Hva vil folk si

Hilde Hagerup, Iram Haq Cappelen Damm 2019 30 anmeldelser

Dette er historien om et far-datter-forhold som møter store utfordringer. Den handler om om det å være ung og om det å tørre å ta egne valg, om å leve mellom to kulturer og samtidig takle det som forventes av deg uten å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Håkon

Hva kan jeg si?

Skrevet av 13. november 2019 av Håkon på Grov skole

Hva vil folk si er en dramabok skrevet av Iram Haq og Hilde Hagerup. Denne boka handler om Nisha som er seksten år gammel og lever et slags dobbeltliv. I det ene livet er hun en norsk ungdom, og i det andre er hun den perfekte pakistanske datter. Det er veldig vanskelig å balansere disse forskjellige livene, og det bygger seg opp problemer. Boka er veldig spennende, og jeg vil sterkt anbefale den. Det er også kommet ut film om denne boka, som jeg mest sannsynlig kommer til å se.
Terningkast: 6


Anine

Hva vil folk si

Skrevet av 13. november 2019 av Anine på Grov skole

Boka “Hva vil folk si” er en bok som handler om Nisha. Hun er en jente fra Norge, men har foreldre fra Pakistan. I starten av boka er hun i Norge sammen med familien sin, men en rekke “dårlige” valg gjorde at hun ble sendt av familien, fra Norge til Pakistan hvor hun har en tante og onkel. Der bor hun sammen med dem og lærer å bli en ordentlig jente i pakistanske øyne. Det bygges opp et forhold mellom Nisha og søskenbarnet hennes. De går gjennom gatene og en dag blir de overfalt av politiet som tvinger dem til å kle av seg og ta på hverandre. De samme politimennene viser videoen til Nishas tante og onkel og krever penger for å ikke legge den ut på internett.

Denne boken var veldig bra skrevet og har et veldig aktuelt tema. Boka skildrer tankene til Nisha godt og får leseren til å virkelig føle med karakteren. Vil si at den bør leses og anbefaler den til ungdom rundt alderen 13-16 år.

Terningkast: 5


Marie

Hva Vil Jeg Si

Skrevet av 6. november 2019 av Marie på Grov skole

“Hva Vil Folk Si” er en dramabok skrevet av Iram Haq og Hilde Hagerup. Det er ikke bare en bok, men en film også. Det er Cappelen Damm som har gitt ut boka. Den starter i Norge og hvem aner hvor den slutter? Boka handler om seksten år gamle Nisha som lever et dobbeltliv. Denne fortellingen kunne skjedd og er ikke Fantasy. Boka var lett å lese og inneholder litt voksenspråk. Boka handler litt om kulturforskjell og innvandrere. Jeg synes at andre ungdommer burde lese boka og jeg gir boka terningkast 5. Jeg synes det var en verdig Upris bok.


ksskksksks

ok bok

Skrevet av 5. november 2019 av ksskksksks på Jordal skole

Man forstår mer når man ser filmen enn når man leser boken. Personlig synes jeg historie var litt overdrevet, særlig at faren ville kaste datteren fra et fjell. boken var trist, men sametidelig var den spennende. har du opplevd noe sånt som Nisha gjorde i boken så anbefaler jeg deg å lese denne boken. gir den terning kast 4


Hva Vil Folk Si

Skrevet av 5. november 2019 av på Jordal skole

Forfatter: Iram Haq og Hilde Hagerup
Utgitt: Cappelen Damm, 1.oppslag 2019
Antall sider: 109

Jeg har nettopp lest denne boken «Hva vil folk si» og dette er en bok jeg anbefaler folk til å lese, jeg klarte bare ikke å legge boken fra meg. Den var så spennende og dramatisk!
Den handler om ei jente som heter Nisha på 16 år som bor i Norge og har innvandrerbakgrunn fra Pakistan, hun lever i et dobbelt liv en dag smugler hun kjæresten inni sitt rom og blir tatt av faren.
Jeg liker denne boken fordi den er full av spenning, den har en god spenningskurve og masse dramatiske hendelser. Den er enkelt å lese og er lett skrevet. Det blir mer og mer spennende og man vil bare lure hele tiden på hvordan det går med Nisha. Når hun kommer til Pakistan, forlater jo faren henne og hun har det veldig tøft.
Dette er en realistisk bok, for dette er hendelser som kunne ha skjedd og skjer i Overalt i dag. Grunnen til det er kanskje fordi at mange av foreldrene blir bekymret for barna sine og tar dem til utlandet. Det er for å vite hvordan man lever kulturen og mye mer.
Så jeg anbefaler deg å lese denne boken fordi den er veldig spennende og drama, jeg gir den terningkast 6.😊

Vis flere anmeldelser

Til toppen