Hva vil folk si

Hilde Hagerup, Iram Haq Cappelen Damm 2019 43 anmeldelser

Dette er historien om et far-datter-forhold som møter store utfordringer. Den handler om om det å være ung og om det å tørre å ta egne valg, om å leve mellom to kulturer og samtidig takle det som forventes av deg uten å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sabrin

Bokanmeldelse om Hva vil folk si

Skrevet av 15. desember 2019 av Sabrin på Sofienberg skole

Hva vil folk si

Jeg har lest boka «hva vil folk si» som er basert på den norske Oscar-nominerte filmen som har samme navn. Boken er skrevet av Hilde Hagerup, men den stammer fra selve tenåringsårene til Iram Haq. I boka følger vi pakistanske jenta Nisha som er 16 år som på en måte lever ett dobbeltliv. Hjemme er hun den «perfekte» datteren som familien tror hun er, men med venner er hun en vanlig ungdom.

Mens alle andre i familien sover smugler Nisha den norske kjæresten hjem og da faren finner ut av det kolliderer begge verdene. Før hun vet ord om det blir hun lurt til Pakistan. Der får hun en kultursjokk og blir torturert brutalt. Hun utvikler et forhold med fetteren hennes Amir og da de blir avslørt blir Nisha sendt tilbake til Norge. Hun bytter skole, får ikke henge med venner og lyver til barnevernet om at hun dro selv frivillig til Pakistan for å lære om foreldrenes kultur. På slutten av boka skal hun kanskje bli giftet bort.

Jeg syns at boka var trist, men samtidig ekte og når du først leste den kunne man ikke stoppe. Den var lettlest og forfatteren skrev mye om Nishas følelser som jeg syntes fra veldig bra. Hvis det hadde vært noe jeg hadde pirket på kan det kanskje være at den slutter brått. Man får ikke vite hva som skjer videre med Nisha. Og at boka var liksom kopiert rett utifra filmen. Forfatteren burde endret litt sånn at boka ikke var helt lik filmen. Men ellers var boken bra og litt gjenkjennelig i enkelte tider. Jeg gir boken terningkast 4 fordi den var bra og sånt, men som sagt sluttet den veldig brått og boken var litt kort.


Pernille

Hva vil folk si

Skrevet av 15. desember 2019 av Pernille på Sofienberg skole

Boken handlet om en pakistansk norsk jente med innvandrer bakgrunn som prøver å være den perfekte pakistanske datteren hjemme. Men med venner bare en vanelig norsk ungdom. Det som skje er at en dag så inviterer hun en gutt inn på rommet uten at foreldrene vet det og sånn kom handlingene til videre i boken Jeg Synnes denne boken var veldig interessant og den hadde et fint budskap å komme med man kunne på måte forstå hva som skjedde hele veien man fikk gåse hud hvis det skjedde noe spennene. Forfatteren heter Iram Haq. Denne boken ble først laget som film i 2017. Den handlet om ungdommen nå til dags som gjorde det på en måte mere intressant for meg personelig vil jeg gi denne boken 4 for dens budskap som kommer hintene i boken og som er et syn på hvordan noen ungdom med innvandrer bakgrun har det. anbefaler denne boken fra alderen 13-17 år fordi jeg føler da får man mere forståelse på en måte når man er litt eldre. Jeg likte boken men ville ikke lest den igjen.


Laiba Akram

Er det min skyld?

Skrevet av 15. desember 2019 av Laiba Akram på Løkenåsen ungdomsskole, 9A

Boka «hva vil folk si» handler om en jente som heter Nisha. Hun kommer fra en pakistansk familie som har innvandret til Norge. Hun hadde alltid vært den perfekte datteren med gode karakter, men samtid levde hun sitt liv som en norsk ungdom når hun var mex venne sine. En dag oppdager faren til Nisha at hun har tatt med en gutt inne på rommet sitt og det er da livet hennes blir forandret.

Boka er skrevet av Iram har. Hun ble født t 1. januar 1976 og er en norsk skuespiller, filmregissør og sanger. Hun har gjort seg bemerket som filmskaper både med kortfilmer og spillefilmer. Haq har utdannelse som art director fra Westerdals reklameskole.Haq er oppvokst på Stovner. Hennes foreldre er arbeidsinnvandrere fra Pakistan, og Haq hevder at hennes foreldres ønske om skjerme henne fra norsk kultur skyldtes at de ikke «hadde tid til å integrere seg, de måtte jobbe og sikre sin fremtid for barna. Du skal ha overskudd og mot til å klare å integrere deg.»

Språket i boka var veldig lett å forstå og vil jeg si at den når målgruppen ungdommer (14-18). Budskapet i boka er å få fram den utlandske kulturen og vanskeligheter ungdommer i Norge med utlandske foreldre på gå gjennom. Jeg syns at forfatteren har gjort et meget bra jobb her og derfor vil jeg gi boka terningkast 6.

Jeg syns boka var veldig interessant og spennende. Jeg klarte å lese hele bok på en gang fordi det var så vanskelig å legge den fra meg. Forfatteren har ikke fordypet øyeblikket i deler av boka sånn at vi ikke får vite mye om øyeblikket. Allikevel får boka deg til å føle som du er i handlingen.


Kajsa

Hva vil folk si

Skrevet av 13. desember 2019 av Kajsa på Smestad ungdomsskole

Hva vil folk si er skrevet av Hilde Hagerup og Iram Haq. Hva vil folk si handler om en persisk norsk ungdom som heter Nisha. Nisha blir tatt med til Pakistan mot sin vilje fordi hun tok med sin norske kjæreste inn på rommet.

Nisha hadde en norsk kjæreste som het Daniel. En dag tok Nisha med Daniel hjem i smug. Pappaen til Nisha fant det ut og ble veldig sint. Faren brukte vold både mot Nisha og Daniel. Barnevernet kom på døra og Nisha ble tatt bort fra familien i noen dager men hun kom tilbake. Faren hadde konsekvenser. Han tok med nisha på en lang tur til Pakistan uten Nishas vilje. Der ble nisha holdt hos resten av familien med strenge regler.

Boka handler om Nisha og hennes strenge familie. Der hun blir tatt med til Pakistan av sin strenge far og prøver å komme seg tilbake.


Leah Carlsen

Hva vil folk si

Skrevet av 11. desember 2019 av Leah Carlsen på Løkenåsen ungdomsskole, 9A

«Hva vil folk si» er en bok hvor man får høre om hvordan det er for en ung jente å leve i en utenlandsk familie i Norge. Da jeg startet å lese boka var jeg veldig interessert i å se hva som skulle skje, men jo lenger inn i boka jeg kom, jo kjedeligere ble det. Jeg ville ikke anbefalt andre på min alder å lese denne boka, jeg tenker at den kanskje hadde passet litt bedre for eldre folk.
Derfor gir jeg boka et Terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen