Hvem drepte Ibsen?

Øystein Runde Gyldendal 2016 12 anmeldelser

I et Norge-Sverige som stadig angripes av troll, zombier, roboter og troll-zombie-roboter, er Ibsen og hans kolleger i De Fire Store det eneste som hindrer den søkkrike og høyteknologiske hovedstaden Kristiania i å drukne i monstre. Derfor er det også Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Maria Dahlen Tinbod

Maria Dahlen Tinbod

Skrevet av 16. desember 2016 av Maria Dahlen Tinbod på Rørvik skole

Trodde tegneserier var morsomme…
Jeg synes Hvem drepte Ibsen var veldig forvirende, og uinteressant. Når jeg lest var det vanskelig å få med seg hva som egentlig skjede, og jeg fikk egentlig mest lyst til å legge fra meg boka, og gjøre noe annet i stede. Denne boka er egentlig en humor/ krim bok, men den lever ikke opp til det. Den har noen øyeblikk som får meg litt til å le, eller som får meg til å lure på hva som kommer til å skje. Men som regel satt jeg bare og kjedet meg. Boka levde ikke opp til forventningene mine, spesielt med tanke på at det var tegneserie. Jeg vil egentlig ikke anbefale denne boka for noen, og jeg gir den en 3-.


Malene Jebsen

Malene Jebsen

Skrevet av 15. desember 2016 av Malene Jebsen på Midtstuen skole

En veldig forvirrende tegneserie
Tittel: Hvem drepte Ibsen?

Boka er en tegneserie i sjangeren krim/Fantasy. Det var mange overnaturlige vesner og skapninger i handlingen og flere ble myrdet.

Denne tegneserien var veldig forvirrende. Jeg forstod veldig lite av innholdet fra start. Det var mye informasjon som aldri ble forklart. Det gjorde at jeg hele tiden datt ut av handlingen. Jeg synes ikke boka var noe spennende. Boka hadde ikke noen spenningstopp. Det skjedde bare masse forvirrende ting jeg ikke skjønte noe av. Det var mange hovedpersoner, og jeg husket aldri hvem som var hvem. Illustrasjonene var veldig voldsomme, blodige og merkelige. Jeg skulle ønske det var fargede illustrasjoner istedenfor svart hvitt. Det hadde gitt fortellingen mer liv. Det var veldig mye skrift på hver side. Derfor synes jeg det var vanskelig å få med seg alt som ble sagt.

Det var mye upassende språkbruk i boka. Hovedpersonene var kjente gamle forfattere som levde for lenge siden. For å forstå mer av boka måtte man kunne litt om disse forfatterne og litteraturhistorie. Det har ikke jeg lært noe om, og da ble bare innholdet mer forvirrende. Boka var derimot original. Jeg har aldri lest noe som kan sammenlignes med denne boka.

Oppsummert er dette en utrolig forvirrende og komplisert tegneserie. Den er ikke spennende og har upassende bilder og ord. Derfor mener jeg man bør være 15 år og eldre for å lese boka. I tillegg må man kunne om kjente norske forfattere. Det som var bra med boka var at den var original. Ellers synes jeg ikke denne boka var godt skrevet. Helt ærlig anbefaler jeg den ikke til andre og gir av denne grunn terningkast: 2


thomas

thomas

Skrevet av 14. desember 2016 av thomas på Vikhammer ungdomsskole

Hvem drepte Ibsen?
er en humor /krim bok. boken er skrevet i en en tegneserie stil.
det er med skapninger som troll og robot zombier.
terning kast 4.


Mads

Mads

Skrevet av 14. desember 2016 av Mads på Vikhammer ungdomsskole

Hvem drepte Ibsen?

Boka er en krim og en fantasibok siden det er en tegne serie og det er troll, robot zombier og flere ting som angre på hva de har gjort. Siden det er en mann som har hindret de å komme til Kristiania for å ta kongen og landet. Det er en mann som het Ibsen, men det var barnas helt Prym som drepte Ibsen med en øks. Det er flere folk som hjelper Ibsen å bekjempe de tingene som kommer til å ødelegge ting i landet. Det er fire folk faktisk som hjelper han. Det er ikke så mye som er på sidene som i en vanlig bok. Denne har av og til er det bare bilder, men maks en halv side i en vanlig bok. Ibsen har en dame som prøvd å redde Ibsen i slutten av boka hun klarer det på en måte siden de holder på med gevær og pistoler og flere skyte våpen. Det er folk som prøver å drepe kongen, men de klarer det ikke siden de andre er så raske til stedet at de ikke rekker det. Ibsen hadde en tvilling bror som var alkoholiker han var full hele tiden det var på grunn av at han hadde vert stengt inn i et rom veldig lenge han var en frisør som har blitt gal.

Bokas forside var det bilde av en død mann det ligger fult av kroppsdeler fra den mannen han har blitt drept med en øks. Mannen har på seg dress og flosshatt å han klarer ikke å gjøre noe selvforsvar siden det er en mystisk person som har gjort det. Jeg synes boka sin forside og tittel passer ganske bra siden det hørte ut som en ganske spennende bok. Forsida og tittelen passet ganske bra siden det var en sammenheng mellom det og det var ikke noe å være redd for siden det var Ibsen som drepte seg selv. Alle trudde det var Prym som gjorde det, men det var det ikke han som gjorde det.


thomas fjuksatd hanssen

thomas fjuksatd hanssen

Skrevet av 14. desember 2016 av thomas fjuksatd hanssen på Rørvik skole

Hvem drepte Ibsen
Jeg ville ikke ha sagt at andre må lese denne boka, grunnen er at det kan bli litt kjedelig etter hvert. Jeg begynte å lese ,men jeg mistet lysten til å lese videre.
Jeg gir boka en 3 fordi jeg ble lei av den, den var kjedelig og jeg ble ikke inspirert av å lese videre

Vis flere anmeldelser

Til toppen