Hva vil folk si

Hilde Hagerup, Iram Haq Cappelen Damm 2019 28 anmeldelser

Dette er historien om et far-datter-forhold som møter store utfordringer. Den handler om om det å være ung og om det å tørre å ta egne valg, om å leve mellom to kulturer og samtidig takle det som forventes av deg uten å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Marie

Hva Vil Jeg Si

Skrevet av 6. november 2019 av Marie på Grov skole

“Hva Vil Folk Si” er en dramabok skrevet av Iram Haq og Hilde Hagerup. Det er ikke bare en bok, men en film også. Det er Cappelen Damm som har gitt ut boka. Den starter i Norge og hvem aner hvor den slutter? Boka handler om seksten år gamle Nisha som lever et dobbeltliv. Denne fortellingen kunne skjedd og er ikke Fantasy. Boka var lett å lese og inneholder litt voksenspråk. Boka handler litt om kulturforskjell og innvandrere. Jeg synes at andre ungdommer burde lese boka og jeg gir boka terningkast 5. Jeg synes det var en verdig Upris bok.


ksskksksks

ok bok

Skrevet av 5. november 2019 av ksskksksks på Jordal skole

Man forstår mer når man ser filmen enn når man leser boken. Personlig synes jeg historie var litt overdrevet, særlig at faren ville kaste datteren fra et fjell. boken var trist, men sametidelig var den spennende. har du opplevd noe sånt som Nisha gjorde i boken så anbefaler jeg deg å lese denne boken. gir den terning kast 4


Hva Vil Folk Si

Skrevet av 5. november 2019 av på Jordal skole

Forfatter: Iram Haq og Hilde Hagerup
Utgitt: Cappelen Damm, 1.oppslag 2019
Antall sider: 109

Jeg har nettopp lest denne boken «Hva vil folk si» og dette er en bok jeg anbefaler folk til å lese, jeg klarte bare ikke å legge boken fra meg. Den var så spennende og dramatisk!
Den handler om ei jente som heter Nisha på 16 år som bor i Norge og har innvandrerbakgrunn fra Pakistan, hun lever i et dobbelt liv en dag smugler hun kjæresten inni sitt rom og blir tatt av faren.
Jeg liker denne boken fordi den er full av spenning, den har en god spenningskurve og masse dramatiske hendelser. Den er enkelt å lese og er lett skrevet. Det blir mer og mer spennende og man vil bare lure hele tiden på hvordan det går med Nisha. Når hun kommer til Pakistan, forlater jo faren henne og hun har det veldig tøft.
Dette er en realistisk bok, for dette er hendelser som kunne ha skjedd og skjer i Overalt i dag. Grunnen til det er kanskje fordi at mange av foreldrene blir bekymret for barna sine og tar dem til utlandet. Det er for å vite hvordan man lever kulturen og mye mer.
Så jeg anbefaler deg å lese denne boken fordi den er veldig spennende og drama, jeg gir den terningkast 6.😊


Elise

En feil kan snu hele verden for deg

Skrevet av 4. november 2019 av Elise på Kråkerøy ungdomsskole

“Dobbeltliv, drama, spenning og en ny verden”
Forfatter: Iram Haq & Hilde Hagerup

Boken “hva vil folk si” handler om Nisha som er 16 år gammel. Å bo i Norge med sin Pakistanske familie kan by må mange utfordringer i hverdagen. Det å leve mellom to kulturer og å være ungdom kan gjøre ting veldig vanskelig. En feil kan forandre alt. Det skjønner Nisha straks hun bryter en av de største og viktigste reglene til familien. Hele livet ble til en annen verden. Ingenting blir det samme igjen.
Jeg syns at boken var dramatisk og den var veldig spennende. Innholdet ga mening og det var lett å forstå hva forfatterne mente. Det var kult at de brukte noen pakistanske ord i boken og man forsto var ordene betydde, på grunn av at forfatteren har skrevet sånn at det ble en sammenheng. Det er mye skildringer og følelser i boken. Boken er lett å leve seg inn i og det er veldig spennende å høre om hvordan hovedpersonen klarer seg og hvordan hun reagerer på alle de vanskelige situasjonene. Det er spennedene å høre om hvordan folk lever og vokser opp i en annen kultur. Det er en veldig lærerik bok. Den viser at man må ha respekt for andre kulturer og ikke dømme uten gode grunner. Du vil også skjønne at man trenger som oftest alltid en venn, noen andre du kan snakke med enn foreldrene dine. At du alltid trenger en du kan stole på. Boken er ikke så lang, og den er ganske lett lest. Men likevel skjer det mye ting på kort tid.

Jeg syns at boken bør nomineres til uprisen fordi dette er en bok man kan lære flere ting av. En bok som er lett å forstå, men som også har mange viktige budskap. Jeg vil anbefale den til spesielt til ungdommer og folk som interesserer seg for andre kulturer.
Terningkast; 5


Loke

Skuffet

Skrevet av 1. november 2019 av Loke på Kråkerøy ungdomsskole

Hva vil folk si er en spennende men veldig kjedelig bok. Det er mye drama men kjedelig drama. Det som er bra er at den er kort. Alt i Alt boka var ræv terningskast 1

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Loke

Skuffet

Skrevet av 1. november 2019 av Loke på Kråkerøy ungdomsskole

Hva vil folk si er en spennende men veldig kjedelig bok. Det er mye drama men kjedelig drama. Det som er bra er at den er kort. Alt i Alt boka var ræv terningskast 1

Til toppen