Hun ba om det

Louise O'Neill Kagge Oversetter: Line Almhjell 2018 2 anmeldelser

Emma er atten, penest av alle, populær og selvsikker. Det er sommer i en liten irsk by, og det er party-time. Alle er der, og alles øyne er på Emma. Morgenen etter finner foreldrene henne i oppkjørselen foran huset. Bevisstløs Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

catharina

catharina

Skrevet av 23. oktober 2018 av catharina på Ruseløkka skole, 10C

Ba hun om det?
Hun ba om det er en drama bok fra start til slutt. Jeg blir dratt inni Emmas verden og Emmas historie. Selv om Emma ikke får noe sympati fra familie og venner så syntes jeg synd på henne når hun mister alle venner og blir hatet. Men ba hun om det?
Boken starter veldig bra og rett på sak, på starten er det mye beskrivelser av område, husene, venninnene, utseende. Veldig raskt blir vi dratt rett inn i verden som Emma forteller fra hennes side, en verden med drama, spenning, sjalusi, usikkerhet, falskhet og seksuellvold. Første del var Emma perfekt i alles øyne, hun får alt hun kan ønske seg. Emma er flink på skolen og i helgene fester hun, drikker seg full og har sex, boken tar ett brått vendingspunkt når Emma blir gruppevoldtatt. Hun blir hatet, hun har ingen venner, hun er ikke lenger pappas lille prinsesse, videoer ligger på Facebook, hun får ikke noe støtte og ingen forstår, men ba hun om det? Boken gir ett spennende innblikk om hvordan jenter får skylden i saker hvor det egentlig er ofrene, en verden der urovekkende få er opptatt i og finne ut hva som har skjedd.
Karakterene er veldig bra skrevet, det er alltid spennende og konstant overraskelser. Det er en bok med mye ytre spenning. Til tross for at det er en tykk bok med liten skrift, vil jeg si at den er ganske lett og lese fordi den er så spennende. Svakheten til denne boken er at beskrivelsene til karakterene kan bli forvirrende, det er mange karakterer og når de forskjellige blir nevnt skjønner jeg ikke helt hvem hun snakker om. Det beste ved denne boken er at den er vanskelig å legge fra seg, selv om det ikke er en ekte historie så tar boken opp ett viktig tema. Hun ba om det får 5.


Martine

Martine

Skrevet av 3. oktober 2018 av Martine på Torstad ungdomsskole

Denne bokanmeldelsen er om boken "hun ba om det" av Louise o"neill. og forlaget kagge. Sjangeren er drama. Boken handler om jenta Emma som har blitt gruppevoldtatt på fest av fire gutter.

Boken starter veldig tregt og det er vanskelig å skjønne noe. Etter hvert i boken begynner det å skje ting og den blir mye mer spennende. Boken sluttet veldig brått og uventet. En del av boken gjorde det vanskelig å legge den fra seg, fordi den var så spennende og det skjedde så mye.

Romanen er troverdig til steder, men noen steder blir det litt drøyt. Boken inneholder stygt språk og den bytter fra nåtid til fortid. Den er for det meste skrevet i jeg- form.

Boken følger en jente som blir voldtatt, livet hennes før og etter hendelsen. Jeg tror forfatteren har skrevet denne boken fordi det er et viktig budskap i den. Boken forteller masse om hvordan det er å være ungdom og dra på fester og drikke. Det beste med boken er at den har mange beskrivelser og adjektiv. Boken"s slutt irriterte meg, fordi jeg ikke skjønte noe. Jeg hadde ikke anbefalt boken videre, fordi den var vanskelig å forstå og leve seg inn i.

Til toppen