Hundetanker

Tyra T. Tronstad Aschehoug 2013 13 anmeldelser

For å få ro til å skrive en bok om hvorfor vi er så redd for ulv, tar faren til Vera med seg den 13 år gamle datteren og flytter ut av byen - og rett inn i et vepsebol. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Jeg Kan Høre Deg

Hundetanker er skrevet av Tyra Teodora Tronstad, som har skrevet tre andre bøker før denne, blant annet en som var med på uprisen i fjor. Jeg fikk med en gang lyst til å lese denne boka, fordi den handlet om ulver – og ulver er mitt favorittdyr. Hovedpersonen er en jente som flytter på landet sammen med faren. Faren er forfatter, og skal skrive en bok om hvordan man skal ta vare på ulvene, men de flytter til ei bygd hvor ulvene gjør nettene utrygge. Så får hun en lue – fra en dame døde før hun kom…

«Finta! Finta, finta, juhola» hørte jeg tvers gjennom hodet. Og der kom Sappo løpende, med en pinne i kjeften. Han la pinnen ned på bakken og så på meg. «Sappo» sa jeg forsiktig. «Sappo, mener du leke?»
«Sleke!»
(utdrag fra boka)

Boka var veldig spennende, lignet ikke så mye på bøker jeg har lest før, og siden den var om ulver likte jeg den. Boka var sånn passe lett å lese, men siden den var fengende og lett å leve seg inn i. Og jeg liekr ulver enda mer etter å ha lest denne boka, det ligger tross alt i dyrenes natur å drepe for å overleve – det er bare vi mennesker som ikke skjønner dem.

Siri Marie, 15 år


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Hundetanker

«Hundetanker» handler om Vera og faren hennes som flytter til Rullestadjordet for å få ro så faren kan skrive en bok om ulv. Men folk på Rullestadjordet hater ulv så de blir ikke så godt tatt imot med en gang. I en lånt kommode finner Vera en pakke med navnet sitt på med en lue inni som hun kan lese hundetanker med.

Boka var grei, men det tok lang tid å komme inn i handlingen og det var irriterende mye skrivefeil. Jeg likte handlingen.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Bokomtale til Hundetanker

Vera og faren hennes flytter til et nytt hus, der det er stille og ingenting skjer.
Grunnen til at de flytta var at faren vill ha ro og stillhet for å skrive en bok om ulv. Det altså faren ikke visste, var at det var ulver som truet rundt der de bodde. Senere i boka får hovedpersonen Vera en lue som gir henne evnene til å lese hundetanker.
Forfatteren av denne boka er Tyra Teodora Tronstad.

Denne boken var ganske spennende. Man kunne liksom oppleve følelsen av å flytte inn i et mørk og gammelt hus. Boka var lett å skjønne og altså lett å lese. Denne boka ville jeg ha anbefalt til enhver som er interessert i dyr.

Gia Tin 14 år


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

HUNDETANKER

Denne boka var bra, den var spennende og underholdene på mange måter men det tok lit lang tid å komme inn i handlingen. Hvis du like dyr vil du like denne boken. Den hadde bra effekter det var som om det skjedde på ordentlig, bra skrevet.
Jeg vil anbefale denne boken til alle som er dyre elskere.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

NEI, NEI, og… NEI!

Tittel: Hundetanker

Denne boken var litt spennende innimellom, men den var veldig lik en barnebok, både på personene og selve problemene som oppstår. Den var veldig lettlest, noe som også var med på å skape en barnslig stemning. Boken er ikke dårlig, men den fanget ikke min interesse, nettopp fordi den virket som en barnebok for meg. Flere plasser var det også vanskelig å leve seg inn, og jeg ble ikke like mye grepet som jeg har blitt av flere andre bøker.

Det som provoserte meg var at slutten ødela hele boka, den var uventet, og jeg vet ikke om forfatteren mente at den skulle være provoserende, men den var så overraskende at resten av boka ikke lenger ga noen mening for meg.

Hvorfor forfatteren har valgt å skrive denne boka er fordi ulv er et tema mange byer i Norge har problemer med, og hun vil vise hvordan det kan være et problem i en typisk bygd hvor det finnes flere bønder. Så for de som kjenner seg igjen i denne boken, vil kanskje synes den er interessang, men den er så klart ikke årets beste ungdomsbok!

Benjamin 15

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Ikke en ungdomsbok!

Vera er 13 år da hun og faren flytter til en stillhetens plass, Rullestadjordet. Faren er forfatter og trenger et setd for å skrive bok som handler om ulv. Vera begynner å oppleve merkelige ting. En grønn stikkende lue som visstnok er til henne, dukker opp over alt. Vera klarer ikke å tro på hva som skjer når man tar den på. Hun begynner å pirke i hva som har skjedd den tiden før de flyttet hit. Heldigvis møter hun Gustav som hun kan fortelle til, og en en liksom bestefar i nabohuset.

Boken var ikke spesielt spennende. Men den er skrevet bra, skrevet på en sånn måte at både barn og ungdom kan skjønne det. Jeg synes det var vanskelig å lese den. Det var ting som skjedde -ja, men ikke nok til at jeg ble helt oppslukt til å lese hver eneste gang jeg hadde litt tid til overs. Den avslutter litt brått synes jeg, det ble litt sånn «wow er jeg ferdig med boken alt?».

Grunnet handlingene i boken så synes jeg denne hadde passet bedre som høytlesning til yngre. Her syns jeg forfatteren har bommet litt på hvem boken passer til.

Amanda, 13 år.

Til toppen