Hundetanker

Tyra T. Tronstad Aschehoug 2013 13 anmeldelser

For å få ro til å skrive en bok om hvorfor vi er så redd for ulv, tar faren til Vera med seg den 13 år gamle datteren og flytter ut av byen - og rett inn i et vepsebol. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Alt for barnslig…

”Hundetanker” handler om 13 år gamle Vera som sammen med faren sin flytter til Rullestadjordet, et øde og stille sted, der faren hennes visstnok skal få den roen han trenger slik at han kan skrive en bok om ulver. Vera er sikker på at hun vil kjede seg, men så mottar hun en merkelig lue fra en ukjent avsender og de rareste ting begynner å skje henne.

Jeg kan begynne med å innrømme at ”Hundetanker” kunne blitt en meget spennende bok. Både plott og tematikk lover en positiv leseropplevelse. Jeg føler meg lurt…

Boka er mildt sagt barnslig. Den føles innholdsløs og er svært lett lest. Forfatteren klarer ikke å skape noe spesielt med spenning og som følge blir det svært vanskelig å leve seg inn i handlingen. Boka er skrevet med god flyt, men dessverre står det så å si ingenting mellom linjene. Handlingen er flat, overfladisk og til tider forutsigbar. Denne boka gir leseren ingen utfordringer!

Temaet er voksent nok det, jeg synes det er flott at forfatteren velger å ta opp et slikt aktuelt og omstridt emne som ulvejakt. Dessverre har forfatteren bommet kraftig på målgruppen. Dette er ingen ungdomsbok, men en barnebok.

Det enkle språket gjør at boka mest sannsynlig vil være passende en mindre erfaren eller yngre leser, men jeg føler meg allikevel så skuffet over den tørre handlingen, den dårlige bruken av litterære virkemiddel og ikke minst bokas totalt ødeleggende avslutning at jeg velger i gi den terningkast 2.

Men nå gidder jeg ikke bruke mer tid på å skrive denne bokanmeldelsen. Forfatteren gadd tydeligvis ikke bruke tid på å skrive boka.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Boring!

Boka handler om Vera som er 13 år og bor sammen med faren sin, Svein Manuel Bringmo. Han er forfatter og skriver en bok , derfor trenger han ro og fred for å få tid til å bli ferdig med den. Så han og Vera skal flytte til et bittelite gudsforlatt sted, Rullestadjordet. Det er masse ulver rundt omkring på Rullestadjordet, som er passende fordi faren skriver om ulv. Hun finner raskt ut at Rullestadjordet ikke er et vanlig sted og begynner å oppleve mystiske ting, som for eksempel at en grønn lue dukker opp overalt. Når hun prøver lua finner hun ut at hun kan høre tankene til hunder, heldigvis har hun sin nye gode venn Gustav og sin gamle snille nabo Brando å fortelle disse mystiske hendelsene til.
Boka er i vel i sjangeren fantasy. Den var utrolig kjedelig i starten og gikk i sneglefart. Den var lite interessant og når det var den ”spennende delen” skjedde det ikke så mye. Slutten på boka kom ganske brått på, og det føltes som om forfatteren bare hadde slengt på den for å få boka ferdig.
Jeg gir den en 3 fordi den kunne være veldig kjedelig til tider, spesielt starten, og manglet spenning. Den får også et lite ekstra trekk for den brå slutten.

Jente 14


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Barnslig

Hundetanker av Tyra Teodora Tronstad
Hundetanker handler 13 år gamle Vera, som flytter til Rullestadjordet sammen med faren sin. De flyttet dit for at faren skulle få fred til å skrive boka om ulver. Vera får plutselig en gave fra noen hun ikke kjenner.
Jeg synes at boka er kjedelig. Bokas forside så veldig kjedelig ut, så jeg hadde ikke så store forventninger heller. Spenningskurven økte litt mot slutten av boka, men så sank den igjen. Forfatteren har variert språket. Boka kommer alt for sent i gang. Slutten er først litt overraskende men etter hver blir den avklart. Hundetanker er en fantasifylt bok for barn. Det er ikke rom for å dikte videre. Anbefaler ikke boka til ungdommer, men heller til 10-12 åringer.

Toril Kathrine Benjaminsen

Til toppen