Hva vil folk si

Hilde Hagerup, Iram Haq Cappelen Damm 2019 43 anmeldelser

Dette er historien om et far-datter-forhold som møter store utfordringer. Den handler om om det å være ung og om det å tørre å ta egne valg, om å leve mellom to kulturer og samtidig takle det som forventes av deg uten å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emma

Hva vil folk si?

Skrevet av 3. desember 2019 av Emma på Smestad ungdomsskole

Når Nisha blir fersket sammen med kjæresten hennes snur hele familien seg mot hun. Hun blir testet på alt hun har lært om den pakistanske kulturen sin gjennom hele livet. Hvor langt kommer familien hennes til å gå for å gjøre henne om til den perfekte datter? Denne boka har noen mørke scener som gjør den litt mere spennende. Det var noen deler av boka som stoppa så det tok litt tid før man kom seg videre.

Terningkast 5


Tiril Aasen

Brå slutt

Skrevet av 3. desember 2019 av Tiril Aasen på Smestad ungdomsskole

Hva vil folk si handler om en jente på seksten år som heter Nisha. Hun har en pakistansk far som setter høye krav og en mor som aldri blir fornøyd med det hun gjør. Faren vil at Nisha skal oppleve den pakistanske kulturen, så han tar henne med til Pakistan. Jeg synes at boka var ganske bra. Den begynte litt kjedelig og det tok en liten stund før det spennende begynte, men etter hvert ble den mye bedre. Den var lett å lese og forfatteren skrev på en måte som ikke gjorde det rotete. Boka hopper ikke mellom tider, eller steder, det gjør det mere oversiktlig. Jeg vil gi denne boka et terningkast 4, fordi det var en del ting som var bra, men jeg likte ikke slutten, fordi det slutta så brått.


Tala Al Shaaer

Hva folk vil si

Skrevet av 28. november 2019 av Tala Al Shaaer på Elverum ungdomsskole

Boka handler om en jente fra Pakistan hun får seg en kjæreste som heter Daniel. Foreldrene sier at hun er for ung og at hun enten må gifte seg eller glemme hele kjæreste opplegget. Boka sier om hvordan kulturen til Pakistan er i forhold til her i Norge. Forfatteren utdyper det godt. Jeg syntes boka var ikke så spennende på starten å litt vanskelig å komme igjennom starten av boka, men jeg likte den. Så den får en svak 5


Daniel Heshmati

Hva vil folket fortelle?

Skrevet av 27. november 2019 av Daniel Heshmati på Hauketo skole, 10. trinn

Tittel: «Hva vil folk si»
Bokforlag: Cappelen Damm
Forfatter: Iram Haq & Hilde Hagerup
Antall sider: 109
Sjanger: Drama
Utgivelsesår
«Hva vil folk si» er et ungdommelig drama som handler om livet til seksten år gamle Nisha. Nisha har nettopp fått seg en kjæreste som heter Daniel. Familien mener det er feil at Nisha skal ha kjæreste i en så ung alder. Enten så gifter hun seg eller glemmer hele kjæreste opplegge. Foreldrene til Nisha er fra Pakistan. Samfunnet til Pakistan er helt eksotisk med det norske samfunnet. Nisha prøver å skjule Daniel for familien, men en dag får foreldrene vite det. Nisha blir straks sendt til hjemmelagdet, som en lærepenge.
Nisha lever i et norsk samfunn, men med eksotiske skikker og regler. Mange barn og ungdommer lever i lignende press, det å skjule noe for familien, noe familien mener er feil. Boka tar derfor et viktig tema og budskap. Å gjøre noe du selv liker, som er lovlig, men ikke lovlig for familien, ut ifra skikker og regler.
Det jeg syntes er interessant i teksten «Hva vil folk si» er måten Nisha lever på. Nisha har tre sider av seg selv. En der hun viser til sine venner og bekjente, dette er hvordan Nisha «egentlig» er. Andre siden av henne viser hun til foreldrene sine, en skoleflink jente som holder seg unna feste, alkohol, røyk og gutter, en jente som hører alt foreldrene sier. Den siste siden, der hun viser til familien og slekten. En utadvendt jente som gjør alt henne får beskjed om, en jente som skal fylde familiens drøm, som er at Nisha skal blir lege senere i livet. Dette liker ikke Nisha. Henne skjuler for familien med hvem hun egentlig er. Hun lever et liv som foreldrene mener er «Riktig». Nisha lever i sin egen skygge.
Boka tar opp viktige hendelser. Noe som kunne ha hendt med en person i Norge den dag i dag. Likte ganske godt boka. Hvordan boka tar opp viktige hendelser på bare 109 sider. Boka er skrevet detaljer, det får meg og leseren til å føle seg inn i handlingen. Dette likte jeg ganske godt.
Boka er laget ut ifra en film. Forfatteren har klart å fortelle hele handlinger på dyktig men kort måte. Dette likte jeg ganske godt. Derfor gir jeg denne boka et terningkast: 6


Sahur

Hva vil folk si

Skrevet av 27. november 2019 av Sahur på Hauketo skole, 10. trinn

Boken hva vil folk si handler om et dobbelt liv hovedpersonen lever, 16 år gammel Nisha. Hun lever et liv i det norske samfunn og et liv hjemme oss foreldrene der alt skal være perfekt. Når faren til Nisha tar henne på fersken faller hennes to verden brutalt sammen. Faren tar med Nisha til Pakistan og plassere henne hos slektninger de har. Forholde mellom hun og faren blir vanskelig. Nisha må finne en vei videre i livet.
Jeg gir boka terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen