Hva vil folk si

Hilde Hagerup, Iram Haq Cappelen Damm 2019 12 anmeldelser

Dette er historien om et far-datter-forhold som møter store utfordringer. Den handler om om det å være ung og om det å tørre å ta egne valg, om å leve mellom to kulturer og samtidig takle det som forventes av deg uten å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

mitra

Hva vil folk si

Skrevet av 22. oktober 2019 av mitra på Blomdalen skole

Det er ei jente som heter Nisha hun er seksten år gammel. Hun ble født i Norge, men hennes foreldre er fra Pakistan. Det skjer masse unaturlige ting i hennes liv fordi hun lever en dobbelt liv. Med norske venninner må hun være en perfekt norsk jente, og hjemmet må hun være en fin pakistanske jente. Det er ikke lett å balansere mellom de to forskjellige kulturer. Så foreldrene hennes bestemmer at hun skal dra til hjemlandet og å lære om sin foreldres kultur. Alt dette er en sant historie.
Jeg likte ikke boka så mye, fordi de hoppet litt over noen ting som kan for en leser være viktig eller skjønner ingenting om hva det handlet om, og jeg likte ikke handlingen i boka.
Jeg likte at boka var sant, og at det er mulig at det kan skje med en annen jente også, så boka er også litt lærerik.
Terningkast: 3


Marie

En ny verden

Skrevet av 17. oktober 2019 av Marie på Hisøy skole

Jeg har lest boken «Hva vil folk si» som er skrevet av forfatterne Iram Haq og Hilde Hagerup. Boken handler om Nisha som er en pakistansk jente som bor i Norge. Den er basert på filmen Hva vil folk si, og forteller Nisha`s hjerteskjærende historie.
Da jeg fikk utlevert boken så tenkte jeg med en gang at det ikke var en bok for meg, og det hadde jeg rett i. Allikevel ble jeg imponert, og jeg klarte å leve meg inn i historien på en god måte. Jeg liker best bøker som handler om mord, men denne boken traff meg på en helt spesiell måte. Den fikk meg til å føle meg rørt, trist og ikke mist sint. Boken er godt skrevet, men til tider kan det være litt vanskelig å skjønner hva som skjer, og hvor hovedpersonen befinner seg. Forfatterne har brukt patos på en meget god måte, noe som gjør at man blir virkelig dratt in i historien. Mens du leser, så føles det nesten som om du er tilstede i historien, men du ikke kan endre på noe av det grusomme som skjer. Da jeg var ferdig med boken, så satt jeg igjen med en vond og trist følelse i magen. Jeg satt igjen med så mange utrykk, og følelser.
«Etterpå, da alt var over og vi gikk over parkeringsplassen, kjente jeg plutselig en smerte i ryggen. Som en kniv et sted mellom skulderbladene. Det var mamma som dro meg i fletta.»
I boken så følger vi historien til Nisha en pakistansk jente som bor i Norge. Hun bor i et voldelig, kontrollerende, og misshandlene hjem. Mens jeg leste så fikk jeg en voksende følelse i brystet. Følelsen ble bare sterkere jo lenger jeg kom ut i boken. Den gjorde meg trist, sint og takknemlig for at jeg har det så godt som jeg har. Hva vil folk si er en bok som forteller om et sterkt tema, og en strek historie. Jeg tror meningen med boken er å vise at selv om barn sier at alt er ok, så trenger det ikke å være sannheten. Den forteller om vold, fangenskap, mishandling og ikke minst en del om kultur i Pakistan som at kvinner skal være hjemme og passe huset og lage mat. Boken forteller og viser hvor forskjellig et liv til en ung jente i Pakistan er i forhold til i Norge. Jeg hadde forventet en annen slutt på boken, men jeg vet ikke om jeg ble skuffet, lettet eller forvirret.
Denne boken spiller på følelsene til leseren på en meget god måte. Dette er en bok som jeg mener at fortjener en plass i uprisen. Jeg vil gi boken terningkast 5, for det er en god bok som er skrevet på en meget god måte, men det er noen steder i boka hvor jeg ikke klarte å forstå hva som skjedde eller hvor hovedpersonen var. Selv om boken er litt vanskelig å forstå til tider, så er boken godt skrevet og du blir dratt inn i historien.


hassan

hassan

Skrevet av 16. oktober 2019 av hassan på Jordal skole

Hva vil folk si
Jeg skal skrive anmeldelse om boka Hva vil folk si. Jeg syntes boka var spenene og dramatisk og de bytta tema også. Jeg syntes det var spenene fordi hun pleide og komme hjem sent og klatre gjennom vinduet i leiligheten fordi faren ikke skulle se att du var på fest. Det var også spennende fordi hun tokk med seg en norsk kjæreste hjem og faren hennes fikk vite det. Og den var også dramatisk bokk siden hun ble på en måte kidnappet av faren sin og hun gjorde ganske dumme ting og hun dro ut av huset på natta i Pakistan med fetteren sin og de ble tatt av politiet. Og hun ble sendt tilbake til Norge og mista alle venene sine og hun fikk veldig strenge regler hun kunne ikke gå ut lenger med vennene sine. Og jenta hett Nisha og hun er hovedrollen i boka

Jeg gir terningkast 5 fordi boka var spenene og dramatisk og trist


Anonym

Fanget i boka

Skrevet av 16. oktober 2019 av Anonym på Marienlyst skole

"Hva vil folk si" var spennende, lettlest bok som jeg nesten aldri klarte å legge fra meg. Jeg følte det skjedde noe hele tiden og jeg kjedet meg ikke et lite sekund. Den hadde en jevn og fin spenningskurve. I boken fikk man et sterkt og tydelig innblikk om hvordan pakistansk kultur er, og samtidig som det var spennende var det også på et vis sterkt å lese. Jeg pleier vanligvis ikke å være så glad i å lese bøker, men denne boken var ordentlig bra.

Jeg gir denne boka terningkast 5 fordi den var spennende og rett og slett utrolig bra. Det eneste var at jeg ønsket at den kunne vært litt lenger.


Anne

Hva vil folk si

Skrevet av 15. oktober 2019 av Anne på Sofienberg skole

«Hva vil folk si» er en rørende og viktig bok basert på 2017-filmen regissert av norsk-pakistanske Iram Haq. Boka og filmen er basert på virkelige hendelser fra da hun var tenåring.
Selve boka er skrevet av Hilde Hagerup.

«Hva vil folk si» handler om 16 år gamle Nisha, som prøver så godt hun kan kombinere det å være en vanlig norsk tenåring med å være den perfekte datter for den strengt tradisjonelle familien sin. Men det er ikke lett å ha kontroll over begge disse tingene samtidig, og når faren hennes oppdager Nisha med en gutt på rommet sitt midt på natta, går alt I knas – og før hun vet ordet av det er hun på et fly på vei til Pakistan for å bo med farens strenge, uvennlige familie.

Livet I Pakistan er helt annerledes enn I Norge, og et kultursjokk for Nisha, som må forholde seg til de kvinnelige tradisjonene I familien. Hun venner seg likevel til livet I landsbyen, og blir kjent med fetteren Amir. Når forholdet deres utvikler seg blir de begge to utsatt for en hendelse som igjen endrer Nishas liv.

«Hva vil folk si» er en sjokkerende og trist, men også morsom bok om skam, følelser og det å vokse opp. Dette er en bok det er vanskelig å legge fra seg, garantert også for folk som ikke leser til vanlig. Jeg vil anbefale denne boka til ungdom mellom 12-16 år, fordi den er ganske lettlest men likevel veldig spennende og passer perfekt for folk som liker bøker med drama. Personlig likte jeg boka, men det var ikke like spennende siden jeg allerede hadde sett filmen og visste hva som kom til å skje. Jeg gir «Hva vil folk si» terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen