassende bilder.

Hvem drepte Ibsen er en morsom, lite spennende tegneserie. Den passer etter min mening best for ungdom 12+ på grunn av banneord og de «upassende» bildene.

Terningkast: 4 fordi den fikk meg til å le.


Shjalg Ole Næss

Shjalg Ole Næss

Skrevet av 14. november 2016 av Shjalg Ole Næss på Sandnes skule

Tittel: «Kven drepte Ibsen»
Forfattar: Øystein Runde
Sider: ca. 176 Drama, fantasi og død
Henrik Ibsen: Ein trolljeger som og er med i ein gjeng som kallast De Fire Store.
Teikneserien var bare start, kvitt og grått og eg skulle ønska at det var fleire fargar i boka.
«Kven drepte Ibsen» er ei spennande bok og veldig fantasifull. Når Ibsen blir drept var det veldig vanskelig for De Fire Store å finne ein erstatning. Barnefiguren pym blei plutselig ein morder og hadde tenkt til å sprenge kongen av Norge-Sverige unionen.
Det var ikkje så bra at forfattaren viste bilde av at Ibsen og trollet Hokkr var nakne i nokon av sidene. Utan om det var det ei kjempebra bok og eg vil gi boka terningkast 4 fordi den var veldig spennande og hadde masse fantasi.
Shjalg Ole 8. klasse Sandnes skule


Jonas Grønvold

Jonas Grønvold

Skrevet av 11. november 2016 av Jonas Grønvold på Søndre Land ungdomsskole, 9B

Halo folkens, nå har jeg lest ei ny bok vetu. ja boke jeg har lest heter Hvem drepte ibsen, boke ær laga ta Øystein Runde
hva jeg syntes om boka? jeg syntes boka hvar helt ok. Den gjorde så jeg værtfall ikke kjeda mei når je læste boka. Men det je syntes var litt domt dæ var at dæ var mæ litt for mange persjoner i boka. så dæ vart litt hulter tæll bulter. Men boka den var sånn passe lang, itte kjedelig, men helt grei ætter mi meining . vis jeg skar ambefale boka før noen, så må vell dæ bli for unger tæll 13 års alderen, dæ er mi meining. så ær det dætta mæ tærningkast å slik da, så je vil gi boka en god 4 væ.

Vis flere anmeldelser

Til toppen