Hva vil folk si

Hilde Hagerup, Iram Haq Cappelen Damm 2019 30 anmeldelser

Dette er historien om et far-datter-forhold som møter store utfordringer. Den handler om om det å være ung og om det å tørre å ta egne valg, om å leve mellom to kulturer og samtidig takle det som forventes av deg uten å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Elise

En feil kan snu hele verden for deg

Skrevet av 4. november 2019 av Elise på Kråkerøy ungdomsskole

“Dobbeltliv, drama, spenning og en ny verden”
Forfatter: Iram Haq & Hilde Hagerup

Boken “hva vil folk si” handler om Nisha som er 16 år gammel. Å bo i Norge med sin Pakistanske familie kan by må mange utfordringer i hverdagen. Det å leve mellom to kulturer og å være ungdom kan gjøre ting veldig vanskelig. En feil kan forandre alt. Det skjønner Nisha straks hun bryter en av de største og viktigste reglene til familien. Hele livet ble til en annen verden. Ingenting blir det samme igjen.
Jeg syns at boken var dramatisk og den var veldig spennende. Innholdet ga mening og det var lett å forstå hva forfatterne mente. Det var kult at de brukte noen pakistanske ord i boken og man forsto var ordene betydde, på grunn av at forfatteren har skrevet sånn at det ble en sammenheng. Det er mye skildringer og følelser i boken. Boken er lett å leve seg inn i og det er veldig spennende å høre om hvordan hovedpersonen klarer seg og hvordan hun reagerer på alle de vanskelige situasjonene. Det er spennedene å høre om hvordan folk lever og vokser opp i en annen kultur. Det er en veldig lærerik bok. Den viser at man må ha respekt for andre kulturer og ikke dømme uten gode grunner. Du vil også skjønne at man trenger som oftest alltid en venn, noen andre du kan snakke med enn foreldrene dine. At du alltid trenger en du kan stole på. Boken er ikke så lang, og den er ganske lett lest. Men likevel skjer det mye ting på kort tid.

Jeg syns at boken bør nomineres til uprisen fordi dette er en bok man kan lære flere ting av. En bok som er lett å forstå, men som også har mange viktige budskap. Jeg vil anbefale den til spesielt til ungdommer og folk som interesserer seg for andre kulturer.
Terningkast; 5


Loke

Skuffet

Skrevet av 1. november 2019 av Loke på Kråkerøy ungdomsskole

Hva vil folk si er en spennende men veldig kjedelig bok. Det er mye drama men kjedelig drama. Det som er bra er at den er kort. Alt i Alt boka var ræv terningskast 1


Mathilde

Skamfull

Skrevet av 30. oktober 2019 av Mathilde på Kråkerøy ungdomsskole

Skamfull.
«Hva vil folk si» er en ungdomsbok skrevet av Hilde Hagerup. Den handler om seksten år gamle Nisha og hennes liv som norsk ungdom i sin Pakistanske familie. Livet som ungdom skjærer seg ofte med familiens strenge regime.

Det er vanskelig for Nisha å leve et normalt liv som ungdom i Norge. Hun lever i mellom to kulturer og har vansker med å følge de begge. Når Nisha en dag bryter en av familiens viktigste regler settes livet hennes straks på hodet. Hun skjønner kjapt at det å legge skam over familien og kulturen deres ikke bare er noe du tuller med.

Jeg syntes boka var spennende å lese. Jeg likte hvordan forfatteren skildret de forskjellige personene på. Historien om Nisha var både dramatisk og gripende. Boken beskrev alt fra hennes perspektiv og hvordan hun følte det. Det var spennende å høre på hvordan hun taklet alle de nye utfordringene som møtte henne på veien. Det var også interessant å høre på hvordan andre kulturer tenkte og mente, og hvor forskjellig det kunne være fra den norske. Forfatteren var flink til å få med seg det viktigste i historien, men det kunne til tider bli litt rotete. Jeg gir den terningkast 4.

Jeg anbefaler alle å lese denne boka. Den er både gripende og lettlest. Den tar opp et viktig tema om det å leve med en kultur som er helt annerledes enn den som finnes i nærmiljøet. Kulturer kan lett misforstå hverandre. Dette kan føre til uenighet blant mennesker. Jeg tenker det er viktig å prøve å forstå seg på hverandres kulturer før man kommer med usanne påstander. Forfatteren skriver på en utrolig unik og god måte som gjør den ekstra spennende å lese. Jeg tenker den bør bli nominert til uprisen.


Elida Martine Olsen Sara

Hva vil folk si

Skrevet av 30. oktober 2019 av Elida Martine Olsen Sara på Grov skole

Tittel: Hva vil folk si

Forfatter: Iram Haq og Hilde Hagerup

Forlag: Cappelen Damm

Boka “hva vil folk si” er en spennende drama bok. Boka handler om et dramatisk far-datter forhold som møter på store utfordringer. Hvor lett er det egentlig å balansere mellom den perfekte pakistanske datteren, samtidig som å ha et sosialt liv som norsk ungdom?

Den pakistanske datteren, Nisha på 16 år, som tar med seg Daniel, den fremtidige kjæresten sin, hjem uten lov. Da faren hennes tar dem på fersken, får det store konsekvenser for begge to. Nisha må inn på et barnehjem, men bor der ikke lenge før hun blir kidnappet og tvangsflyttet. Nisha

Jeg syntes boka var spennende og interessant. Den var lettlest med passe stor skrift og gode avsnitt. Jeg ville gitt boka terningkast 5.

Jeg anbefaler boka sterkt for ungdommer som liker spenning og drama.


Mathilda Nystad Tindvik

Hva vil folk si

Skrevet av 30. oktober 2019 av Mathilda Nystad Tindvik på Grov skole

Hva vil folk si er en ungdomsbok om en pakistansk jente som bor med moren, faren og søsknene i Norge. Hun føler seg mest Norsk og prøver å passe mest mulig inn, noe hun klarer godt uten å anstrenge seg. Dette misliker faren sterkt.

Jeg opplevde boken som veldig spennende og jeg leste den ut veldig fort. Skulle ønske det fantes en oppfølger. Boken var tradisjonelt satt opp, det var ikke noe uvanlig med den, utenom handlingen. Det er ikke noe jeg har lest mye av. Jeg ser for meg at det kan skje i den faktiske verden og det er veldig skummelt å tenke på.

Den er veldig bra fordi man sitter igjen med en masse tanker og man lurer på hva som skal skje, samt at det er skrevet slik at man må lese videre for å finne ut av ting. Man kan nesten ikke gjette seg til noe. Det var også veldig mange vendinger. Man trodde at nå skal det bli bra også bare ble det ikke sånn. Det skjedde noe helt annet.

Jeg synes andre bør lese boken fordi den var interessant, tankevekkende og veldig spennende.

Vis flere anmeldelser

Til toppen