Hva vil folk si

Hilde Hagerup, Iram Haq Cappelen Damm 2019 43 anmeldelser

Dette er historien om et far-datter-forhold som møter store utfordringer. Den handler om om det å være ung og om det å tørre å ta egne valg, om å leve mellom to kulturer og samtidig takle det som forventes av deg uten å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Jente, 15

Hva vil folk si?

Skrevet av 27. november 2019 av Jente, 15 på Hauketo skole, 10. trinn

Hva vil folk si?

“Hva vil folk si?” er en bok skrevet av forfatteren Iram Haq. Boka handler om 16 år gamle Nisha som lever et dobbeltliv. Hun er en norsk ungdom, men hun lever også etter pakistansk kultur. Hun er ute og fester, men med engang hun kommer hjem så skifter hun klær og følger foreldrenes regler.

Nisha har en kjæreste som hun velger å ta med hjem, dette er faren ikke begeistret over. Han klikker i vinkel og slår gutten. Nisha blir etter hvert tatt med av barnevernet og der er hun en god stund. Etter hvert i boka så kan man lese at hun blir sendt til Pakistan og der er hun i flere måneder. Når hun kommer hjem igjen har hun ikke telefon eller noe lignende, dette fører til at hun ikke får kommunisere med vennene hennes.

Denne boka var veldig fin å lese. Den var veldig spennende, og jeg anbefaler boka til de fleste ungdommer. Tema i boka er veldig aktuelt, og flere ungdommer kan sikkert kjenne seg litt igjen. Forfatteren har vært veldig flink til å skildre Nisha, dette fører til at leserne føler med karakteren. Denne boka er ganske lettlest og når du først har startet å lese, så er det vanskelig å styre øynene unna boken.

Jeg gir boka terningkast 5.


Sondre Nyrud

Røsk meg i balla, det er kram snø

Skrevet av 20. november 2019 av Sondre Nyrud på Smestad ungdomsskole

Denne boken handler om at en jente blir sendt til Pakistan av faren sin. Boka for fram budskapet og er en god bok. Når man leser er det lett å tenke over hvor bra man egentlig har det. Jeg syntes andre burde lese boka siden den er lett å lese. Boken er ikke så lang så det går fort når du først begynner. Temaet i boken er interessant forhold til dagens samfunnsituasjon.

Terningskast. 4/6


Lene S Målsnes

ord som slutter på skap

Skrevet av 19. november 2019 av Lene S Målsnes på Sagatun skule

Hovudpersonen blir dumpa av sambuaren og flytter til farmora. Ho blir lei av å vente på eksen så da flytta ho like greitt inn i garderobeskapet hans.

Eg forsto ikkje kva som skjedde og gløymte fort kva eg nett hadde lese fordi boka hoppa sånn fram og tilbake. Mange gonger lurte eg på om ho snakka om faren eller eksen hennar. Boka var fort å lese og nesten kvar side var et nytt kapittel. Eg anbefaler ikkje boka og gir den terningkast 2.


Håkon

Hva kan jeg si?

Skrevet av 13. november 2019 av Håkon på Grov skole

Hva vil folk si er en dramabok skrevet av Iram Haq og Hilde Hagerup. Denne boka handler om Nisha som er seksten år gammel og lever et slags dobbeltliv. I det ene livet er hun en norsk ungdom, og i det andre er hun den perfekte pakistanske datter. Det er veldig vanskelig å balansere disse forskjellige livene, og det bygger seg opp problemer. Boka er veldig spennende, og jeg vil sterkt anbefale den. Det er også kommet ut film om denne boka, som jeg mest sannsynlig kommer til å se.
Terningkast: 6


Anine

Hva vil folk si

Skrevet av 13. november 2019 av Anine på Grov skole

Boka “Hva vil folk si” er en bok som handler om Nisha. Hun er en jente fra Norge, men har foreldre fra Pakistan. I starten av boka er hun i Norge sammen med familien sin, men en rekke “dårlige” valg gjorde at hun ble sendt av familien, fra Norge til Pakistan hvor hun har en tante og onkel. Der bor hun sammen med dem og lærer å bli en ordentlig jente i pakistanske øyne. Det bygges opp et forhold mellom Nisha og søskenbarnet hennes. De går gjennom gatene og en dag blir de overfalt av politiet som tvinger dem til å kle av seg og ta på hverandre. De samme politimennene viser videoen til Nishas tante og onkel og krever penger for å ikke legge den ut på internett.

Denne boken var veldig bra skrevet og har et veldig aktuelt tema. Boka skildrer tankene til Nisha godt og får leseren til å virkelig føle med karakteren. Vil si at den bør leses og anbefaler den til ungdom rundt alderen 13-16 år.

Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen